20 Aralık 2018 Perşembe

Filipe Luis & Galatasaray, ben işin fırsat noktasındayım


Filipe Luis temelli üzerinden yazıyor olsak da genel bir yorum yapmak lazım. Mariano'nun ayrılık ihtimali var, Brezilya'ya dönecek gibi duruyor. Bu durumda da yeni bir bek transferi mutlaka gündeme girer. Sağ tarafta Linnes çok iyi bir alternatif olsa da kağıt üzerinde tek kalıyor. Alttan biri yükseltilir mi bilmemekle birlikte yeni bir transfer fazlasıyla olası duruyor.

Ben ise böyle bir durumda sağ bek almazdım. Nagatomo'yu da sağ bek alternatifleri arasına yazar, asıl odağı sol beke kırardım. Filipe Luis'in de Ocak ayında Atletico Madrid'den ayrılacağı konuşuluyor. Son dönemde formasını kaybetti, sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor. Düşüncesi ne olur bilmiyorum ama transferi düşünülebilir.

Geçtiğimiz sezonun Ocak döneminde de gündeme girmişti. O günlerde pek ihtimal vermiyordum. Nedeni de Atletico Madrid rotasyonunun önemli parçalarından biri olmasıydı. Bu sezon da birçok maça çıkmış gibi görünse de son dönemde formayı kaybetti ve bir daha bulacak gibi durmuyor. Sezon sonunda sözleşmesinin bitmesi, yaşının da 33 olması itibariyle Atletico Madrid "değişim" diyecektir.

"Gençleşmek" önemli ama bu tarz ihtimalleri de göz ardı etmem. Filipe Luis'in önemli bir futbolcu olduğundan kimsenin kuşkusu yoktur. Türkiye'de de farkını büyük hissettirir. Tempolu, teknik özelliği yüksek, Riera'dan bu yana göremediğimiz oyun kurma becerisi izleyebileceğimiz bir sol bek. Seviye ve kaliteyi oldukça yükseltecektir.

Düşüncesini bilmiyorum. Bu yaşa gelmiş Brezilyalıların ülkelerine döndüğünü sık sık izliyoruz, belki o da bunu düşünüyor. Ya da "artık para" diyerek Çin, Suudi Arabistan gibi ülkelere de gidebilir. Avrupa'da kalması ve "yine parayı" düşünmesi de rotayı Türkiye'ye kırar. Mariano'nun şartlarında transferi zor ama biraz daha üzerinde bir rakama çözülebilecek bir hamle.

Atletico Madrid'in bonservis beklentisi içine gireceğini düşünmüyorum, gerekli kolaylığı sağlarlar. Tabii "bu yaşa gelmiş bir isme önemli kontratlar bağlamayalım" diyene de saygı duyarım. Geri dönüşü olmayacak bir hamle çünkü, yıllık ücret noktasında da mutlaka ciddi rakamlar konuşulacak. Ben işin fırsat noktasındayım, ihtimal olursa kaçırmak istemem.

7 yorum:

  1. 6 ay öncesine kadar Brezilya milli takımının kadrosu içinde bulunan ve dünya kupası oynayan bir oyuncuydu. Yapacağı katkı çok büyük olur... Maaş konusunda anlaşıldığı takdirde transfer edilebilir

    YanıtlaSil
  2. Sanirim yavas yavas 2013 CL ceyregi yapan defans 4lusune donuyoruz.
    Sag taraf linnes Eboue
    Stoperler Ozan Dany
    Serdar Semih
    Solbek Riera Filipe Luis

    Tar anlaminda hepsi benzer futbolcular.Linnesle Eboueninde tarzini cok benzetiyorum cok mevkiide oynayabilmelerine kadar benziyor.
    Serdar Kesici Ozan Toparlayici
    Semih kesici Dany Toparlayici
    Solbekte uzun oyun kurucu kanat bek
    Riera=Filipe Luis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filipe Luis benim bir ütopyam tabii, gündemde olur mu hiç bilmiyorum.

      Sil
  3. Nagatomo bence de sağ bek oynayabilir ama daha evvel hiç sağ bek olarak görev alıp almadığını merak ettim. Sol ayaklı bir sol bek de değil zaten sanırım ? Oynayabiliyorsa Filipe Luis harika bir isim olur sol bek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'nun kariyerinin çoğunluğu sağ bekte geçmiştir. Son birkaç yıldır sol bek olarak ağırlıklı oynuyor.

      Sil
  4. Gündeme geleceğini düşünmüyorum.Mariano'ya teklif de yokmuş brezilyalı bir gazeteci paylaşmıştı tabi doğruluğu tartışılır.Olur da Mariano giderse Linnes'e alternatif olacak bir sağ bek alınmaya çalışılır diye düşünüyorum ben

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir