11 Aralık 2018 Salı

Galatasaray U19 0-2 Porto U19, heyecanı yönetememek


Grubun ilk maçında, kendi sahamızda kaybettiğimiz Lokomotiv Moskova maçında da bu heyecan vardı. Liderlik mücadelesine çıktığımız Porto karşısında da aynısını yaşadık. Anlamsız bir heyecanla başladık ve o ara gol geldi. Çıkarken yapılan basit top hataları ve rakibin hızlı hücumları. Aslında maçın genelinin özeti bu.

1-0'ın ardından top bizde olsa da hücumda fark yaratamadık. Maçın diğer özeti de bu. Bu karşılaşmayı Galatasaray'ın hücumda yapamadıklarıyla açıklarız. Atalay Babacan, Recep Gül ve Yunus Akgün hattında fark yaratmayı bekliyordum ama özellikle Recep Gül hiç işin içine giremedi. Topla fark yaratabilecek isimler olsalar da organizasyondan çok uzak kaldık.

Soldan bir şekilde gelsek de sağ kanadı kullanamadık mesela. Süleyman Luş'un belli bir ana kadar iyi oyunu vardı, en azından çok bindirdi, şut aradı, kat etti. Sağ tarafta aynı efekti bulamadık, bir de orta sahada yapılan pas hatalarını ekleyince de hücum için konuşulacak iyi bir şey yok. Mustafa Kapı da kendi klasının çok gerisindeydi.

Ali Yavuz Kol'u da aradı hücum hattı. Herhangi bir sakatlığı ya da cezası yok, akşama maç kadrosunda olması fazlasıyla olası. Malik Karaahmet mücadelede tamam ama hareketli değil. Ali Yavuz Kol da fizik gücüyle ön plana çıktığı kadar hareketli de. O da hücum organizasyonuna dahil olduğunda iyi bir dörtlü yakalıyorduk. Malik Karaahmet uzun top bekliyor sadece, yetenekli ayakları bu şekilde kullanmak imkansız.

Galatasaray adına maçın adamı Abdussamed Karnucu. Fizik olarak da fazlasıyla gelişim gösterdiğini geçenlerde yazmıştık. İyi bir kesici olduğu kadar geriden de oyunu iyi kuruyor. Topla ilişkisi çok iyi ve A takıma göz kırptığını söyleyebilirim. Gökay Güney'i de övecektim ama son yenilen golde Batuhan Şen'le birlikte çok anlamsız risk alarak basit bir top kaybı yaptılar.

2. yarı için söylenebilecek bir şey yok. İlk yarıda en azından 1-0'ın ardından hareketlilik vardı, 2. yarıda oyundan tamamen koptuk. Mustafa Kapı / Mutlu Doğan değişikliği de anlam ifade etmedi, Recep Gül / Metehan Mertöz değişikliği ise geç geldi. 2.'lik adına Schalke 04 - Lokomotiv Moskova maçını bekleyeceğiz. Avantajlıyız ama Schalke 04'in iddiasının olmaması kötü. Kaybediyorsak bile en azından 1 farkla olmalıydı.

2 yorum:

  1. Bence heyecandan ziyade hücumda eksik kalma ve pas atacak oyuncuların bir saat düşünmesi etkili oldu. Fizik etkiden de olabilir topu ayakta tutunca hemen kaybettik en azından ceza sahası çevresinden iyi kötü şut deneyip seken topları toplayabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce yaptıkları ve iyi oldukları şeyi bu maçta yapamamaları bence heyecandan kaynaklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir