16 Aralık 2018 Pazar

Gerekli olan forvetlerden birinin de "kenar forvet" tarzında olacağını düşünüyorum


Galatasaray'ın sorunları belli. Ocak ayında bunların ne kadarının çözüleceği sezonun geri kalanı adına ışık olacak. Bu sorunların en büyük hücum noktasında, bitirememekle alakalı. Bu anlamda da en az 2 forvet hamlesi gerekiyor. Aylardır konuştuğumuz konu, artık yeni bir tarafı kalmadı.

Forvet tiplerini de konuşuyoruz. Gerekli olan forvetlerden birinin de "kenar forvet" tarzında olacağını düşünüyorum. Babel ya da Sow tarzında diyeyim. Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi isimlerin üretkenliği düşük. Gomis'in varlığında Garry Rodrigues'in etkisi vardı ama Onyekuru'nun bitirici etkisi kesik kesik. 

Gerektiğinde en ileri uçta da oynayabilecek bir kenar forvete ihtiyaç var. Başakşehir karşısında bunun eksikliğini hissettik. 2. yarıda Onyekuru'nun kanadından pozisyonlara girsek bile yine bitiremedik. Hız, teknik ve biraz daha fizik gücüyle ön plana çıkacak bir forvet tipinden bahsediyorum.

Alan buna iyi bir örnek ve umarım transferi gerçekleşir. Salzburg günlerinde biraz daha fizik gücüyle ön plana çıkıyordu. Çin'de ise eskisine oranla daha inceldi ve hızı yükseldi. Hatta ağırlıklı olarak sol forvet gibi oynuyor. İleri uca bir isim daha alabilmemiz halinde Alan'ı ağırlıklı olarak "sol forvet" gibi izleyebiliriz.

Porto maçında da aynı durum söz konusuydu. Ya da önceki maçlara indiğimizde. Son 2 maçtır fena oynamıyoruz diye bu maçların altını çiziyorum. Porto maçında coşkumuz, Başakşehir karşısında oyun disiplinimiz ön plandaydı ama rakip ceza sahası çevresinde etki gösteremediğin sürece bir işe yaramıyor.

Bu noktada da forvet için en az 2 hamle yapman gerekiyor. Söylediğim gibi, biri kenar forvet. Diğeri de daha pivot ve mücadele özellikli bir isim olabilir. Rakip savunmayla boğuşmaya, topu orada tutmaya da ihtiyaç var. Kenardan getireceğiniz, rakip ceza sahasını karıştıracak bir forvet de olabilir. Bunun planlamaları umarım yapılmıştır.

17 yorum:

  1. ah be onyekuru atacaktın o golü. direkt ayağına orta geldi daha ne olsun. belki de ligin kaderi değişti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o kaçan goldeyim. Kanat / forvet alternatiflerini konuşmam bu yüzden. Onyekuru'nun kaçırdığı tek gol de değil bu.

      Sil
  2. Alan'la beraber Niasse'yi alsak devre arası için iyi hamleler olur. Ama transfer bütçesi oluşturmak için elimizdeki Feghouli, Belhanda gibi kaliteli adamları satmamalıyız. Maicon ve Rodrigues satılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niasse'nin hareketliliği ve mücadeleci yönü kıymetli. Büyük iş görürdü.

      Sil
  3. Su an ilk 3 adayi olan Basaksehir haric her takim 26-28 puan bandinda ve devre arasi transferi her seyi belirleyecek, saniyorum Besiktas Babel'i de serbest birakacakmis öyle bir durumda tam aradigimiz isim olacaktir, onun haricinde 1 tane yaratici forvet almamiz sart. Özellikle maci cözecek, ekmegini tastan cikaracak bir forvet lazim Eto'o, Drogba tarzinda yoktan var eden bir forvet gerekli bu takima zira bu kadro mühendisligi ile baska care görmüyorum cünkü organize atak anlaminda Feghouli yoksa hicbir varlik gösteremiyoruz, istersen en bitirici forveti al yine berabere kalmaya devam edersin bu ortasaha ve defans ile, belki atamadiklarini atarsin ama cok rahat da gol yersin cünkü ileride top tutamiyorsun ve rakiplerin cekindigi bir ofansin yok kimse Eren'e ya da Onyekuru'ya önlem almiyor haldir haldir üzerimize geliyor. Drogba varken derbiler dahil herkes cakili defans oynatiyordu Saracoglu ve Vodafone da dahil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel konusunda detaylıca yazdım, yarın okuyabilirsin.

      Sil
  4. Kanattan iş bitirip gol atabilecek oyuncu Emre Akbaba da olabilir oynamaya başladığında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ taraf adına da onu düşünüyorum aslında. Feghouli'yi merkeze çekerek.

      Sil
  5. Onyekuru baya tırt çıktı hem oyun içi ağırlığı yok hem de asist gol anlamında skora katkı. Pas oyununda da zayıf... neyse ki kiralık yine de kadroda tutulmalı sene sonuna kadar... 2 boş yabancı kontenjanı varken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık alanda etkili, kıvrak, patlayıcı özelliği de var ama bitirme noktasında çok zayıf kalıyor.

      Sil
  6. Onyekuru için ben de olumlu düşünmüyorum. Bu takımın oyuncusu değil. Zaten kiralık ve gidecek. Rodriguez var zaten ikisi de aynı tipte oyuncular ve hep açık alan istiyorlar çok akıllı oyuncular değiller ikiside. Eğer mümkün olursa Rodriguez de satılmalı. Yerine alaves te oynayan ibai gomez dusunulebilir mesela. Sol da oynar forvet oynar hatta forvet arkası bile oynar hücum jokeri olur takım için. Bir de bongonda diye bir oyuncu gelmişti bi ara Trabzon a kiralık olarak birkaç maçta da oynadı iyi adam geçiyordu hizliydi kupa maciydi galiba izlediğim gol de atmıştı sanırım. O bile olabilir kanat için onyekuru ve Rodriguez den daha faydalı olabilir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşitli alternatifler mutlaka düşünülür, şu olur diyemiyorum.

      Sil
  7. Elimizde bu noktada Emre ve Sinan var ama ikisi de sağda oynuyor.2 forvet ihtiyacı var ve alınacak ikinci forvetin bitiriciliği iyi bir kanat forvet olması gerekiyor.Devre arası transferi için günleri sayıyoruz artık beklenti büyük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet?Takımın şu an gole en yakın futbolcusu o zaten.Asıl mevkisi kanat değil ama orda oynadığı maçlarda da katkı sağladığını gördük.

      Sil
  8. Alan ve Selezynov gelse mesela... Nasıl olur? Selezynov tabi kısa vadeli olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seleznyov konusunda söylediğimi söyledim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir