26 Aralık 2018 Çarşamba

Galatasaray taraftarının aklı böyle sınanıyor işte


Bir Galatasaray Başkanı düşünün, kendi futbolcusunun serbest kalma maddesinden x kulüp teklif yapınca haberdar olsun. Ozan Kabak'ın sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğini ilk günden bu yana yazıyoruz. 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli de sağır ve kör sultanların dahi konuştuğu aci bir gerçek. 

Sözleşmeleri yaparken çıkış maddesi koyanlardan, bu sözleşmelerden haberi olmayanlara. Her iki dönemi de al vur birbirine. Dursun Özbek dönemi biterken Mustafa Cengiz dönemi başlıyor, değişen bir şey yok yani. Galatasaray ısrarla kötü yönetiliyor ve Fatih Terim'in varlığı dahi bir noktaya kadar yetiyor.

Mustafa Cengiz'in iş bilmezliği mi yoksa iletişimi mi daha kötü bilmiyorum. Ozan Kabak'la alakalı bu durumu açıklayış, söyleyiş tarzından hiç mi çekinmiyor. Bu açıklamalar ve skandallardan kaynaklı aylardır eleştiriyoruz. Galatasaray taraftarının tepkisi belli olsa da hiç mi çekinmiyor. 

Bu adam yükselen bir değer. Gelecek yıllarda çıkış noktası da Ozan Kabak üzerinden olacak. Böyle bir değeri 7.5 milyon avro'ya kaybetmenin acısı uzun zaman çıkmaz. 1-2 sezon içinde rahatlıkla 25 - 30 milyon avro'ları konuşacaksın. Eğer Türkiye değil x Avrupa Ligi'nden gitse daha da fazlasını konuşurduk. Böyle bir potansiyel işte.

Hadi Özbek döneminde büyük bir skandala imza atılmış ve bu gençlerle sözleşme yaparken çıkış maddeleri konulmuş. Bu çıkış maddesi de aylardır konuşuluyor. İnsan merak eder ve profesyonellere sorar, nedir ne değildir diye. Bu da yok ve hiç bir şey yok gibi "İngilizler teklif yapınca öğrendik" denilebiliyor. Galatasaray taraftarının aklı böyle sınanıyor işte. 

Ozan Kabak'la yeni sözleşme uzatmak zor değil, eminim ki bunu gönül rahatlığıyla kabul eder. Ozan Kabak'ı şu paraya sattık mı demeye çalışıyorlar da lafı dolandırıyorlar. Serbest kalma maddesi varmış, yapacak bir şey yok diye eski yönetime mi top atılacak. 

Ya da yeni sözleşme uzatacaksınız ve bundan bir kahramanlık hikayesi mi üreteceksiniz. Severler çünkü bu tarz işleri, aylardır izliyoruz. Bu sözleşmeyi aylardır konuşmasak neyse diyeceğim. Avrupa'da da bu işler böyle yürümez mi, futbolcu parlar ve sözleşmesi uzar. Sonrasında satışıyla alakalı tekliflere bakarsın.

Bu işin böyle gitmeyeceği net. Fatih Hoca'nın gölgesi altına daha fazla saklanamayacaklar. İstifa dahi kendilerini kurtarmayabilir, Galatasaray tarihinin en kötüleri arasında yerlerini almak üzereler. Hatta şu gün itibariyle aldılar dahi diyebilirim. Ozan Kabak'ın 7.5 milyon avro gibi komik bir rakama gitmesi bardağı taşıran son damla olacak. 

İddiayı yalanladılar. Yine de bir şey değişmiyor, bu sözleşmenin uzamadığı her dakika tehlike var. Bekleyelim bakalım..

16 yorum:

  1. Sevgili semih nisanci nin da dedigi gibi oktay mahmuti nin sozlesmesinden dolayi 5 ay mobbing uyguladilar takimin goz bebegi ozan in mi sozlesmesinden haberleri olmayacak,dedigin gibi net bir yol yapma var burada resmen ozani satmak istiyorlar su komik paraya resmen skandal bu,bu adamlar 1 dk bile durmamasi gerekiyor o koltukta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim bir şeyler deniyor ama yolun sonu onlar adına karanlık. Şu ana kadar tüm ayrılıkları sorunlu ve sancılı yaşadılar.

      Sil
  2. Farkında mısın rahmetli Özhan Canaydın dahil bir sonraki bir öncekinden daha beceriksiz yönetimler/başkanlar tarafından yönetiliyoruz. Ünal Aysal'ın ilk dönemi şahane yönetim kurulu vardı 1 senede yönetim kurulu 2 sene de hocayı kovdu ardından da kendi kaçtı. Bu yetersizlerin tek şansı Terim dönemine denk gelmeleri. Ortalıkta şampiyon yaptık diye dolaşıyorlar. Bu salak da haberim var yok satmıcaz diyip duruyor. Sanki sana bağlı satış! Ozan'ı ikna edip 7.5 atan alır çocuğu. Maicon yada Mariano'yu satamayacaklarsa mahsus uzatmıyor da olabilirler. Anında kaparlar o paraya. Bakalım daha ne türlü rezalet göreceğiz.






    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Cengiz yönetimi gitse yerine gelen x yönetim de çok bir şey değiştirmeyecek, bundan eminim.

      Sil
  3. yönetime olan eleştirilerine aynen katılıyorum.

    ama ozan da kendisine (cl dahil) formayı teslim eden, onu yetiştiren kulübü satmaya bu kadar hevesliyse ona da iki çift laf edilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hevesli olduğunu düşünmesem de kulübün hareket etmesini beklemesinin de hakkı olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. Galatasaray hak ettiği başkanı hiçbir zaman bulamayacak böyle giderse. Liseci zihniyet yüzünden hepsi görevden kaçıyor.

    YanıtlaSil
  5. yahu hemen bugün, bu sabah neden sözleşme uzatılmaz? anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıkları açıklamayı gördün. Ben teklif dahi gitmediğine inananlardanım.

      Sil
  6. 7.5 milyon avro? Fenerbahçe’nin yerinde olsam bu altın çocuğu kaçırmazdım.

    YanıtlaSil
  7. Ozanla ilgili gelip bize bundan bahsetmedi diye Ozanı suçladığı haberi gerçekten doğruysa eğer bu adam bırak Galatasaray baskanligi yapmayı kendi başına bıraksan bakkaldan ekmek bile alamaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 günde yaşanan kaosu gördük. Daha koca 1 ay var :)

      Sil
  8. İddiayı yalanladılar bu sefer de Ozan'ı taraftarın önüne attılar.Şaka gibi yönetiliyoruz şu 2 günde yaşananlar gerçekten inanılır gibi değil

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir