11 Aralık 2018 Salı

Galatasaray 2-3 Porto, şu mücadele devam edecekse gelecek adına kıpırtı var


Reaksiyon. Ben bu noktadayım, kaybediyorsan böyle kaybet. Gün sonunda kötünün iyisi oldu ve en azından Avrupa Ligi'nde devam ediyorsun. Şu birlik beraberlik hali, saha içindeki azim ve mücadele devam ederse gelecek adına kıpırtı var.

Bu sezon için konuşuyorum, hiçbir maçta böyle bir reaksiyon veremedik. 60'dan sonra yaşanan fizik yetersizlik bir kenara, işin daha dramatik boyutu yenen tek golün ardından yaşanan psikolojik travma. Bugün kırılmadık işte, reaksiyondan kasıt bu. Her yediği golün ardından "geri dönüyorum" mesajını veren bir Galatasaray vardı.

Mevcut oyuncu topluluğuyla ancak bu kadar iyi oynarsınız. Yine "bitirememe" sorununun ön planda olduğu bir maç. Gerçi bu sezon genel anlamda Şampiyonlar Ligi hikayesi böyle yazılmaz mı. Oynadığın 2 Porto maçında da galibiyeti hak eden taraf olmana rağmen sayısız fırsat harcadın. O Porto da grup lideri oldu.

İlk 11'i gördüğümde Badou / Donk / Fernando orta saha üçlüsünden kaynaklı "kaybetmeme" durumu ön plana çıkmış gibi görünse de ilk andan bu yana kazanmak istedik. Galatasaray "hücum" isteğini ilk andan bu yana ortaya koydu ve topa sahip taraftı. Bitirici eksikliği, Feghouli bir kenara bırakıldığında hücumun oyun aklının düşüklüğü ya da orta sahanın yaratıcılıktan uzak olması büyük handikap. Böyle bir futbolcu topluluğuyla ancak bu kadar oynardınız.

Şampiyonlar Ligi hata kabul etmiyor. Galatasaray her kaçırdığı golün ardından gol yedi. Yenen goller de bireysel hatalar, olayı sadece "hücum" boyutuyla da ele alamayız. Sadece bu maçta 2 gol atıp puan kaybetmedik, ligde de bunlar oluyor. Şu kadro yediğinden fazlasını atmak zorunda, sezon boyunca söylediğimiz şey bu. O noktada da konu yeniden "bitirememe" noktasına gelir.

2-1'le soyunma odasına girmek eminim ki herkesi mutlu etti. Geri dönüş havası vardı çünkü. 2. yarıya 4-4-2'ye dönerek Onyekuru'yu forvete almak yine doğru hamle. O an orta sahada anlamsız bir fazlalık vardı, 4-4-2 ile Feghouli biraz daha işin içine girdi ve rakip ceza sahası içinde daha kalabalık olmaya başladık. Sonrası yine pozisyon ve kaçan goller.

Feghouli büyük akıl, kimse tartışmaz. Onu kazanmak yerine haftalarca kenarda oturtmak da hata. Galatasaray formasıyla en iyi maçı olabilir, sanki Valencia günlerinden bir hatıra izlemedik mi. Feghouli'nin oyun aklı işin içine girdiğinde hücum tüm yetersizliğine rağmen varlık gösterebiliyor. Garry Rodrigues'in oynama isteği de etkendi bugün, en azından "sağa çekeyim de vurayım" yerine "rakip savunma arkasına neden sarkmıyorum ki" diye sordu. Sonucu da 2 penaltı işte.

Bugün "kırılmayan" bir Galatasaray vardı. Tüm eksiklerine rağmen direnç gösterdi, Şampiyonlar Ligi'nde olduğunun farkındaydı. Hareket, azim, biraz mücadele. Garry Rodrigues'i, Badou Ndiaye'si biraz top oynamaya niyetlendiğinde o hareketliliği gösteriyorsun. Elindeki Feghouli büyük değer, daha Belhanda dönecek. Işık var yani. Bugün Porto karşısında kaybetmiş olabiliriz ama Başakşehir karşısında da bunun devamı gelecekse güzel şeyler olacak.

39 yorum:

  1. şu garry artık sağ kanat da oynamalı ,herif ne zaman sağ geçse daha verimli oynuyor ,hoca ısrarla sol da oynatıyor akıl mantık işi değil ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda da kötü değildi bugün. Önemli olan felsefesi aslında, sadece bir şeye odaklanmaması. Savunma arkasına sarkmayı denedi mesela, aldığı 2 penaltı var.

      Sil
    2. savunma arkasına sarkması yetmiyor, onun koşularını ödüllendirecek adamlar da gerekiyor. bugün feg ve mariano bunu başardılar.

      Sil
  2. 1-Marianonun önünde feghouli oynayınca daha iyi oynuyor bence mariano.
    2- başakşehir maçında nasıl bir 11 bekliyon
    3- belhanda sahada olsa farklı bir skor olabilirmiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- İkisi de oyun aklı olarak takımın en zeki isimleri olabilir, doğal.
      2- Serdar Aziz stopere, onun dışında aynı 11'i görürüz. 2. yarıda olduğu gibi.
      3- Belhanda olsa skor farklı olabilirdi. Hücumun aklının yükseleceği kesin. İlk yarıda Donk'lu, yaratıcılığı düşük orta sahaya muhtaç kalmayabilirdin.

      Sil
  3. feghouli sanıyorum gönderilecek hoca bazı oyuncularla yolları ayıracağız diyor

    YanıtlaSil
  4. İkinci yarıda 4-4-2 yi ileri ikili hariç iyi oynadik... Feghouli maça ağırlığını koydu ve yaklaşık 15-20 dakika gerçek Feghouli yi izledik. Bir yandan da gerçek forvet performansıni Marega dan izledik. Tek başına bizim defanslarimizi fazlasiyla yıpratti. Baskı yapıp rahat çıkmamızı engelledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lukaku nun yan sanayisi gibi herif, hem atlet hem de hayvan gibi güçlü

      Sil
    2. Marega'da kötü yan şu, sadece savunma arkası koşuyu düşünüyor. Çift forvette, Aboubakar ile oynarken daha etkili. Burak Yılmaz gibi tarzı ama farkı fiziği elbette.

      O ileri uçla herhangi bir formasyonu müthiş oynamak imkansız.

      Sil
  5. bu arada yine 70 den sonra falan takım kondisyon olarak bitti, ndiaye mesela sürekli yürüyerek oynadı 65 den sonra falan,hoca hala boşuna inat ediyor bu kondisyoner konusunda,bir ara koşu mesafesinde yine 5 km fark vardı porto ile aramızda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 101 koşmuşuz :) rakip 107 koşmuş,bu kadar mücadele ettiğimiz maçta sadece 101 koşmuşuz inanılır gibi değil

      Sil
    2. Ona yapacak bir şey yok, Ocak ayını bekleyeceğiz.

      2. yorumun için de şunu söyleyeyim, presin ve mücadeleden doğru olduğunda kaç km mesafe kat ettiğinin önemi çok yok.

      Sil
    3. Top yüksek oranda sendeydi, haliyle kat edilen mesafeler arasında o fark doğal.

      Sil
    4. öyle değil bence mesela dünya da en fazla topla oynayan takımı city ama koşu mesafelerine baktığımda 110 ları geçiyorlar

      Sil
  6. Kaybederken kazandığımız bir maç oldu. Gerçi ŞL maçlarımızın genelini iyi oynayıp kaybettik. Bu defa UEFA da gidiyordu neredeyse. Bence sonuç kadar dikkat çekici olan hocanın basın toplantısındaki sözleriydi, "sadece golcü değil çok sayıda giden gelen olacak. Şimdi olan şimdi devamı haziranda" şeklinde yorumlayacağımız bir konuşma yaptı. Ağustos şokundan sonra pimi çekip yönetime verdi. Şimdi onlar düşünsün. Basın toplantısında gerekirse daha detaylı bir basın toplantısı yapıp her şeyi cevaplarım da dedi. Bu seneyi nasıl tamamlarız bilemem ama hocanın silkinmesi güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetsizlikle açıklıyorum ben, bitirici noktada eksiğiz. Mutlaka farklı sorunlar da var, hoca topyekün bir değişim istiyor.

      Sil
  7. HELAL FEGHOULI. O kacirdigin penalti helal olsun. Adama hayran kaldim. Ne guzel sorumluluk aldi. Oyundan cikarken bile kosarak cikti zaman kaybetmeyelim diye. Tam kadro olunca nasil da iyi oluyormusuz. Bir tek Belhanda eksik. Hatta Emre Akbaba da Eren yerine. Ama yinede Fatih Hocayi bir konuda elestirmem gerek. O son dakikalar gol ararken neden tum hucumu baslatan Feghouli'yi aliyorsun oyundan? Eren resmen hareketsiz, rakip defansi hic zorlamiyor. Mugdat girecekse onun yerine girip Henry'ye ve Garry'ye alan acardi rakip defansi hareket ettirerek. Feghouli her ne kadar yorulsa da ucuncu gol ararken cikmasi gereken Eren'di. Feghouli degil. O Porto'nun son korner sonrasi Badou'yle ataga ciktigimizda Feghouli'nin farki cok belli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valencia'da bildiğimiz, ligi donunda sallar dediğimiz Feghouli bu işte.

      Sil
  8. hep deriz, yenileceksen aslan gibi yenil. böyle yenilgi alınca üzüntüsü bi başka oluyor ama. uzun zamandır bu kadar yazık olan bir maç olmamıştı. 3-3 olsa 5-3 biterdi. porto 16 puanda. 6 puan tamamen bizim hakkımız. çok yazık oldu. terim ballı diyenlere gelsin! ne biçim goller kaçtı 2 maçta da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porto deplasmanına da böyle üzülmüştüm. 6 puan kaçtı, o Porto da lider oldu. İnanılmaz.

      Sil
  9. yorumlarını beğendiğim isimlerden sinan yılmaz haklı. sen de takip ediyorsundur. ısrarla feghouli 10 numara oynamalı diyor. aynen öyle! böyle bi sistem kurmak zorundayız. bu adamın zekası tekniği ortada. sözleşmesi de ortada. faydalanmak zorundayız! hatta sinan'ın dediği gibi (eksiksiz kadroda)

    santrfor
    belhanda feghouli akbaba
    ndiaye fernando
    4-2-3-1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli sağda da iyi oynar, yeter ki doğru kurgu olsun. Fiziğiyle alakalı 10 numara oynamalı diyor aslında.

      Sil
    2. Sezon başında Emre gelince hayal ettiğim kadro buydu yani arkadaşın yazdığı kadro. Belhanda, Feghouli, Emre. Önlerinde Drogba tarzı bir forvet olsa değmeyin bizim keyfimize :)

      Sil
  10. feghouli'nin eksikleri var mı? evet var. ama bu adam bir yıldız! ileri geri tempo yapamaz. ama sağını solunu oynatır. golcüyü besler. bu adamın emrinde bir sistem şart. onun yetenekli ayaklarından daha büyük bir silahımız yok. ah bir de o penaltıyı kaçırmasa. kusursuz bir gece geçirmiş olacaktı. keşke aynı şekilde vursaydı. madem kaçacaktı garry atsaydı. zaten topu çok istemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam özel bir yetenek. Senin de takımın genelinde yetenek eşiğin düşük. Haliyle bu adamı gerekirse tahtaya ilk yazacaksın ve ona göre kurgulanacaksın.

      Sil
    2. arkasında fernando ve ndiaye işin savunma kısmını yapabilecek oyuncular varken daha fazla faydalanabiliriz,emre nasıl dönecek bilmiyorum ama bana göre mutlaka bitirici bir kanat forveti almamız gerekiyor,onyekuru hayal kırıklığı oldu benim için ileride nolur bilemem ama net bir poldi gibi ekstra skorer adam şart

      Sil
    3. Ocak ayında çözülür umarım..

      Sil
  11. terim olsam feghouli'yi alırım "bak koçum ne yaşandıysa yaşandı. bu takımın en çok kazanan adamı sensin çünkü en iyi adamı sensin sana güvenim tam" diye destekler, 10 numarayı teslim ederim. mevki anlamında 10 numaradan bahsediyorum. zeki adamlara hayranım. elbette hız ve güç önemli. ama böyle biri gününde olduğunda porto'ya 5 çekecek kadar pozisyon buluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de öyle yaptı, nereden biliyorsun :)

      Sil
    2. Drogba ya da Gomis ayarinda birisi olsaydi gercekten fark olabilirdi ve bütün bunlari yönetimin amatörlügü yüzünden kaybetmis olmamiz cok üzücü.

      Sil
  12. Yarım sezonda bir maç mücadele gösterildi diye bu takıma tav olacak değiliz de zaten hocada hiç bekletmeden maç sonu merak etmeyin bu takımı ara dönemden başlayarak tamamen değişitirecez dedi.

    Maçı izlerken tek düşüncem bu kofti gayret bu oyuncuları kurtarmamalı oldu çünkü sorunsuz olan tek poziyonumuz bile yok bazı isimler o kadar yetersizki belki iyi iş çıkaracak oyuncuları bile baltalıyor. Haftasonu bir sezonu kurtarma maçı daha var fakat bu takım bir şekil kazansa bile o galibiyet oyuncuları kurtarmaz kurtarmayacakta sağ olsun Fatih hoca bunu müjdeliyerek bizlere biraz olsun ferah nefes aldırdı en azından bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o noktadayım, hocanın mesajları kıymetliydi ve geleceği bunun üzerinden okumak gerekiyor. Ocak mühim.

      Sil
  13. Ali Ece'nin Eren Derdiyok yorumu cok güzeldi "Umut Bulut'un en kötü halinin kosmayan versiyonu" sahsen sinirden maci izleyemedim ama Feghouli izledigim kadariyla bile mükemmeldi su takimda forvet olsaydi lider cikardik bu grupta, Porto'yu hem icerde hem disarda cok net zorladik sadece bitiremedik, saglik olsun diyemiyorum yönetim yüzünden hem prestij hem para hem de istatistikleri kaybettik CL ortalamamiz sürekli düsüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut Bulut iyi kötü mücadele demekti. Kendi atamıyordu ama en azından pozisyon hazırlıyordu diyebiliyorsun. Eren Derdiyok da atamıyor ama oyun içinde de bir katkısı yok.

      Sil
  14. Çok net kalite eksikliğinden dolayı skoru alamadık. Devre arası yapılacak 2-3 hamle ile her şey daha güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite farkı net, özellikle forvet konusunda tamamen sıfırdık.

      Sil
  15. Şu oyunda önde gerçekten iki iyi forvet olsaydı sonuç nasıl olurdu? Uzun herif saç baş yoldurdu resmen izlerken. Çok kolay bir gruptan forvetsizlik yüzünden cikamadik ona yanıyorum. Önde Alan ve soriano olsaydı değil bu grubun tozunu attırmak çok daha iyi yerlere gidebilirdik Cl de. Bu yönetimin yatacak yeri yok yemin ederim gözümüzün içine baka baka yalan söylediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanırdık, çok basit. Gruptan da çıkardık, o kadar iddialıyım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir