27 Aralık 2018 Perşembe

Fernando Llorente & Galatasaray, bu tarz tecrübeler Türkiye'de ısrarla ayaklanıyor


Forvet transferini konuşmaya devam. Yazılan, çizilen isimlerden biri de Fernando Llorente. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, bu sezonda Tottenham formasıyla pek fazla şans bulamadığını görüyoruz. Premier Ligde 4 maçta süre almış ama toplamda 23 dakika. Şampiyonlar Ligi'nde de 3 maçta 33 dakikası var. 

Yaş 33 olsa da bu tarz tecrübelerin Türkiye'de yeniden ayaklandığının ısrarla yazarım. Ne derece düşüşte olurlarsa olsun fark etmiyor. Kendine en bakmayanı ve disiplinden uzak olanı dahi bir anda kafasını kaldırabiliyor. Llorente ise son derece sorunsuz, profesyonel bir futbolcu. 2 sezon maksimum katkı alınması da oldukça olası.

Llorente'nin özelliklerini az çok biliyoruz. İyi bir pivottur, ceza sahası içinde gerek mücadele, gerek bitirici etkisi yüksektir ve Negredo için yazdıklarım onun adına da geçerli. Klas futbolcular bunlar, kullanmasını bilen takımlar adına çok büyük silahlar. Galatasaray'ın da bu tarzda bir pivota ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

2 forvet diyoruz, biri de Alan olacak gibi görünüyor. Alan özellik itibariyle biraz daha kanat / forvet gibi. En ileri uçta tek başına oynasa sahte 9 özelliği gösterecek, daha çok bir tamamlayıcı. Ya 4-3-3'ün sol tarafı ya 4-4-2'nin tamamlayıcı forveti gibi. Eskisi gibi fizikli değil, daha çok teknik özelliğiyle ön plana çıkmaya başladı.

2. isim pivot olur diye düşünüyorum. Eren Derdiyok'un beklenileni veremediği net. Mücadelede yok, pivot özelliği de pek gösteremiyor. Demba Ba ismine dahi sıcak bakabiliyorum, çünkü bu özelliği o da gösterir. Yine de onun Beşiktaş geçmişi ve sakatlık sorunuyla alakalı problemleri var. Llorente transferi gündem olsa önceliğim yapardım.

Daha genç bir isim bulunabilir mi bilmiyorum, şu an çıkan isim üzerine konuşuyoruz. Llorente gibi bir transfer için mutlaka ciddi maliyet konuşulur. Kira bedeli ya da bonservis olmaz ama yıllık ücret mutlaka zorlayacaktır. Llorente'nin de gidebileceği en iyi kulüp olduğumuzu düşünmekteyim. Aksi takdirde İspanya'ya dönecek ya da Arabistan falan yapacak.

8 yorum:

  1. Bu adamları alacaksak Gomis niye gitti teknik ekip bu oyuncuları istiyorsa cidden yönetime felan biz boşuna sallıyoruz bizzat Terim ve ekibide ne yaptığını bilmiyor. Bu adamlarla mı dinamik, ısıran, isyan eden kadro kuracaklarmış tam bir komedi halini aldı herşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Llorente için bonservis vermeyeceksin ama, bu açılardan bakılmıyor mu?

      Sil
  2. Ocak ayında Galatasarayin imkani ve sartlari dahilinde almasi gereken 1 numarali isim kendisidir. Umarim gelir. Drogbadan sonra gercek anlamda ilk kez pivot izlemis oluruz. Drogbada pivot modunu sadece onemli maclarda aciyordu zaten :D pivot oynamak yipratan can yakan birseydir cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Llorente'nin fark yaratacağından ben de eminim. Buralarda yeniden doğar ama Bilbao'ya dönüşü daha olasıymış.

      Sil
  3. herkes çok ön yargılı bakıyor ben öyle düşünmüyorum,mehmet batdalın bile iş yaptığı,fernandao nun sadece havadan etkisi ile farklılık yarattığı lig de bu adamın iş yapmama ihtimali yok bence ama fizik açıdan ne durumda ona bakmak lazım çünkü pivot santrforlarda en önemli şey fiziktir sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonla bu tarzda iş gören, yeniden ayaklanan forvet sayarım. En yakın örneklerden biri Adebayor. 2 sene topa değmedi neredeyse, burada ise ilk maçında fark yarattı.

      Sil
  4. Beni endişelendiren tek husus ispanyol olması.Türkiye de pek tutmuyo ispanyollar . Bence hoca savaşcı pivot istiyo szalai gibi .Artem Dzyuba çok iyi olurdu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir