7 Aralık 2018 Cuma

İç ve dış basın fark etmiyor, her gün yeni bir haber var


Ozan Kabak'ı konuşmaktan daha doğal bir şey yok. Şu an ülke sınırları içerisindeki en önemli "yerli yetenek" olduğunu düşünüyorum. Onu dönemin Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi isimlerden ayıran noktası da Galatasaray forması giymesi. Haliyle haddinden fazla konuşuluyor ve göz önündesiniz.

İç ve dış basın fark etmiyor, her gün yeni bir haber var. Dün çıkan haber, Ozan Kabak'ın Ocak ayında 10 milyon avro karşılığında Juventus'a satılmış olmasıydı. Dış basına da bakınca Mourinho'nun Ozan Kabak için 20 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyor. 

Eminim ki yarın bambaşka bir haber okuyacağız. Ozan Kabak'ın potansiyelinin ucu açık. Bu çizgiyi devam ettirmesi de mutlaka onu en önemli takımlardan birine taşıyacak. Her anlamda Galatasaray'ın geleceği diyebilirim. Ozan Kabak'dan yana beklentimiz fazla.

Yalnız bugün değil, zamanı var. En az 2 sezon daha Galatasaray'da devam edeceğini düşünüyorum. Fatih Hoca da bu transfere şu aşamada izin vermez. Formayı bırakmadı, bu süreçte Şampiyonlar Ligi stoperi oldu ama hala yapacakları var. Kusura bakmayın da mevcut Avrupa piyasasında 10 milyon avro gibi rakamlar komik.

2 sene sonra daha büyük rakamları kazanmak varken de gün itibariyle bu rakamlara Ozan Kabak'ı bırakmayız. Sözleşmesinde 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli olduğu söyleniyor, o da yanlış. 2000 jenerasyonundaki iddialı tüm isimlerle sözleşme yenilenmişti, böyle bir çıkış maddesi de yok.

Önceliğimiz Ozan Kabak'la yeni sözleşme yapmak olacak. Sonrasında gelişimini izleyeceğiz ve en az 2 sezon sonra da transferini konuşuyor olacağız. Henüz 18 yaşında, bunu atlamamalı. Avrupa'nın devleri genelde bu yaşlarda potansiyele yatırım yapsalar da Ozan Kabak adına biraz daha beklemek gerekiyor.

13 yorum:

  1. Gökay güney de diri bir oyuncuya benziyor,uzun pasları falan harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha özellikli bir stoper. Fizik gelişimi de gayet iyi.

      Sil
  2. "10 milyon euro karşılığında anlaşıldı, ön protokol imzalandı" haberi saçmalık zaten. Fatih Terim, Ozan'ı bırakmaz, bu paraya imkansız. Şu an dahi 1 stopere ihtiyaç var. Ozan'ı da satıp 2 tane mi alınacak? Kaldı ki 23 taş oyuncularla ön protokol imzalanmıyor diye biliyorum. Sonra haber kaynağını gördüm, iyi bir güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu gün bırakılmaz, ihtimal vermiyorum. An itibariyle 10 milyonun da üzerinde kimsenin teklif yapmayacağını düşündüğümden olabilecek bir transfer değil.

      Sil
    2. Altyapımızdan oyuncu izleyemiyorduk ne zamandır. Bir doya doya izleyelim zaten :)

      Sil
  3. 20'ye satılır. aşağısı asla. 19 bile olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O teklif de bugün gelmez. En az 2 sezon beklemek lazım.

      Sil
  4. "
    -30M€
    -%25 Gelecek Satıştan Pay
    -Sezon sonuna kadar kiralık
    "

    Bundan aşağısına satmak Galatasaray'a ihanettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paralar adına beklemek lazım, gelişimi devam etmeli.

      Sil
  5. İlla almak isteyen varsa da yönetim tok satıcıyı oynamalı.Kapıyı 30'dan açarsın işlerine gelirse.Aç kurt gibiler yemin ederim genç yetenek gördüler mi ve bu genç futbolcu baş altı liglerden birinde oynuyorsa ucuza kapatmak istiyorlar.Umarım yönetim 10 milyon gibi komik bir rakama satmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 2 sezon daha beklerim ben. Gelişime açık, 2 yıl sonra çok daha büyük paralar kazanabilirim.

      Sil
  6. Mourinho beş altı sene önceki mourinho değil bir çok oyuncunun gelisimi onunla yan yana geldikten sonra durdu. Atletico Madrid, Inter, Juventus bu tarz takımlar olmalı ilk gideceği yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. En uygun takımlar onlar gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir