12 Aralık 2018 Çarşamba

Feghouli varsa şu takımda oynayacak, ancak böyle seviye atlayabilirsiniz


Günün kazananı. Penaltı kaçabilir, sorun değil. Bugün Valencia günlerinde gibiydi. Çok büyük akıl ve yetenek olduğundan kimsenin kuşkusu yok. Bu görüntünün "istikrara" dönüşebilmesi de Galatasaray adına sezonun en önemli kazanımı olur.

Galatasaray formasıyla zirve performansı diyeyim. İyi oynadığı maçlar mutlaka vardı ama şu çıtayı yakalayabildiği maç sayamam. Tek başına maç kazandırma noktasındaydı bugün. "Bu ligi donunda sallamalı" sözü ve beklentisinin kaynağı şu performans.

Devamlılık mühim. Başakşehir karşısında böyle devam eder mi bilmiyorum. Feghouli'yle alakalı büyük bilinmezlikler var. En kötü halinin dahi maç kazandırdığını gördüm. Atacağı iki çalım ya da pasla da iş biter. Porto karşısında izlediğimiz maçın geneline yayılmış bir görüntü.

Fizik olarak iyi gördüm mesela. Çok hareketliydi, vücudu koyduğunda yıkılmadı, ısrarla aradı ve bir an durmadı. Forvet arkası mı yoksa sağ taraf mı sorusuna da yanıt verdi, Feghouli / Mariano uyumu bizi bambaşka noktalara çıkarıyor.

2. yarıda 4-4-2'ye dönüşte sağ kanat gibi yazsak bile serbest bir görüntüsü vardı. Rakip savunma arkasını zorluyoruz, bu noktada Garry Rodrigues biraz kıpırdanınca fark yaratabildik. Bitirici etkimiz yüksek olsa Feghouli'nin bugünü 2-3 asistle de bitebilirdi.

Neredeyse her pozisyonun içindeydi. Bunun devam etmesi gerekiyor. Başakşehir karşısında da oynadığı şu oyun bize maçı kazandırabilir. Ligde çoğu maçta da bunu izlemek mümkün. Hücuma yoğunlaşmalı ve olabildiğince ayakta kalmalı.

Fatih Hoca'nın da hataları var. Sezon başında Feghouli'yi kestirip attı ve ısrar etmedi. Takımın genel kalitesine bakınca da böyle bir lüksümüzün olmadığını düşünüyordum ve bugüne bakınca görüyoruz da. Feghouli varsa şu takımda oynayacak, ancak böyle seviye atlayabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Maci 2 gol 3 asist ile falan tamamlayabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek anlamda bir yıldız oyuncu performansı izledik.

      Sil
  2. Ben 1.5 senede böyle bir oyunu hiç görmedim. Bir an durmadı ve sürekli denedi, küsmedi. Bu saatten sonra böyle devam ederse bizim adımıza şampiyonluk umutları tekrar yeşerebilir. Fatih hoca artık Eren'den bir şey olmayacağını anlarsa fazladan bir umut daha yeşerir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edecek mi işte, muamma kısım o. Başakşehir maçını böyle oynasa kazanırız, o kadar eminim.

      Sil
  3. Maç seciyor diyecem ama sanırım seçtiği ilk maç buydu. Çok beğendim kesinlikle sahanın en iyisiydi. Uzun zamandır görmediğimiz liderlik performansını izledik kendisinden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçtiğini düşünmüyorum, seçiyor olsa bunun gibi birkaç maç daha sayardık.

      Sil
  4. Geldiği günden beri görmek istediğimiz performans buydu işte.Takımın lideriydi ve bunu da çok iyi yaptı.Aldığı maaşı düşününce de kolay kolay gideceğini düşünmüyorum zaten.Önemli olan şu performansı genele yayması.Canı isteyince oynuyor işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarla devam edecek mi, o konu soru işareti. Başakşehir maçı çok şeyler anlatacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir