28 Aralık 2018 Cuma

Franck Ribéry & Galatasaray, şu an bile Bayern Münih'i taşıdığı maçlar oluyor


Geçtiğimiz haftalarda "Robben mi Ribery mi" üzerinden konuşmuştuk. O gün işin biraz daha eğlence tarafında olsak da Ribery konusunda bir ihtimal olabileceğini yazmıştım. Yaş 35, Bayern Münih'in değişim operasyonunda takımdan ayrılması kesin ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Avrupa'da devam etmek istemesi halinde de "Galatasaray" iyi bir seçenek.

Gençleşmek benim de istediğim bir şey olsa da Ribery gibi yıldızlar için her zaman yer bulunur. Yaşı itibariyle mutlaka futbolu gerileyecek, eski temposu olmayacak ama bugün dahi Bayern Münih'i taşıyabilen bir futbolcu. İyi çalışıyor ve kendine bakıyor, Türkiye gibi bir ligde de fark yaratabileceği en az 2 sezon var.

Yeteneklerinin sınırı olmayanlardan. Sol oyun kurucu da deriz, kat eden isim de. Müthiş bir oyun aklı ve bitiricilik. Gol, asist ve oyunu yönlendirme noktasında katkısı büyük olur. Solda atlet ama futbol aklı zayıf isimleri kullanmaktansa bu tarz bir tecrübeyi görmek isterdim. Yaşı 35 olsa da yıldız futbolcudur ve en az Drogba hamlesi kadar da iş görecektir.

Eski günler geride kaldı. Buna bakarak "gelmesin" diyemem. O gün menajerinin aklıyla hareket edilmiştir. Sonrasında kendisiyle sorun yaşadı ve ayrıldılar. Çok gençti, bir şey diyemiyorum. Aradan geçen uzun yıllar var. "Ayrılık hikayesi" yazmam ama Ribery'i de tekrardan Galatasaray forması altında görmek güzel olur.

Bu isimlerin etrafında gençleşmeye her zaman varım. Önemli profesyoneller ve 35 yaşına rağmen temposunda da büyük bir düşüş yok. Dediğim gibi, şu an bile Bayern Münih'i taşıdığı maçlar oldu. Uzun yıllardır orada, o yıllar içinde bence en iyisi olduğu an da oldu ve Galatasaray'da oynadığı dönemde şu kariyeri tahmin dahi edemezdim.

Solda Ribery, sağda Feghouli'nin düşüncesi bile güzel. İkisi de 10 numara özellikli kanatlar ve oyun aklının ulaştığı seviye inanılmaz noktalara geliyor. Belhanda gibi bir ismi de bu ikilinin arasında kullanırsınız, savunma yükünü zaten sırtlıyor. İş orta sahada biter, Badou Ndiaye gibi ciğersiz isimlere ihtiyaç olacak. Değişim noktası da burada başlıyor zaten.

10 yorum:

  1. Bence bizim gençler için Ribery ve falcao bulunmaz bir nimet onlardan öğrenecek çok şeyleri var asıl gençleşen takımlara böyle oyuncular lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 böyle isme her zaman okeyim. Bu tarz isimlerin etrafında gençleşmek mümkün.

      Sil
  2. Farkında değilmisiniz? Artık Türkiye’de ekonomik şartlar eskisi gibi değil. Kendimizi kandırmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giden isimlere bağlı imkansız görmüyorum.

      Sil
  3. Artık pahalı transfer olamaz. TL'nin aşırı değer kaybı ve UEFA FFP değil tek neden. Kulübü soya soya kuruttular. 500 milyon dolar borç faizi bile yılda 30/40 milyon dolar. Artık devir Başakşehir'in devletten nemalanan yerli yabancı firmalar kallavi ücretlere transfer yapıp para aklayacaklar. 3/5 sene sonra da batar orası ayrı konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi geçen isimleri görüyorsun. Ben bir gençleşme planı görmüyorum, keşke olsa.

      Sil
  4. Gomis'i çok para istiyor diye elinde tutamayip devre arasında aynı yaşlarda çok daha fazla para isteyen başka oyunculara saldırmak... Burnuma vizyonsuzluk ve beceriksizlik kokulari saldiriyor ağır halde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis olayı daha farklı bence. Orada konu para değildi ama her giden gibi o da hain ilan edildi.

      Sil
  5. bir takım malesef iki tane feghouli kaldıramaz. geri dönüşlerde aşırı sorun yaşıyor, bunu ribery'nin bu yaşta ne kadar yapacağı muallak. feghouli giderse ancak olabilir gözüyle bakıyorum. yoksa düz mantık sola ribery, ortaya robinho, sağa feghouli koy her sene şamp ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ribery benim için yıldız isim, her zaman yer açılabileceğini düşünüyorum. Düz mantık değil :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir