18 Aralık 2018 Salı

Galatasaray 1-1 Keçiörengücü, bazı ısrarlar anlamsız ve bunu yazmaktan sıkıldım


Bazı ısrarlar anlamsız ve bunu yazmaktan sıkıldım. Lig maçlarında dahi bazı gençlerin süre almaya başlaması gerektiğini yazıyorum. Nedeni de yerine oynayacakları isimlerden daha iyi durumda olmaları. Avantajı eline aldığın maçın rövanşında dahi Selçuk İnan, Muğdat Çelik, Maicon ya da Ahmet Çalık gibi ısrarlarımız var. 

Selçuk İnan'ı oynatmak adına Atalay Babacan'ı koca 45 dakikada sol açıkta kullandık. Ne gibi etki bekleyebilirsiniz ki, ne verebilir? 2. yarıda göbeğe çekildiğinde oynadığı oyunu da izledik. Takım bir anda hareketlendi, pas alışverişi hızlandı, yaratıcılıktan konuşmaya başladık. O ara gol de geldi zaten, devamını da izlerdik. 

Biz ise onu en iyi olduğu anda kenara aldık. Ali Yavuz Kol'un oyuna girmesi iyi de niye çıkan isim Atalay Babacan? Neden Selçuk İnan ya da Muğdat Çelik değil. Devamında 1-1 olur işte, Keçiörengücü karşısında bile top tutamayacak hale gelirsin. Selçuk İnan en iyi yaptığı iş olan frikik dahi atamayacak hale gelmiş. Bir de bu maç üzerine 25 bin avro maç başı kazanıyor. Düşünün durumu.

Sahaya çıkan 11'i beğenmemiştim. Selçuk İnan / Celil Yüksel / Donk orta sahasında yaratıcılıktan söz etmek zor. Celil Yüksel'in temposu güzel olsa da sınırları belli bir isim. Atalay Babacan'ı sola atarak zaten bitirdik. Muğdat Çelik ise her ne kadar mücadele ediyor olsa da yetmiyor yani, Galatasaray'ın forveti değil. Tüm iyi niyetine rağmen. Ali Yavuz Kol'un bozduğu pozisyonuyla da imzasını attı.

2. yarıda 3'lü savunmaya dönüş, bu sayede Atalay Babacan'ı göbeğe atmak bir anda hareketlilik getirdi. Yunus Akgün de kendini forvete attı ve o uyum bizlere biraz daha hareket olarak geri döndü. 1-0'ı o aralar bulduk, fena da oynamıyorduk. O an oyundan Selçuk İnan ya da Muğdat Çelik gibi isimleri çıkarsak hem gençleri kazanırız, hem de farkı arttırırız.

Genele baktığımda Keçiörengücü'nün daha çok pozisyonu yok mu, özellikle de ilk yarıda. Çok net 3-4 pozisyonlarından bahsedebiliriz. Açık oynadılar üstelik, asla kapanmadılar kazanmak adına da çabaladıklarını söyleyebilirim. Bu da pozitif bir futbol olarak geri döndü ama Galatasaray'ın bunu cezalandırabilecek bir oyuncu kadrosu yok. En azından bunu zorlayan diyeyim.

27 yorum:

  1. fatih hocanın teknik ekibinin ne kadar dandik olduğu ortaya çıktı tekrardan, bunu lig maçlarında görüyorduk zaten ama şu maçta bile atalayı çıkartması üzerine 3-4 dk sonra yediğimiz gol tamamen t.d nin hatasıdır.Öte yandan takım genel olarak yine vasat oğlu vasattı,2.lig takımından city golü yedik resmen,şimdi sivas maçında bu takım 2-0 öne geçtiği vakit tamam aldık maçı diyebilir miyiz ? sivas maçını kaybedersek şaşırmayacağım ki sivas çok sağlam bir takım, hem iyi savunma hem iyi hücum yapan bir takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hocadan bağımsız hareket edildiğini düşünüyorum ve bu karar da bence Davala'nındı. Skandal hareket.

      Sil
    2. hangi maçtı hatırlamıyorum geçen sene bir türkiye kupası maçında 3-0 kazanmıştık(deplasman) fatih hoca oturup davala ayakta takıma direktifler veriyordu,maçtan sonra da hoca ümit hocayı da görelim bi nasıl yönetiyor takımı falan filan demişti,hoca sorumluluğu davalaya vermiş gibi gözüküyor ki bence büyük hata yapıyor

      Sil
    3. kayserisporu 3-0 yendiğimizde 3 genç alınca oyuna herkes Fatih hocayı övüyordu, kenarda Davala var deyince hoca direktif veriyor deniyordu, şimdi neden üst üste bariz td hataları olunca suç Davala'nın oldu? Aynı hatalar Rize maçında da oldu kenarda Levent Şahin yok muydu teknik sorumlu olarak?

      Sil
    4. Rize maçında da Davala vardı. Basaksehir maçında Levent Şahin vardı. Formasyon hocanın direktifi, maç içi aksiyonda kararı kenarda sorumlu olan veriyor.

      Sil
  2. mustafa kapı 5 dakika oynasaydı bari. o rekor belözoğlu'na ait olmasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıracaktı rekoru, büyük şanssızlık. Şu maç 1-1'e gelmiş olmasa kıracaktı da. Şu maçta dahi panik olabiliyoruz.

      Sil
  3. oyuncu grubu ayrı vasat(atalay ve linnes dışında) teknik ekibi ayrı bir vasat, vasatlıktan kırılıyoruz yemin ediyorum takım iç sahada 3 aydır kazanamıyor arkadaş 3 AYDIR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük güvencemizdi oysa, içeride kazanıyorduk..

      Sil
    2. Eskiyen yüz Dursunun yerine gelen yeni melek yuzlu seytanlar ile operasyon devam ediyor. Baskan dunurununde oldugu bir yonetimle daha kolay olur isler. Gecen sene sampiyonluk ile bir parmak bal calip arka tarafta operasyon devam ediyor. Ocakta mariano da gonderilir adam alinmaz. cunku yonetimin getirilme hizmeti bu

      Sil
  4. Selçuk İnan, Ömer Bayram, Muğdat Çelik, Ahmet Çalık.. Ömer Bayram'a teklif var diyorlar, doğruysa devre arası satılmalı. Diğerlerinin ise sözleşmeleri bitiyor sene sonu. Muğdat ve Ahmet'e teklif varsa onlar da satılmalı. Selçuk İnan ise sene sonu futbolu bıraksın. Hem kendini üzmesin hem de bizi..

    Bu maç özelinde Maicon'un yanına Gökay olmalıydı. Orta sahada Donk, Celil, Atalay. Kenarlarda Yunus, Recep.
    Formasyon ve oyuncu seçimleri çok yanlıştı. Ayrıca oyuncu değişiklikleri de yanlıştı. Yunus ve Atalay çıktı, Ali Yavuz ve Malik girdi. Nasıl bir değişiklik bu? Oyuncu değişikliklerinin geç yapılması ve Selçuk ısrarı rakibin gol atmasına neden oldu.

    Maalesef eleştirilecek o kadar çok şey var ki hangisini yazacağımı şaşırıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmam, tutmayı da düşünmem. Gençlerin o saydığın isimlerden daha iyi iş çıkaracağına da kefilim.

      Sil
    2. Evet benim düşüncem de o. Dün gençlerimizin istekleri, enerjileri iyiydi. Ama Selçuk, Ömer ayağına aldıkları her topu ezdi, kaptırdı. Hatta Donk da çok hata yaptı.

      Sil
  5. Maç başı 25 bin euro sanırım tek mesele bu yoksa hiçbir mantigi yok. Oynamasının selcugun... Mugdatin Ahmet Çalık gibi isimlerin şans bulmasını anlarim ama Selçuk gerçekten olmuyor bu sene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr niye, sorguluyorum bunu. Yanıt yok. Atalay Babacan neyi yapamaz mesela..

      Sil
    2. Cevap 25 bin Euro işte aldığı maç başı para... Bı şekilde perde arkasında anlaşması yapılmıştır bunun

      Sil
  6. Bu çocukları as takımla daha fazla oynatmamız gerekiyor. Aşikar. Özellikle pozisyon anlamında çok gelişmeleri gerekli. Bunu da tecrübelilerle yan yana oynayarak kazanabilirler. Hızları, istekleri, yer yer teknik kapasiteleri iyi durumda jenerasyon olarak, güzel pişirebilecek miyiz 2-3 yıla belli olur. Sonraya kalırsak tren kaçabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanırlar da Selçuk İnan'ın yanında kazanamazlar. En azından işleyen takımın içinde şans bulsunlar diyorum, kenardan giren yine Selçuk İnan ya da Ömer Bayram oluyor.

      Sil
    2. 2-3 yıl sonra 20 21 yaşlarında oluyorlar,bu yaşlara kadar belli bir maç sayısına ulaşmaları gerekiyor ,ozan 18 yaşında ama nasıl oynuyor mesela

      Sil
  7. Ümit Davala nın Terim in yardımcılığını yapmış olmasına rağmen hiçbir anadolu külübünün adam yerine koymamasında belli zaten hali tam bir korkak.
    Ali Yavuz Kol u oyuna alırken ki halini gördünüz mü bilmiyorum çocuğu kağıtta birşeyler gösteriyor şov için mi gösteriyor anlatıyor mu belli değil sahaya bakıyor öyle sanki sahaya baktığında birşeyi çözecek basiretsiz. Fatih hocanın şu Atalay ı felan sezon başında bu yana oynatmadığına inanamıyorum çocuktaki yaratıcıklık ve bilek hakimiyeti As takımda sadece Feg de var o da kulübe bekledi aylarca. Atalay fizik olarakta hazır Yunus gibi değil. Ayrıca skor kıtlığı çeken takım içinde mutlaka şans bulmalıydı alt takımda en fazla skor üreten adam çünkü..

    Yıllardır şu ülkede korkat antrenör görmekten Sinan gibi bom boş
    adamların oynayıp durmasını izlemekten bıktım Terim farklı diyoruz genç oyuncunun oynatılmasını geçtim 7 den 70 e herhesin fark ettiği bu Feg i ortaya çekme işini bile aylarca yapamadı biraz cesaret artık şu takım 2 aydır maç kazanamıyor ne kaybedecetik bu gençler oynasa hayır Ozan oynadı ne kaybettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncular konusunda da sık sık yazıyorum, hocalar için de. Acı tablo, katılıyorum sana.

      Sil
  8. 8 numaralı futbolcu ve alternatif sol bek diye alınan futbolcuyla derhal yollar ayrılmalı gerçekten tüm şevkim kırılıyor bu ikiliyi görünce.Faydaları yok sırf zarar.Hele o 8 numaralı futbolcu gün geçtikçe daha da tiksindiriyor kendinden.Atalay biraz güçlense çok daha iyi yerlere gelecek bu konuda çalışmalar yapması lazım.Aynı şekilde Yunus da.Celil elinden gelen mücadeleyi sergiliyor ama rotasyondan ileri gidemez.Yine de o 8 numaralı futbolcunun önünde bir isim bence.Muğdat çok çabaladı ama forvet mevkisinde sadece çabalayarak üretemezsin işte.Muğdat'a yine de pek kızmıyorum çünkü alındığında zaten mücadele gücü yüksek, yeteneği kısıtlı bir oyuncu olduğunu biliyorduk.Kaldı ki devre arası dahi gönderilirse şaşırmam.Bunun dışında konuşacak pek bişey yok.Bir maçı daha kazanamamış olduk üstelik evimizde.Neyse devre arası geldi sayılır sivas maçını galibiyetle tamamlayıp devre arası yapılacak hamleleri bekleyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'a maç başı 25 bin avro kazandırdık, o oynasın diye Atalay Babacan'ı olmadık bir pozisyonda kullandık. Tablo bu.

      Sil
  9. Selçuk konusu tam bir muamma. şu hali ile 2. ligde bile zor oynar. Fizik olarak bitmiş. inanılmaz bir kontratı var.
    Gençlerle ilgili fiziksel olarak lig için yeterli bulmuyor hoca. Başka da bir açıklaması yok. Ozan'ı farklı kılan fiziğini inanılmaz geliştirmiş olması. Diğerlerinin ufak tefek cılız halleri galiba oynamaları için engel. Ozan gibi fitness yapıp, direnç idmanı ile 6-7 kilo kas almalı genişlemeleri gerekiyor. Ama yine de ufak ufak celil, atalay, yunus yer bulmalı lig maçlarında. Selçuk, muğdat, ömer, ahmet, maicon, eren'le harcadığımız zamana yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan kafasında da futbolu bitirmiş, amacı, hedefi olduğuna inanmıyorum.

      Sil
  10. Maçtan bağımsız olarak forvet için Demba Ba ile anlaşıldığı haber hakkında konuşmak istiyorum. Mücadele gücü yüksek forvet deyip duruyorsun sen de burada ki ben de buna katılıyorum. Demba Ba'yı almak nasıl bir mantıktır ben anlamadım ? Altyapıdan bir oyuncuya şans vermek Demba Ba transferinden daha mantıklıdır bence. Demba Ba'ya o kadar para vereceğimize Altay'dan Paixao ya da AdanaDemirSpor'dan Pote'yi filan alalım oldu olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylıca yazdım, gün içinde blogda okuyabilirsin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir