21 Aralık 2018 Cuma

Gün itibariyle "ego" teknik direktörlük meziyetlerinin önüne geçmiş durumda


Sürpriz olmadığı gibi geç de alınmış bir karar. 1.5 sezon önce bu kararı almak gerekse de Manchester United ısrar etti. Belki tazminatın büyüklüğü, belki Ferguson'dan yana yaşadıkları "sık hoca değiştirme" durumundan uzaklaşma çabası. 

Dünyanın en çok kazanan kulübün, Alex Ferguson'un emekli olduğu günden bu yana düştüğü durum üzücü. Guardiola ve Klopp'la kaçırdıkları bir tren vardı, Sarri'yle de devam etti. Günümüz futbolu değişiyor, bu saydığım isimler de günümüz futbolunun kırılma noktaları.

Moyes olmadı, Van Gaal ile yeniden yapılanım derken 2 sezonda enkaz yaratıldı, Mourinho'yla da bu en azından ilk sezonda devam etti. Mourinho her ne kadar "kadro yetersiz" iması yapsa da Pogba ve Lukaku gibi isimler onun döneminde geldi. 

Ayrıca Manchester United'in kadrosu da gayet iyi. Hatta 11 için 2-3 takviyeyle de rahatlıkla zirve yarışı verir. Mourinho bunu başaramadı ve takımın önde gelen neredeyse her ismiyle sorun yaşadı. Bu son Chelsea kariyerinde de böyleydi, Mourinho'nun günümüz yıldızlarıyla iletişimi sıfırladı.

Daha da kötüsü şu. Mourinho gelişmek, güne ayak uydurmak adına çabalamıyor. Çabalamadığı gibi de hala geçmişte yaşıyor ve kendisinin en iyi olduğunu iddia ediyor. "Egosu" her zaman öndeydi ama 2000'lerde bu onu özel kılıyordu. Bugün ise teknik direktörlük meziyetlerinin önüne geçmiş durumda.

Dinlemesi gerektiğini düşünenlerdenim. En az 2 sezon ara vermeli ve kafayı toparlamalı. Onu alacak dev kulüp adına bir heyecan doğmalı. Gün itibariyle bu imkansız. Biraz kendi kabuğuna çekilmesi, ben nerede yanlış yapıyorum diye sorgulaması ve çağa ayak uydurması gerekecek.

Gün itibariyle ona tapacak Drogba, Terry, Sneijder, Lampard, Zanetti gibi yıldızlar yok. Sadece futbol değil, hayat değişiyor, insanlar farklılaşıyor. Günün şartları başka şeyler emrediyor, Mourinho ise ısrarla geçmişle yaşayanlardan.

10 yorum:

  1. son cümle en doğrusu sanıyorum ona tapacak futbolcular artık yok,artık instagram çocukları var,bir maçtan sonra ben sahada rakibi ısıran köpek istiyorum demişti işte şu söz onun modern futboldan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir, insanlar değişiyor. Mourinho ise hala geçmişle yaşıyor.

      Sil
  2. iğrenç oyun stiline bir son vermeli artık. yeter. saldırarak yenil daha çok alkış alırsın. bu şekilde zaten yenemiyorsun ayrıca. artık tutmuyor.

    ha illa bu stilde ısrar edecekse sadece serie a'da çalışabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 2 sene beklemeli ve günün şartlarına biraz olsun kendini adapte etmeli.

      Sil
  3. Manchester United orta sahasında Fellaini ile Matic birlikte oynamaz. Manchester United her ne kadar çok sempatik duyduğum bir takım olmasa da onların büyüklüğüne yakışır bir oyun oynatmadi Mourinho...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli durdurmaya çalışan bir stil. Kendi oyun düzeni yok, ısrarla rakipleri bozmaya odaklı. Oysa Liverpool, City, Chelsea gibi takımlar hangi şartlarda olursa olsun kendi oyununu oynuyor.

      Sil
  4. R.Madrid sonrası hep hüsran. Chelsea, Manu gösterdi ki zamana yenilmeye başladı. Dinlenmesi görüşüne katılıyorum. Gerçi dedikodular seneye R.Madrid'in başına geçecek diyor, ben bilirim tavrı sürerse kovmak için 3. yıl sonunu beklemezler. Fatih Terim hocamızın kankası üzülsün istemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yalanlandı diye biliyorum, Real Madrid o topa girmez. Hele ki Ramos varken.

      Sil
  5. Galatasaray'ı çalıştırmamış teknik direktörler arasında belki de en sevdiğim isimdir ama gün geçtikçe daha da dip yapıyor.Günümüz futboluna da ayak uyduramadı ki uydurmasını da beklemiyorum.Bırakmaz ama bence teknik direktörlüğü bırakmalı veya minimum 2 yıl dinlenmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim idol olarak gördüğüm isimdir :) Yine de gerçekler bunlar, ben bunu söylerim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir