17 Aralık 2018 Pazartesi

Avrupa Ligi kurasında öyle bir noktaya geldik ki "iyinin kötüsü" Benfica oldu


Avrupa Ligi kurasında öyle bir noktaya geldik ki "iyinin kötüsü" Benfica oldu. Ya Arsenal ya Benfica diyeceğimiz ortamda elbette tercihimiz Benfica olacaktı. Gelmesi muhtemel diğer takımlara bakınca da Benfica olabilecek iyi kuralardan biri. Seviyenin yükseldiğini söyleyebiliriz, hiçbir maç kolay değil. 

Gelmesi muhtemel Genk ya da Dinamo Zagrep gibi takımları da gördük. Çatır çatır top oynuyorlar ve belli bir felsefeleri var. Şu an Galatasaray için bir felsefeden bahsedemeyiz. Ne durumda olursak olalım belli bir kaliteye sahibiz, geleneğimiz de güçlü ama son yıllardaki Avrupa karnesi de bir o kadar zayıf. Bu anlamda yeniden ayağa kalkmak, adımızı Avrupa'ya hatırlatmak gerekiyor.

Benfica da Avrupa'nın en önemli futbol kültürlerinden biri. Onların da son 2 yılda Avrupa karnesi zayıf olsa da çok ciddi bir rakip oldukları gerçeği değişmez. Son yıllarda Türkiye'ye de sık sık geliyorlar, takımlarımız eşleşiyor ve izliyoruz. Favori taraf onlar, daha önce yaptıklarını yine başarmaları onlar adına olası görünüyor.

Bildiğimiz bir kadro. Uzun zamandır önemli bir değişim içine de girmediler. Buradaki kıstasımız Porto karşısında oynadığımız futbol. Benfica'nın Porto'dan daha iyi bir takım olmadığı net. Kendi liglerinde 4. durumdalar, Şampiyonlar Ligi'nde ise istediklerini alabildiklerini söyleyemem. AEK'yı 2 maçta yenebildiler, kendi sahalarında da Ajax beraberliği var.

Porto deplasmanında iyi bir futbolumuz vardı ve bana göre galibiyeti kaçıran taraftık. Kendi sahamızda oynadığımız maçta da üstün taraf olduğumuzu söyleyebilirim. Müthiş bir geri dönüş yaşadık ve o isyanı tekrar hatırlamak güzeldi. Porto karşısındaki bu oyun da Benfica maçları adına bana umut veriyor. Yine başarabiliriz, imkansız diye bir şey yok.

Ocak ayı belirleyecek tabii. Ocak ayı sonunda bu kurayı tekrar değerlendirmek gerekiyor. Kimler gelecek, kimleri yollayacağız, birileri gelecekse seviyeleri ne olacak? Bunlar önemli sorular, şu an ne yapacağımız konusunda kimsenin fikri yok. Sakatların dönecek olması önemli teselli. Ayrıca Feghouli gibi formu yükselen isimler de var derken forvet kalitesini yükseltmemiz bile bizler için önemli.

Transfer dönemi bittiğinde tekrar konuşuruz. Şu aşamada söyleyebileceğim tek şey bu seviyedeki takımlar arasından Benfica'yı çekmek kötü değil. Ocak ayında da iyi şeyler olacağını ümit ediyorum. Sonrasına bakacağız işte, takımın seviyesi Ocak ayında ortaya çıkacak. Fatih Terim'in olduğu yerde Avrupa adına heyecanımı asla kaybetmem.

10 yorum:

  1. Feghouli ve Belhanda yı kaybetmezsek forvet transferi ile bu takım yürür

    YanıtlaSil
  2. yine de çok hızlı bir takım benfica,devre arasında mutlaka ama mutlaka takımın fizik kondisyon olarak 2-3 tık yukarıya çıkması gerekiyor koşacak halimiz yok resmen, bu halimizle paramparça olabiliriz benfica karşısında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir kültür ve şu noktada bizden daha iyi durumdalar.

      Sil
  3. Belçika İsviçre Avusturya gibi ülkelerin takimlari oyun disiplini ile bizi yemiyorlar. Dört büyük ligin takımlarına karşı zaten pek şansımız olmuyor. Rusya Ukrayna gibi doğu Avrupa takımları da o mevsimde ters geliyor bize... En iyi kurslardan biri olabilir çekeceğimiz ama tabii ki oynamadan gecilmiyor hiçbir tur ve rakip de Benfica buraların gediklisi... Senin dediğine destek olarak şunu diyebilirim zorun kolayini çektik.

    YanıtlaSil
  4. yedek kulübesi çok önemli dün mesela shaqiri oyuna giriyor 2 gol atıp united maçını kazandırıyor yani mutlaka kulüben güçlü olmalı,emre ve belhanda döndükten sonra onyekuru falan yedek kalır ama yetmez işte mutlaka oyunu değişterebilecek bir oyuncu şart kulübeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'e hamle yapılınca otomatik olarak oynayan hamle oyuncusu oluyor. Transfer şart :)

      Sil
  5. Şanslar eşit bence.3 yıl önce bundan kötü bir kadroyla evimizde kazanıp deplasmanda kılpayı kaybetmiştik ki o dönemki kadroları şimdiki kadrolarından daha iyiydi.Burda mühim nokta devre arasında transferleri erken bitirmek çünkü ilk maça kadar yanılmıyorsam 3 lig maçı oynayacağız yeterli sayılabilecek bir süre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayını görelim, şu aşamada yüzde 60 - 40 derim. Ocak ayı durumu 50 - 50'ye taşır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir