3 Aralık 2018 Pazartesi

Bir tek Ozan Kabak işte


Semih Kaya'nın şansı Fatih Hoca ve Ujfalusi'ydi. Ozan Kabak'ın da şansı Fatih Hoca ama bambaşka bir yetenek, bu anlamda kıyaslanmamaları gerekiyor. Uluslararası bir potansiyel ve çok daha genç yaşlarda forma giymeye başladı. Allah sağlık verirse de 2-3 yıl sonra bambaşka şeyler konuşacağız.

Şu ana kadar kötü bir sezon geçiriyoruz. Her noktasıyla bu böyle. Kötü yönetim, türlü skandallar, sakatlıklar, oynanan futbol derken elde kalan çok bir şey yok. Bir tek Ozan Kabak işte, şu ana kadar en önemli kazanım. Hatta tek kazanım diyelim, arkası gelmedi.

Önemli gençlerimiz var. Potansiyel olarak en uç noktada olanı Ozan Kabak ama arkadan da geliyorlar. Bu çocuklara da şans verilmesini bekliyorum. Türkiye Kupası önemli bir şans, orada kapıyı aralayanlar yavaştan rotasyona dahil olabilir.

Gençlerin "kadroyu doldurma" anlamında kulübede olmasına karşıyım. Mevcut yapıda birçok gencin de sahada olanlardan iyi iş çıkaracağına inanıyorum. Bir yandan da Ozan Kabak'ı ısrarla 11 oynatan Fatih Hoca'nın zamanı geldiğinde o gençleri de kullanacağına inanıyorum.

Bu çocuklar oynamaya başlayacaksa da Fatih Hoca sayesinde olacak. Fatih Hoca geleceği kurgular, bu noktadan sonra kendi kariyeriyle bir işi yok. En önemli amacının da bu jenerasyonları A takıma hazırlamak. Galatasaray'ın ekonomisi de bu şekilde kurtulacak.

Ozan Kabak ise her geçen maç doğal olarak yükselmeye devam edecek. Topla çıkışları başladı, yeri geldiğinde bir orta saha edasıyla dikine oynuyor, öz güven yükseldi. Direkten dönen topunda da bir santrafor vuruşu yok mu, gol tehdidi yüksek.

Galatasaray'ın stoper rotasyonuna ciddi bir hamle yapması gerekir. Buna rağmen "forvet" sorunu gibi "stoper" sorunu konuşulmuyorsa da bu Ozan Kabak'ın kazanılması sayesindedir. Bu tarz kazanımların artarak devam etmesini umuyorum.

16 yorum:

  1. artık deniz bitti artık genç oyuncuların zamanı artık öyle 30 küsür yaşında adamlara milyonlarca euro dökmek gibi bir durumu yok 3 büyüklerin,bu alt yapı konusunda GS ve TS iyi durumda, fb de elif,barış,kaleci berke falan var ki altınordu nun scoutı transfer ettiler bol bol genç yetenek alır onlarda, bjk de gurbetçi bulmak da usta bir takım, yani bu saatten sonra mecbur böyle yapmak zorunda herkes yoksa kilit vuracağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bonservisli yerli transferine karşıyım mesela, Akbaba sondu. Alttan gelen isimlerin değerlendirmesi gerekiyor.

      Sil
  2. Ozan çıkmamış olsa defansta çok daha büyük sorunlar yaşayacaktık Serdar in düzensiz oynamasi Maicon un form düşüklüğü git gelleri derken baya zorlanıp Ahmet Calika kadar inecektik elde alternatif kalmayacakti. Çok güzel zamanda yetişti Ozan..
    Tabii sezon oncesi kötü kadro mühendisliğini unutturmamali

    YanıtlaSil
  3. Yanlış hatırlamıyorsam Ozan sezon öncesi hazırlık dönemini sakatlığından dolayı kaçırmıştı. Sezon öncesi hazırlığı kaçırmasına ve 18 yaşında olmasına rağmen takımdaki bir çok oyuncudan daha iyi fiziğe ve kondisyona sahip. Bu çocuğa sahip çıkmalıyız!! Özlemişiz alt yapımızdan çıkan oyuncularımızı desteklemeyi,bir başka oluyor alt yapıdan olunca. Keşke Atalay,Recep,Celil,Yunus ve diğerleri de şans bulsa.. Özellikle Atalay'ı merak ediyorum çok potansiyelli ancak fiziği çok zayıf. Ama Eren yerine Onyekuru'yu Onyekuru yerine de Atalay'ı kullansak fena olmaz sanki. Gerçi Eren yerine İsmail Çipe'yi koysak bile daha fazla fayda sağlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hoca da bunu dile getirmişti ve Ozan adına büyük bir şans olacaktı.

      Sil
  4. Ozan'a sahip olmasaydık şu an çok daha kötü durumdaydık.İnanılmaz bir yetenek gerçekten ve daha da gelişecek.Özgüveni ve mücadele gücü yüksek ki daha potansiyelini tam yansıtamadı.Sakatlık sorunu olmazsa dünya çapında bir stoper olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon da bunun mesajı veriliyordu ama bir anda böyle etki de beklemiyordum. O anlamda sürpriz ve güzel.

      Sil
  5. Bu forvetsizlikte felan Sinan lar baba oğluymuş gibi oynayıp yaz dönemi hafif ışık vermiş Ahmet Sivri nin felan şans bulmamış olması felan çok mantıksız. Ozan ı kazanmamış olsak yarım sezon boşa geçmış olacaktı ki yinede boşa geçti çünkü yazın okutmadığımız Rodrigues felan gibi isimlerin değeri sıfıra düştü.
    Ligin ikinci yarısına transfer felan yapamayacaksak fatih hoca hiç düşünmeyip bu gençleri oynatır umarım şu Selçuk - Donk - Eren felan geçelim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Sivri'nin de belli sorunlar var. Üst yapıda soru işareti mesela benim için. Ama başka gençler de var, Ali Yavuz Kol ilk örneği mesela.

      Sil
  6. Hocam benim forvetsizlikten dolayı aklıma o çocuk geldi yazdım yadeyse yazıdada belirtiğin gibi çok daha doğru alternatifler bile şans bulamadı maalesef. Türkiye kupası maçlarında umarım bol bol oynarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Yavuz Kol kadrodaydı, umarım şans bulur.

      Sil
  7. Devre arası için Gary Cahill konuşuluyor. Gelirse Ozan için mükemmel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş olur hem de. Takım adına da öyle, büyük liderdir.

      Sil
    2. Peki yaşının ileri olması sıkıntı yaratmaz mı ?

      Sil
    3. Asla olmaz. Ujfalusi 33 yaşında geldi, sorun oldu mu?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir