14 Aralık 2018 Cuma

İlk ayrılık Mariano'yla yaşanacak gibi


Ocak ayında yapılacak transferlerden öte gidecek futbolcuları konuşmak gerekiyor. Bonservis ya da kira maliyetini başka türlü çıkaramıyoruz, sattığın kadar al tüm hızıyla devam ediyor. Önemli bir değişimden de söz edildiği için ciddi teklif alan her futbolcunun ayrılığı fazlasıyla olası.

Bizler ise Ocak ayı için daha farklı isimlere odaklıydık. Gün itibariyle görüntü o ki beklenilmeyen bir yerden ilk ayrılık yaşanacak ve o isim de Mariano. Flamengo'yla her konuda anlaştığı yazılıyor. Şimdi top kulüplerin anlaşmasında. Ben o noktada da bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Mariano'yu tutmak adına büyük bir çabamız olmayacaktır. Geçenlerde de yazdım. Linnes'in sözleşme uzatacağını düşünüyoruz ve ilk alternatif konumuna yükselmesini bekliyorum. Alternatifi olarak ise yine Linnes'in transfer ediliş tarzındaki bir scout hamlesi de olabilir, Nagatomo da düşünülebilir ya da alttan Emirhan Civelek geliyor denilebilir.

32 yaşına gelmiş bir futbolcu. Hem gençleşmek, hem de ciddi kontratlardan çıkma gerekliliğinin altı çizildi. Mariano'nun kalite eşiği her ne kadar yukarıda olsa da istikrarı için aynı şeyi söyleyemem. Linnes'in daha istikrarlı hareket ettiğini düşünüyorum. Ben de böyle bir transfere karşı çıkmazdım.

Bonservisi için ise ciddi beklentilere girmemek lazım. Brezilya'dan x kulübün büyük paralar vereceğini düşünmüyorum. 3-4 milyon avro bandını görebilsek çok iyi iş derdim ki bana sorarsanız bu transfer 2-3 milyon avro bandında gerçekleşecek. Ötesi zor görünüyor ve 2-3 milyon avro bandında gerçekleşmesi halinde de kimseye suç bulamam.

Farklı haberler de var, onları da detaylıca konuşuruz. Ömer Bayram için de Fransa Ligi'nden ilgi olduğu yazılıyor. Maicon konusunda da Arapları beklerken Brezilya mevzuları var. Hocanın bahsettiği değişim bu olsa gerek, bazı noktaların altı doluyor gibi. Bir de Manchester City konusu var, o da ilgi çekici.

28 yorum:

  1. 2-3 milyon para kazanacagiz diye mariano gibi bir sag bekten vazgeciyoruz,biz yillardir bu sag bek konusunda cok sıkınti cektik,tariklari,veyselleri,sabrileri cabuk unutuyor herkes,sanirsin 5 milyon euro maasi var,gerci gs da boyle degil mi isler yillardir kaliteli oyuncular gider copler gelir,acik acik soyleyeyim evde ki bulgurdan olacagiz yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benzer olay Gomiste de yasandi zannediyorlar ki cok kolay bek bulmak, zaten su an Fener ve Besiktas beki olmadigi icin bu durumda Mariano Besiktasta olsaydi durumlari cok farkli olurdu, 10 sene bek görmedi bu taraftar ben kesinlikle ayrilmasini istemem Mariano'nun hele de 3 milyona. Bu kulüp Tarik Camdal icin 15 milyon Euro para ödedi yaklasik olarak neden bahsediyorsunuz.

      Sil
    2. Mariano da görüntüde gitmek istiyor gibi görünüyor. Nagatomo'yu sağ bek düşünüp sol bek alabilirsin, gençleşme bir noktadan başlamak zorunda. Bu da teklif alanın gitmesi demek. Gomis olayı başka, onun arkası boştu. Mariano'nun arkasında istikrarlı bir Linnes var. Kalite kıyası yapacaksınız ama ben de son 1 yıldaki istikrar farkını konuşurum.

      Sil
  2. 4.250 ye adamı aldık. 1.5 sene sonra gönderiyoruz ve en az 2 m zarara. Akıllanmamız lazım oyuncu satışından zarar etmemeliyiz. Bence düşüşte geçen seneyi aratıyor ve gonderilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadığı döneme sayacağız mecburen. 32 yaşındaki ismi daha pahalıya satmak imkansız.

      Sil
  3. Soso ve Mariano ikilisi bozmak bu sezonun bence en büyük hatalarından biriydi. Tekrar bu ikiliyle bir etki yaratılabilir ancak satmadan da oyuncu alamayacağımız malum... Öte yandan Linnes o mevkide tek başına kalıyor, 3 kulvardayız ve bek rotasyonu için toplamda 3 isim...Tabi bir de yaşı da geliyor ve temposunu iyice kaybetmesi muhtemel. Cidden zor bir karar; kendisi için git diyemiyorum ama kal demek de içimden gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamle düşünülüyor belki de, arka planı bilmiyorum. Şu an kıstasım hocanın açıklamaları.

      Sil
  4. Kalitesi tartışılmaz, istikrarı sıkıntı. Linnes varken Mariano satılabilir ama oraya bir isim daha lazım kesinlikle. Ayrıca 2 milyon euroya satmak saçmalık, başarısızlık. Gomis'i 6 milyona sattılar, akıllanmadılar. "32 yaşında ondan öyle" bu da saçmalık. Geçen yıl alırken 4.25 milyon verdin, şampiyonlar ligine kaldığın için 500 bin euro daha verdin eski kulübüne. Oyuncuya verdiğin 2.5 milyon da var. En az 7 milyon euro harcadın, 2 milyon euroya satıyorsun... Sonra borç niye artıyor? Başka ne denilebilir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek de alınabilir, bakarsınız Nagatomo sağda düşünülür.

      Sil
    2. Benim demek istediğim o değil. Mariano'nun satılması gerektiğini düşünen kişilerden biriyim zaten. Kalitesini asla eleştiremem ama istikrarı sorun. Eleştirdiğim konu transfer politikası. Bu konu hakkında Ömer Bayram üzerinden yazı yazmışsın zaten. Mariano'yu 2-2.5milyona satmak başarısızlık. Yakın tarihte Beşiktaş'tan Tosic örneği var. Tosic ne yaptı sanki? Alım-satımlarda yönetimlerimiz hep başarısız maalesef..

      Sil
    3. Tosic Çin'e gitti ama, durum çok farklı.

      Sil
  5. manchester city konusu derken?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlaşma olduğu söyleniyor, konuşacağız.

      Sil
  6. feghouli sayesinde 1 maç iyi oynadı diye gaza gelmemek lazım. uzun zamandır çok kötü. terim'in istediği mücadeleyi linnes daha iyi yansıtır.
    yaşı da belli. biraz para kazanıyorsak en fazla 5-6 saniye falan düşünüp hemen satmalıyız.

    YanıtlaSil
  7. Sezon sonu gitmeyecekse gondermek sacmalik. Tamam temposu dusmus olabilir ama onundeki ismede bakmak lazim Soso varken porto macinda kac kere bindirdi sagdan
    tempo olmasa yapamaz. 3mye satmak sacmalik.
    Min 4-5m beklerim 3m satma sarti icin de sezon sonu alirlarsa okeyim.
    Ondan gelecek para da Alan gibi sacma sapan isimlere dokulur misss. Pivotsuz sekilde kanatlar yine rezalet oynar. Bu ligde samp olacaksam csahasinda guclu bir adamin olacak. Rakipler kapaniyor kanatlara actigin zaman icerde vuracak adamin olacak.
    Trde Buyuk takimlarda basarili olmus bir sahte9 yok.Hatta Liverpool bile false9 taktigiyle rakipleri cok zor aciyordu klopp bu sene degistirdi sampiyonluk icin. Velhasili kelam fatih hocam en iyisini bilir amma ve lakin forvete fm tabiriyle yaratici ya da pivottan cok on numara/sahte fv koyulursa sampiyonluk hayal. Kenardakinhizli isimlerin oynamasi icin hizli fv sart degil. O slde olurdu rakipler kapaniyor ligde hangi bosluga hizli cikcaksin ki. C.sahasi onunde kumeli 4lu def onunde 2li libero. set oyunuyla kirabilirsin ara top atsan kaleci ve def arasi zaten 20-30m zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence saçmalık değil, değişim bir an önce başlamalı deniyorsa böyle teklifler kaçırılmamalı. Başakşehir karşısında beğenmedim Mariano'yu mesela, temposu çok düşüktü.

      Sil
    2. Graziano Pelle ile ilgili yazar misin abi ?
      Neden dusunulmuyor acaba?
      Havadan yerden iyi. Takimda gerizekali oyun akli dusuk oyunculara fuvar olabilir ve adam gibi orta acamayan oyuncularin toplarina vurabilir. Her topu rakibe veren musleranin toplarini indirebilir.

      Sil
    3. Eylül gibi yazmıştım. Yıllık ücreti yüksek diye aklımda, onu karşılamak zor.

      Sil
  8. Ligin en kaliteli sağ beki.Yeri gelir tek başına maç dahi alır.Buraya kadar tamam ama geçen sezonki sakatlıktan sonra bir türlü istikrarı sağlayamamış bir isimden bahsediyoruz.Fizik olarak da düştü ve klasik brezilyalı futbolcular gibi futbolu ülkesinde bırakmak istiyor.3 milyon euro çok yüksek değil ama brezilya takımları bonservise çok para vermiyor yapacak bişey yok.Aldığı kontrat şu noktada yüksek ve bundan çıkmak lazım.Arkasında Linnes gibi biri var ve alttan gelen Emirhan da var.Tüm bu şartlarda satılması yanlış hamle olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle, kalite tartışmıyorum. Ama fizik durumu, geldiği nokta gibi konular sorun.

      Sil
    2. Bu arada bonservisin 5 milyon euro olduğu söyleniyor.İhtimal vermiyorum ama umarım doğrudur

      Sil
    3. Keşke doğru olsa ama ben de ihtimal vermiyorum.

      Sil
  9. 32 yaşında bir defans oyuncusunu Brezilya ligine daha büyük paraya gonderemezsiniz zaten. Bu gidisi anlayışla karşılamak lazım gelir yönetim adına... Orada çok iyi de oynayabilir daha sonra çünkü Brezilyalılar kendi liglerinde Avrupa'da olduğundan çok daha iyi oynuyorlar. Onlar da bizim kafadan çünkü. Daha duygusallar profesyonellikleri o kadar fazla değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 - 3 milyon avro gibi rakamlar ideal gibi görünüyor.

      Sil
  10. yerini altyapından gelen bir gençle doldurmadığın sürece, 2-3 milyon euro satmak bence hata. Sonra gidip de ömer bayram gibi berbat bir oyuncuyu alıp ona dümya kadar para vereceksek hiç yapmayalım daha iyi. lines ve yanına genç bir altyapı oyuncusu ile o pozisyonu kullanalım.
    Gitmesi gereken onca oyuncu varken, işe Mariano'dan başlamanın mantığını da anlamadım. Selçuk gibi sahtekarca ve aldatıcı bir şekilde 5 yıldır yata yata 20 milyon euro maaş, prim almış bir oyuncu ile sözleşme uzatılmasından bahsedilen bir ortamda; Fatih Hoca taraftara sürekli Ocak'da ve Yaz dönemindeki operasyonlarla umut vadetmesin lütfen. Selçuk ile ilgili alacakları tasarruf benim için transfer operasyonunun ve takımının değiştirilmesinin yegane turnusol kağıdı. Yıllardır sürekli olması, devamlı tercih edilmesi, hele şimdi şu ölü ve leş hali ile bile; onca genç oyuncunun hakkının gasp edilircesine oynatılamasından tiksiniyorum. Başta Selçuk olmak üzere, eren, tarık, maicon, muğdat, rodriges, henry, ndiaye, belhanda hatta fegholi gibi inanılmaz paralar alan ama aldığının 10%'unu dahi vermeyenlerden kurtulalım. Sonra da artık kimseye 2 milyon € ve üstü para ödemeyelim. Hala utanmadan Selçuk fedakarlık yapıyor diye haberler çıkıyor. Umarım yalandır. Şerefsiz medya sırf Galatasaray taraftarını deli etmek için kasten yapıyordur. Selçuk eğer bu takımda değil 1,5 milyon € - 150 bin TL'ye bile kalsın kimseyi inandıramazsınız bu takımı desteklemeye!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes o yeri doldurur, Nagatomo ve Emirhan Civelek gibi isimlerle de rotasyon oluşur diye düşünüyorum.

      Sil
  11. 3 den aşağı verilmemeli...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir