2 Aralık 2018 Pazar

Bu gençler kadroyu doldurmaktan ziyade, hamle adına kulübede bulunmalılar


Malatyaspor deplasmanda da birçok eksik vardı ve kulübeye baktığımızda Atalay Babacan, Recep Gül gibi genç isimleri görmüştük. O takımın çok fazla hamle şansı yoktu, bu yüzden de gençlerin şans bulabileceğine inanıyordum. En azından hücum tarafında diyeyim. 

Ben bu gençlerin "sırf havayı solusun" diye kadroda bulunmalarını yanlış buluyorum. Ne bileyim, 21 kişilik kadroyu tamamlamak adına 1-2 ismi yazmak ayrı, oynatmak adına herhangi bir alternatif kalmadığında kulübede tutmak ayrı. 

Malatyaspor maçında da böyleydi ama Belhanda sakatlandığında onun yerine giren isim Ahmet Çalık oldu. Bu da tüm düzeni değiştirdi derken takımın ayarı bozuldu ve kaybettik. O an Belhanda yerine oyuna girmesi gereken isim Atalay Babacan'dı. En azından Fatih Hoca'nın bu tarzda bir radikal karar almasına alışık biriydim.

Futbolcuyu kaybetmek değil bu. Elinde daha iyi bir alternatif yoksa genç oyuncun oynar, bundan daha doğal ne olabilir. En fazla maçı kaybediyorsun. Kaybederken en azından "x'i kazandım" diyebilmek önemli. Potansiyelli isim oynar, şu dönem de tam fırsatı.

Beşiktaş karşısında da Yunus Akgün ve Celil Yüksel'in yanında Atalay Babacan, Recep Gül, Gökay Güney ve Mustafa Kapı da kulübede olacak. Yine birçok eksiğimizin ve hamle şansımızın güç olduğu bir maç. Bu gençler de kadroyu doldurmaktan ziyade, hamle adına kulübede bulunmalılar diye düşünüyorum.

Hücuma hamle gerektiği yerde Atalay Babacan ya da Recep Gül gibi isimler düşünülmeli mesela. Ya da orta sahaya biraz daha hareket derken Mustafa Kapı'yı bile düşünürsün. Fatih Hoca, Emre Belözoğlu'na Şampiyonlar Ligi'nde 17 - 18 yaşında şans veriyordu. Yine bu tarzda potansiyellere sahibiz.

Beşiktaş karşısında da bu gençleri sahaya atmak "onları kaybetmek" anlamına gelmeyecek. Selçuk İnan'ı haftalardır izliyoruz, bana herhangi bir iyi özelliğini sayabilir misiniz? Onun 11'de olması bize ne kazandıracak. Peki onun yerine oynayacak bir Atalay Babacan'ın bu takıma artıları olmaz mı? En azından onun kadar kötü oynamayacağı kesin.

4 yorum:

  1. u 21 de bjk ye kaybetmişiz mesela bu oyunculardan 2-3 tanesi olsa muhtemelen yenerdik, bu kadar genç oyuncu almak bence de doğru değil,fizik anlamda yetersizler, ozan gibi fizik anlamında gelişmedikleri sürece oynamaları zaten zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanacaksan doğru, kullanmayacaksan doğru değil. Gayet oynarlar, yeter ki oynatan olsun.

      Sil
  2. Hoca sanki eskisi gibi sert değil belki yaşından dolayı biraz daha tabiri caizse yumuşamış gibi
    şu takımda defansta Gökay güney, orta sahada Abdussamed Karnucu, ofansta recep, Atalay, yunus forvette Malik karaahmet veya Ahmet sivri rahat rahat oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serttir de radikal karar almıyor, ben ona takılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir