19 Aralık 2018 Çarşamba

Her şey Galatasaray'da futbol oynamış olmak mı?


Fatih Hoca'nın yokluğunda Ümit Davala ve Levent Şahin sırayla takımı yönetiyorlar. Keçiörengücü karşısında sıra Ümit Davala'nındı ve Rizespor maçında olduğu gibi kendisinden neden olmayacağını tekrar kanıtladı. Böyle bir sıra niye var onu da anlamış değilim.

Ümit Davala ve Hasan Şaş, Fatih Hoca Galatasaray'ın başına geçtikçe görev alan isimler. Onun dışında bu yönde görev almıyorlar. Hatta Ümit Davala'yı sadece salon turnuvalarında izliyoruz, farklı iş kolları da var. Bu noktada da hangi yeterlilikle takımı yönetiyor sorgulamak lazım.

Levent Şahin ise bu işe kafa yoran, okulunu okuyan, her geçen dönem kendini geliştiren, antrenörlük seminerlerinde ders veren bir isim. Milli Takım'da da Fatih Hoca'nın yanındaydı. O arada Adanaspor'da da teknik direktörlük tecrübesi oldu ve donanımını Ümit Davala ya da Hasan Şaş'la kıyaslamam bile.

Her şey Galatasaray'da futbol oynamış olmak mı? Bu konuda geçtiğimiz günlerde de yazdım ama herhangi bir değişiklik olmaması beni üzüyor. Bu ekip daha öncesinde başarılı oldu, geldiklerinde de mutluydum ama bugün itibariyle olmuyor, hele ki Fatih Hoca'nın yokluğunda tamamen dağıldılar.

Keçiörengücü karşısında Fatih Hoca'nın oyun içine bir dahli olduğunu düşünmüyorum. Tercihler tamamen Ümit Hoca'ya aittir. Atalay Babacan'ı oyundan alması, Selçuk İnan / Muğdat Çelik ısrarı, 1-1 sonrası tamamen kontrolü kaybetmesi ve o an 3 forvetin sahada olması. Konuşulacak çok detay var.

Daha da kötüsü maç sonu açıklamaları. Böyle bir maçın ardından "skor avantajını korumayı bildik" gibi bir cümlenin açıklaması olamaz. Genç futbolcu kazanmıyoruz, onu bir kenara bırakalım. Atalay Babacan'ı en iyi olduğu anda kenara almanın, yukarıda saydığım bazı isimlerde ısrar etmenin bir tarifi yok.

15 yorum:

  1. Teknik direktorlugu harbiden bilmiyor davala,bunca yildir fatih terimin yaninda yardimcilik yapiyor ama gram bilgisi yok,saha ici mudaheleleri hep sıkıntili,daha onceden soyledim fatih hoca teknik ekibini cok yanlis seciyor buna kondisyoner falan da dahil

    YanıtlaSil
  2. Levent Şahin'e büyük haksızlık yapılıyor bu konuda. Fatih Terim'in yardımcısı tamamen Levent Şahin olmalı. Fatih Terim kenarda olmadığı zaman Levent Şahin olmalı. Hasan Şaş, Ümit Davala kulüpte olmasınlar demiyorum tabi ki. İkisini de severim, takımımızın efsaneleri olan isimler. Ancak görünen o ki teknik direktörlük kısmında hiç yoklar. Oyuncu izleme ve antrenmanlarda oyuncu çalıştırma kısımlarında görev almalılar. Kendi oyun bilgilerini, oyun görüşlerini futbolculara anlatmalılar, göstermeliler diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olmalı, ısrarla altını çiziyorum. Bu işe kafa yoran, kendini her geçen dönem geliştirmeye çalışan ve potansiyeli de olan o.

      Sil
  3. Kewell takım çalıştırmaya başladı ama keşke hocanın yardımcılarından biri o olsa.Veya ne biliyim Ujfalusi olabilir.Riera gibi bir isim var hatta Drogba dahi düşünülebilir bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın bu konudaki düşüncesi bence değişmez, mevcut ekip devam eder.

      Sil
    2. Bence de değişmez ama değişmeli

      Sil
  4. Geçenlerde yazmıştım buraya taktik bilen yardımcı olması lazım diye. burhan uslu dan ve kondisyon ekibinden bahsetmiştim. doğru düşündüğümü görmek hem üzücü hem sevindirici. bu tarz futbolcular avrupada 2. 3. takımlarda görev yapar ilk önce mesela Zidane gibi altyapı veya 2. takımda görev alırsın zaten orada bir ışık olursa yardımcı antrenörlüğe veya teknik direktörlüğe getiriliyorsun bir şekilde. keçiören maçında selçuk donk gibi adamların oynaması muğdatın oynamasının hiç bir anlamı ve açıklaması olamaz bencede. bu gençler burda da oynamayacaksa nerede oynayacaklar. zaten sakatlar iyileştiğinde cezalar bittiğinde ve yeni transferler yapıldığında şans bulmaları çok zor olacak.
    ümidim kadrodaki revizyonda yaşı olan ve artık gitmesi gereken 7 - 8 oyuncunun gitmesi ve o boşluğu gençlerin doldurması. ben bu yıl şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum açıkcası. başaksehirin bu yıl bırakması çok zor (bütün diğer faktörlerden bağımsız sadece futbol olarak düşünerek söylüyorum) o nedenle fatih hocanın artık gençlere yönelerek hem onları yetiştirip parlatıp satarak maddi bir getiri sağlaması hemde bir kemik kadro oluşturup onlarla uzun yıllar gitmeli. tıpkı 90 larda akdeniz oyunlarında kendi başında olduğu jenerasyonun türk futbolunu taşıması gibi. seninde defalarca yazdığın ve haklılığını gördüğümüz çok iyi bir jenerasyon var şu anda onların mutlak sahaya sahada görmemiz gerekiyor artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levent Şahin iyi bir isim aslında ama yeterince değerlendirilemiyor diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Bu arada aklıma gelmişken adama nazar mı deydirdik ne yaptık Mourinho kovuldu dün. Ali koç Ersunu getirdi diye üzülüyormudur acaba. belki mourinho yu getirebilirdi fenerin başına ki bence tam fenerin teknik direktörü olacak adam. ben beşiktaş veya fenerbahçe yerinde olsam şu an saniye düşünmem sende 5 10 neyse verir bu adamı getiririm. küçük takımlarda çok başarılı oluyor. hem kendi son şansı hem kaybedecek birşeyi olmayan takımda bence tekrar Porto günlerine döner. bir sonraki adresini merak ediyorum. Guardiola bile üzülmüş adamın gittiğine timsah gözyaşları da olabilir tabi. Dedikodular Zidane'ın manchester in başına geçeceği yönünde ki bence müthiş bir hamle olur. Mourinho'nun da tekrar Real Madrid'e döneceği. (madrid bence çok kötü futbol oynuyor. daha önceki senelerde de kötü oynardı son 3 senede her yıl bu yıl olmaz denildi ama takım tam bir winner'dı Ronaldo'nun etkisi de büyüktü. ama şimdi winner olma özelliğini yitirmiş dün akşamki dünya klüpler şampiyonası yarı finalinde bile yeterli görmedim takımı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho'yu gün itibariyle Türkiye'ye getirmek zor. Hala Real Madrid ile ismi geçen bir teknik adam.

      Sil
  6. bence biraz daha objektif bakmak lazım. Yapamıyor demekle sanki genelleme yapıyoruz gibi geliyor. Selçuk İnan mesela Kağıt üzeri oynatmak mantıklı olabilir. Tabiki Atalay Babcanı kenera çekmek iyi bir seçenek değildi. Bencede Levent Şahin konusunda çok haklısın. Ve bence şöyle de bir durum var, antremanda neler olup bitiyor tam bilemiyoruz ve bazı oyuncular neden daha fazla neden daha az oynadıkları nedenleri ordan geliyor olabilir.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzeri yetmiyor, sahadaki icraatı yıllardır görüyoruz. Bu yorumlar kağıt üzerinde değil, sahada olanı yorumluyoruz.

      Sil
  7. Efsane 2000 kadrosundan bir teknik adam çıkaramadık maalesef. Hasan Şaş'tan değil ama Davala'dan umdum vardı. Ancak o da tıpkı Tugay gibi yorumculuğa göz kırpıyor. Terim de bu konuda tutucu kolay kolay ekibi değiştirmez. Futbol hızlı değişiyor staff çok ama çok önemli ama Terim bu konuda fazlasıyla tutucu. Öte yandan Tedesco gibi, Nagelsman gibi yeni nesil teknik adamların verimini görünce teknik adamlık futbolun içinden gelmeyen isimlerin yönetimine doğru kayıyor mu acaba diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugay Kerimoğlu'ndan umutluydum ama yapamadı. Bülent Korkmaz'dan umudum vardı, o da ancak bu sezon iyi bir dönem geçirebiliyor. Yine de Galatasaray potansiyelinde görmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir