18 Aralık 2018 Salı

Feghouli'nin bu yükselişinin ardından bir de Belhanda'yla birlikte izleyelim derim


Belhanda konusunda gelen tepkilerin boyutunu "çirkin" seviyeye çeken insanlar vardı. Bunu da yapan Galatasaraylılar. Sakatlanması için beddua edene dahi şahit olmuştum. Ben ise Galatasaray için öneminin altını ısrarla çizdim durdum.

Şu sakatlıktan iyi bir şey çıkarılacaksa "Belhanda'nın öneminin" anlaşılmış olmasındandır. Gün itibariyle görüntü değişti, eleştirenlerin çoğu "aslında önemliymiş" noktasına geldi. Bunun görülmüş olması bundan sonrası noktasında kıymetli.

Şöyle diyeyim, Belhanda sakatlandığı günden bu yana geriden oyun kuramaz, top çıkaramaz olduk. Orta saha temposunu da yitirdi, yaratıcılığı bir kenara bıraktı. Belhanda oyunun her iki tarafında var olan, geriden iyi oyun kuran, topla da çıkabilen bir 8 numara.

Eğer Feghouli'nin son 2 maçtaki çıkışı olmasa Belhanda isminin altını daha da kalın çizerdik. Feghouli hücum noktasında aldığı sorumlulukla biraz olsun hareket getirdi ve tempodan, daha hızlı top dolaşımından bahseder olduk.

Bundan sonrasına bakalım. Yeni düzenin Belhanda / Feghouli temeli üzerine inşa edileceğini düşünüyorum. Feghouli'yi ağırlıklı olarak 10 numara olarak izlememiz olası, Belhanda da 8 numarada devam edecektir. Her iki ismi bir arada izlediğimizde de takımın hücum noktasındaki aklı ve yaratıcılığı yükselecek, yalnız kalmayacaklar.

Belhanda'nın Sivasspor maçına yetişmesi oldukça olası. Takımla çalışmalara başladı. 6 hafta diye açıklanan bir sakatlığı olsa da 4 haftada oldu. "Gamsız" deniyordu ya, hatırlatma olsun. Sezon başında da kendisine verilen izinden 3-4 gün önce gelmişti. Saha içini konuşmuyorum bile, daima mücadelenin içinde.

Şu fotoğrafı gördüğümde mutlu oldum. Belhanda'yı seven ve ısrar eden biriyim. Ligin 2. yarısı noktasında da en önemli kozlardan biri olacak. Feghouli'nin bu yükselişinin ardından bir de Belhanda'yla birlikte izleyelim derim.

12 yorum:

  1. Futbol açlığından mıdır nedir Belhandanın futbolu gözüme daha kıymetli gözüktü. Şuna kanaat getirdim. Biz yükseleceksek ortasahmızda ki Belhanda, Feghouli, Emre Akbaba ve Ndiaye gibi oyunun iki tarafınıda oynayabilen oyuncularımız sayesinde bu gerçekleşecek. Ne zaman ki bu 4 oyuncu sağlıklı olur, onları merkezde serbest oynatabiliriz, o zaman bize çok maçlar kazandıracaklardır. Rakiplerimiz hatta çoğu avrupa takımından üstün noktamız bu 4 oyuncu. Hangi takımda bu kadar çift yönlü ortasaha oyuncusu var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, doğru yorum. Oraya Onazi tipinde birini daha takviye edebilsek şahane olacak :)

      Sil
  2. Tam performanslarını yansıtsalar çok iyi ikili ama ne yazık ki istikrar yok, ayrıca maaşları da yüksek. Sene sonu gönderilmeli diyorum ben o yüzden. Fatih hoca kendi istediği oyuncularla takım kursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu beklenir, iyi tekliflere bakılır. Ocak ayında ise ne iyi teklif gelir, ne de giderlerse yerleri dolar.

      Sil
  3. İkinci devre için bence kanatsız bir 4-2-3-1 izlemek mümkün. Fernando-Badou-Soso-Belhanda-Emre. Ama Alan hamlesi olursa 2012 deki çolak-baytar kanadına ithafen mezzela sos-emre ya da belhanda-emre kanat/forvet arkası brezilya usulü 4-4-2 de enteresan bir kadro olur. Önlerinde Alan ve bir pivot forvetle skorer de bir ekip olur. Tüm sistemlerin açmazı ise Terim'in bu oyuncu grubunu hücuma taşıyacak ve orada tutacak sezonda da ortalama 15 gol atacak bir Elmander'inin bulunmayışı. Okaka olabilir mi? Belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu düşünüyorum ben, kendisini koyabileceğim bir yer bulmakta zorlanıyorum. Hele ki 4-4-2 için imkansız.

      Sil
    2. Eski temposu yok. Uzun süredir yazıyorsun sende Onazi gibi bir isim gerçekten çok iyi olur. Ama devre arası minimum 2 forvet, stoper ve mariano gidecek gibi görünüyor alınacak bir sağ bek sonrası daha kaç hamle yapılabilir? ÜStelikte yönetimin settlement agreement yaptık övgüsü üstüne. Düşündürücü. Biz bu uğurda modeste'yi kaçırdık. Yönetim adım atmaya korkuyor maalesef. Tempolu genç Melo-Selçuk bulmak çok zor. Bonservisle desen minimum 15-20 milyon maliyet demek...

      Sil
    3. Tempo arıyorum biraz daha, orta sahaya hareket gerekiyor.

      Sil
  4. Belhanda Badou Feghouli orta saha üçlüsü... Kanatlara da Rodrigues Emre Akbaba uygun olacak gibi... Fernando ve Donk boşa çıkıyor ama boylelikle hem yedekte elimiz çok güçlü olur hem de Donk u stoper kullanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un birçok pozisyonda oynayabilmesi avantaj ama Fernando'yu kenarda bekletmek lüks.

      Sil
  5. Belhanda belki dünya çapında bir oyuncu değil ama yokluğu olumsuz etkiliyor işte.Çünkü alternatifi yok.Hep transferden bahsediyoruz ve bence onun alternatifi noktasında bir oyuncu bulmalıyız bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriden oyun kuramıyorsun, yaratıcılığın düştü, topla dikine oynayabilen futbolcun kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir