20 Aralık 2018 Perşembe

Çin Ligi'nde sözleşmesi biten forvetler üzerine detaylıca konuşmuştuk


Çin Ligi'nde sözleşmesi biten forvetler üzerine detaylıca konuşmuştuk. Bu isimlerden Soriano Al Hilal'e imza attı, Alan'ın da Galatasaray'la anlaştığı söyleniyor. Graziano Pelle ise Shandong Luneng Taishan'la sözleşme yeniledi ve yıllık alacağı rakam 15 milyon avro. 2 yıllık anlaşma ve bu anlaşmanın sonunda 30 milyon avro'yu konuşmuş olacağız. Çok çılgın bir rakam.

Futbolcunun mutlak suretle Avrupa'yı düşünmesi gerekiyor. Diğer türlü maliyetleri karşılamak, onlarla dans etmek imkansız. Alan'ın da 9 milyon avro'ya yakın kazandığı ücret var. Eminim ki o da Çin'de devam etse bu rakamları görürdü. Avrupa'ya gelmek istiyorsa fedakarlık yapmak zorunda. Yine de ciddi rakamları konuşuyor olacağız. Diğer türlü bu transferi konuşamayız zaten.

Bild'de çıkan bir haber ise hepimizi mutlu etti. Forvetlerinin yaşadığı sakatlık sorunları üzerine Schalke 04'ün Eren Derdiyok'u listeye eklediği söyleniyor. Çok ihtimal vermemekle birlikte "keşke" diyorum. Bizler adına büyük bir piyango olurdu.

Schalke 04 bu noktada geçici bir çözüm arıyor ve alternatif üretmeye çalışıyor. Eren Derdiyok'un da Galatasaray'la sözleşmesinin bitiyor olması onları cezbediyor olabilir. Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermenin artıları da diyebiliriz. En kötü haliniz bile piyasa yapabiliyor. Ayrıca "Almanya" cv'si de bu noktada önemli olmuş olabilir. 

Gelenleri / gidenleri konuşmaya devam. Ocak ayına kadar ihtimaller üzerinde dururuz, sonrasında daha somut adımları izleriz. Hocanın bahsettiği bir "yeniden yapılanma" var. Ocak - Temmuz olmak üzere 2 aşamalı bir plan ve Ocak ayında ne kadarının gerçekleşebileceğini göreceğiz. Gelenlerden öte gidenlerin belirleyeceği bir kader bu.

14 yorum:

  1. Alan kesinlikle alınmalı imza parası felan ne istiyorsa vermeliler sonuçta bonservis yok uefa yıllık ücret sınırı getirmemiş belli isimlere teklif var deniyor birçok isminde sezon sonu zaten sözleşmesi bitecek.

    Alan gibi geçenlerde seninde belirttiğin gibi hem forvet hem kanat forvet olarakta kullanılabilecek net skorer bir isim bu takımın en büyük ihtiyaçlarından. Rodrigues bir şekilde satılırsa birde net forvet transferiyle genç bazı isimlerin adı geçiyor Bayo felan gibi çok skorer bir hücum hattı kurabiliriz ama Alan ı kaçırmamalıyız net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis yok, ffp'den kaçıyorsun ve bu anlamda bazı riskleri almak zorundasın.

      Sil
  2. 2 Yıllık süreçte takip ettiğim oyuncu PUKKİ. Kasım ayının başlarında yazılı basında Hasan Şaşın izlemeye gittiği haberlerini görünce çok sevinmiştim. Tam bir aranan kan özellikle golü koklayan forvet eksikliği yaşıyoruz son dokunuşları ve fiziğine bakarsak bana elmander i hatırlatıyor. Geldiği takdirde taraftarın gözünde 2. forvet olarak anılacak bir isim olur yalnız eminim 11 formasına layık karakterde ve yetenekte bir oyuncu olacak ve en az sneijder,melo,elmander ... gibi unutulmayan isimler arasına adını yazdıracak yetenekte ve karakterde bir oyuncu olarak görüyorum. Umarım geç olmadan Galatasaray forması altında gollerini izlemekte nasip olur birgün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pukki'yi bırakmazlar, eğer sözleşmesinde bir madde yoksa. Çok iyi bir sezon geçiriyor.

      Sil
  3. ben öyle "hem orada oynuyor hem burada oynuyor" tipi adamları sevmem. bir adamın adam gibi tek mevkisi olacak, orada ün yapacak.

    alan tam bir santrfor mu? eğer öyleyse hemen gelsin. ama onyekuru'nun biraz daha iyisi ise işimiz olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam gibi adamın tek mevkisi olacak söylemi hatalı. Santrafordan kastın nedir, soru o bence. Tarzlar değişir. Kimi pivot santrafordur, kimi çalışkandır, kimi yaratıcıdır, kimi sahte 9'dur.

      Sil
  4. ocak ve temmuz'da şahsen ben öyle bi yapılanma filan beklemiyorum. fatih hoca geçen sezon da öyle diyordu. şu sezonu bi atlatalim sonrasında her şeyi çok iyi planlicaz diyordu. sonuçta ise yaz dönemi ortada. açıklamalarda herkes rahat olsun, transferlerde her türlü a b c planlarımiz var ve hazır, taraftarlarimiz rahat olsunlar diye teknik heyetten açıklama vardi. ama çok başarısiz ve beceriksiz bi yaz dönemi geçirdik. elbette ki bunda yönetimin de çok yüksek bi payı var. ama misal, otelinden antremanına çalışma şekline kadar rezalet bi kamp yaptik. bunlar hep fatih terim ve ekibine yazılır. o yüzden ben bi yapılanma ya da dokunuş filan beklemiyorum. hocayi çok seven biri olarak artık bazı söylemleri inanin çok soyut gelmeye başladi bana. şampiyonlar liginde bi hayalim filan var diyor, pardon ama yetenek fakiri eren'le mi hayal kuruyorsun ? rakiplerin aynı mevkide salah-mane-firmino , neymar-mbappe-cavani ile oynarken sen yetenek fakiri eren ile hayal kuramazsin. bu yapıyla hiçbir Türk kulübü hiçbir zaman ucl'de hayal dahi kuramaz. belki uel olur ama o da çok zor. hoca artık soyut açıklamalari bırakıp işine odaklanmali. bazen öyle açıklamalar yapıyor ki kime laf attıği belli bile olmuyor, yönetime mi gönderme yapıyor oyuncuya mi başka bi tarafa mi belli değil. hoca artık soyutluktan kurtulup, açık, net ve gerçekci olmali. yoksa işler, mustafa denizli'nin ağaçlari budayacağim deyip bu söylemi boş bırakmasina doğru gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlar hazırdır, ben sorunu yönetim ekseninde buluyorum. Transfer konusu hocaya yazılmaz. Adama Welbeck ve Modeste'yi aldık diyorlar, onun üzerine Gomis'i bırakıyor. Hoca ne yapabilir.

      Sil
  5. Galatasaray, Manchester City'nin gençleri Philippe Sandler, Claudio Gomes ve Felix Nmecha'yı kiralamak için Premier Lig deviyle söz kesti. (Takvim)

    Önceki yazına yorum olarak gönderdiğim isimlerden hiçbiri tutmamış bu habere göre. :)) Bu isimler şampiyonluk konusunda ne kadar yardımcı olabilirler, ki yabancı sınırı da geri gelecek deniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takvim kaynak olduğu için ciddiye alamıyorum :)

      Sil
  6. Başkanda dedi mantıklı bir transfer listesiyle gelin diye parasızlık malum iken Garry Cahill (adam istese eplde dunya kadar kulup bulur) Modeste (sorunlar malum üstelik köln sevgisi de) Niasse (everton bırakmıyordu) vs. oluşan liste verirsen gülerler adama... Cornelius Okaka gibi adamlara transferin son bir haftasında yöneliyorsun adamlarda vermez şartlar değişir tabi... Yaz transferinde ana suçlu Fatih Terim'dir bence. Para yokken scout ekibinin isimlerinde risk almak istemiyorsun olmayacak adamlar peşinde agustosun son haftasına bekliyosun Maicon'u da vereydin görecektim Ozan piyango çıktı kimse bana planlı böyle oynaması bekleniyordu diyemez. Umarım ders almaz veren hocamız artık ders çıkarmıştır. Bakalım stoper kim gelecek Chedjou'dan hallice Maicon'dan kötü Rolando mu? İnter Marsilya Porto Beleneses vs. oyuncuyu biliyoruz Hubocan 2 üstelik sakatlık sıkıntısı olduğu söyleniyor.

    Diğer bir nokta Rolando'ya 2m euro Alan'a 3.5 maaş yani maaş bütçesinin düştüğü falan yok Selçuk'la da sözleşme yenile tam olsun. Küçülmeyi de beceremiyoruz büyümeyi de... Yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolando'nun gündem olduğunu sanmıyorum, aradığımız tarz hiç değil.

      Sil
  7. Hedef forvet lazim Krmencik Cornelius doğru adamlardı. Eren le olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan haricindeki isim için o tarza bakılıyordur, katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir