29 Aralık 2018 Cumartesi

Başakşehir Robinho ile şampiyonluk adımı atıyor, ya biz?


Galatasaray'da ne olup biteceğini bilmiyoruz. Forvet transferi diye çıktığımız yolda çok daha büyük bilinmezlikler yaşıyoruz. Serdar Aziz olayı, Ozan Kabak'ın durumu ve bunun gibi birçok bilinmezlik. Başka sürpriz ayrılıklar da yaşanabilir. 

Değişim diye başladığımız yolda yarını göremez haldeyiz ve "şampiyonluk" gibi bir iddiamız var. Bu iddia yolunda güçlenmek lazım, biz ise güçten düşüyoruz. Şampiyonluk yolunda en önemli rakip gibi görünen Başakşehir ise Robinho transferini açıkladı.

Tek hedefleri şampiyonluk ve bu doğrultuda kısa vadeli düşünüyorlar. Yaş ortalamaları gibi detayların çok umurlarında olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezon kaybettiklerini bu sezon kazanmak istiyorlar. Arda Turan onlar adına boş bir yatırımdı, Robinho ise bambaşka heyecan.

Yine klasik yoruma geldik. Bu tarz yıldızların ne durumda olurlarsa olsun Türkiye'de yükseldiklerini görüyoruz. Robinho da bunlardan biri, hatta geçen sezonun da üzerine çıktı. Ligin ilk yarısının en iyi futbolcularından biri olduğunu düşünüyorum.

Tamer Tuna onu kanatlardan alıp merkeze koyduğunda oyunun bütün çehresi değişti. Oyun aklı ve tekniğiyle de yarattığı fark büyük oldu. Son Galatasaray maçını izledik, tek başına süpürdüğü bir oyun olsa da yetmedi.

Şimdi bir de Başakşehir'de düşünün. Bence yine oyunun merkezine eklenecek ve etrafında çok daha iyi isimler yer alacak. Ön alanda Adebayor, bir tarafta Visca, Mossoro ya da Elia gibi isimler. 1.5 sezon için temiz bir adım olduğunu düşünüyorum. Tabii İstanbul gecelerine kendini kaptırmazsa.

Oyunu daha da hızlandıracak, en önemli nokta bu. Başakşehir için savunma tarafında hiç sorun yok ama hücumda bu tarz bir tekniğe ihtiyaç duyuyorlardı. Bence kendileri adına iyi bir transfer. Umarım bizim de bu hamleye güçlü cevaplarımız olur.

16 yorum:

  1. Söylenene göre Serdar Aziz 1 milyon Euro alacagina karsilik bonservisini istemis ve Fener ile anlasmis, eger böyle bir olay olursa resmen kendi ayagimiza kursun atmis oluruz, inanamiyorum her dönem mutlaka sinirlerimizi oynatacak bir yönetim ve skandallari oluyor, resmen bir transfer dönemi kaos klasigi yasiyoruz. Hakkini verelim Aysal gittiginden beri rahat bir transfer dönemi yasamadi bu kulüp ve taraftar.

    YanıtlaSil
  2. Doğru iş yapanlar akıllı hareket edenler şampiyon olsun diğerleri de bunu görür ona göre hareket eder belki... Tebrik etmek lazım Başakşehir kulübünü... Her ne kadar siyasi irade tarafından desteklendiklerini düşünsem de doğru işler yaptıklarını da belirtmek zorundayız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden geliyor para, ama doğru ama yanlış. İş bunun nasıl kullanıldığı ki bence doğru kullanıyorlar.

      Sil
  3. ayrılan oyuncu: 0. belki maicon
    gelen oyuncu: alan ve demba ba

    bu tablo ile güle oynaya şampiyon olacaktık. düştüğümüz hale bak. inanamıyorum. yönetim yetmez, fatih terim de tartışılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tablo çok değişti, her gün yeni bir süreç :)

      Sil
  4. Ben bu transferin Başakşehire faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum. Sivassporda kendisinden büyük oyuncu olmadığı için kendini lider gibi hissediyordu. Ancak Başakşehirde Adebayor, Arda, Emre gibi oyuncular varken ego savaşı başlayacaktır. Tıpkı geçen sene Ardanın takımı dağıtması gibi olacaktır. Ayrıca Eto Konyaspor ve Vagner Love Beşiktaş gibi örnekler daha taze. Bu durumda Kasımpaşaya büyük fırsat doğuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'de de o özgürlük kendisine tanınır. İhtiyaçları var çünkü.

      Sil
    2. Ardanın gelipte yarattıklarıda ortada yada iki sene önce Emrenin gazeteciye yaptıklarıda. Bu olaylar yüzünden ivme kaybettiler ve bu iki sene şampiyonlupu kaçırdılar. Geçen sene Arda ihtiyaçları olan bir ayaktı ama ters tepki yarattı.

      Sil
  5. 2 forvet 1 stoperde alsak isimiz zor zaten. Ya aynı maçları seyretmiyoruz mu çıkarın at gözlüklerini yok winnermisiz pollyannacilik oynamamak lazim.

    Oyuna hakim olamiyoruz oyun plani ve akli yok topa hakim olup oyunu sogutamiyoruz. Orta saha kotu hem yaratici top yapamiyor hem de ikili mucadeleleri genelde kaybediyoruz. Deplasman fobisi diye birsey yok. Deplaamanda iyice eziliyoruz cunku ikili mucadelelerde oyun akli taktik butunluk takim oyunu da yok nasil yeneceksin zaten. Bu prandelli hamza denizli rikerink de de boyleydi. Kulup kimyamiz da takim kimtamiz da bozuk taraftar forma gucu terim gazı-iradesiyle ite kaka gidiyoruz. Feldkamp cevat guler hamza donemi de oyle oldu kerhen sampiyon olduk gecen sene de oyle. Siz hala 2 forvet diyin. Oyunumuz kotu sahada ne yaptigi belli olmayan basi kesilmis tavuk gibi ustune ikili mucadelede yenilen daginik bi takim var gormuyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşimiz zor değil, 2 forvetle ligde çok şey çözülür. Bu kadar sakatı ve cezalıyı vermesen 6 puanlık fark da olmayacaktı.

      Sil
  6. terim ile futbolu bilmeyen bir yönetim bir araya gelirse genelde kadro mühendisliğinde ve kadroda vasatlaşma olması yüksek ihtimal.bunu canaydın terim döneminde gördük.luce nin şampiyon kadrosunu dağıtıp 15 transfer yapıp hiçbir şey elde edilememişti.

    muhtemelen benzer bir senaryo daha gerçekleşiyor.terim bir kez daha kötü bir yönetime denk geldi.terim tek başına birşey ifade etmiyor.bunu biliyoruz.hem ünal aysal hemde faruk süren kadro mühendisliğinde masaya yumruğu vuran başkanlardı.haliyle kaliteli isimler transfer ettiler.

    canaydın ve mustafa cengiz yönetimleri ise pasif ve etkisiz kaldılar.sonuç malum.işi bilmeyen bir yönetim olduğunu gomisin satılması ve yerine hiçbir oyuncunun alınmaması ile anladık.bu dünya futbolunda az rastlanan bir vakıa ve normal değil.29 gol atmış oyuncunu satıyorsun.cl ye katılıyorsun ve elinde sadece eren var.bunun açıklaması yok.kara bir leke yönetim için.maalesef galatasarayı içten çökerttiler.galatasarayın mustafa cengiz ve albayraka kalması akıl alır gibi değil.

    mayıs ayında kongre olmazsa 2 yıl daha orta sıralarda takılır bu takım ve yönetim.
    cl gelirini bu vasat yönetimin almasıda galatasaray adına şansızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 96 - 2000 sürecinde ya da hocanın 3. döneminde kadro mühendisliği kötü müydü? Yönetim vasat ama hocaya bu tarz değişim süreçlerinde inanıyorum.

      Sil
    2. süren ve aysal dönemleri iyi idi zaten.cengiz yönetimini ise biraz canaydına benzetiyorum.etkisiz yönetimler.yani terim güçlü başkanlarla çalışırsa başarılı oluyor.güçlü başkan ise güçlü transfer politikası demek.

      Sil
  7. sivassporda iyi bir scout var sanırım.yada iyi bir manager ile çalışıyorlar.sağbek cicinho dan sonra oraya douglas ı almaları mükemmel bir hamle.bek oyuncularının içe doğru hareket etmesi günümüz futbolunda dikkat çeken bir özellik.yeni bir vakıa diyebiliriz.novak ta benzer şekilde hareket ediyor.buda defansın dengesini bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ağı olduğunu zannetmiyorum, işin menajer ayağı güçlüdür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir