9 Aralık 2018 Pazar

Levent Şahin'in şanssızlığı "evlat" kontenjanında olmaması mı?


Fatih Hoca'nın yokluğunda bir maç takımı Ümit Davala, bir maç Levent Şahin yönetiyor gibi bir durum var. Beşiktaş ve Rizespor maçlarında da takımın başında Ümit Davala vardı. Her iki maçın hikayesine bakınca özet hemen hemen aynı.

Bu kararları kim alıyorsa o hatalı. Yukarıdan hoca mı söylüyor yoksa Ümit Davala mı sorumluluk alıyor bilmiyorum. Korkak ve ezber hareket ediyoruz. Ömer Bayram'la maçı çevirme ya da kurtarma çabaları. Son hamle de Maicon'u forvete atmak zaten.

Bu gençler kadroyu doldurmak için mi kenarda tutuluyor. Tarihin en yetenekli jenerasyonlarından biri ve kenardan gelenler daha yetenekli değil. Onyekuru çıkıyorsa Yunus Akgün girecek işte, açık alanlar var ve bunu daha iyi değerlendirecek. Bu sadece bir örnek, dahasına sonra detay vereceğim.

Takımın başında neden Ümit Davala var? Bence sorulması gereken soru bu. Ümit Davala ve Hasan Şaş gibi isimler, Fatih Hoca Galatasaray'ın başına geldikçe antrenörlük yapıyor. Fatih Hoca'nın olmadığı zamanlar ise sahada yoklar.

İşin bir de Levent Şahin boyutu var. Kendisinin doktor unvanı var ve bu iş üzerine her geçen zaman kendisini geliştiren bir isim. Teknik direktörlük tecrübesi de oldu, uzun zamandır da Fatih Hoca'nın yardımcılığını yapıyor. 

Şanssızlığı "evlat" kontenjanından olmaması olabilir mi? Teknik direktörlük üzerine Ümit Davala'dan daha etkin ve yetkili olduğunu düşünüyorum. Ümit Davala'nın büyük bir Galatasaray geçmişi olabilir ama bu olay farklı. Yetkili olan ismin Levent Şahin olması gerektiğini düşünüyorum.

Mantıklı olan da bu. Biz ise Fatih Hoca'nın yokluğunda türlü denemeler peşindeyiz ki sezonu da kaybetmenin eşiğine geldik. Haftaya Başakşehir kazandığı an şampiyonluk konuşmayı bırakırız sanırım.

Büyük hatalar var. Fatih Hoca'nın her dönemin hocası olması biraz da çağı takip etmesinden ötürü. Ayak uydurabiliyor, çağın gerektirdiklerini uygulamaya çalışıyordu. Bu dönem farklı. Teknik ekip dökülüyor, takımın kondisyonu 60'dan sonra yok ve Şampiyonlar Ligi'nde de en az mesafe kaydeden takımız. Zaten futbol oynamıyoruz.

20 yorum:

  1. Bu mac da da saniyorum en fazla 103 falan kosmusuzdur,bjk ,alanya macinda 110 kosmus mesela,fatih hoca artik oz elestiri yapmali yok mhk,tff,halis,firati birakip bu takimin kondisyon fiziginin neden bu kadar kotu oldugunu anlatmali,bu oyuncular niye bu kadar formsuz bunu anlatmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içine acilen odaklanmamız gerekiyor. Yoksa bu kayıplar sürpriz olmamaya devam edecek.

      Sil
  2. sezonu kaybettik zaten hala umutlu olmak aşırı iyimserlik olur hatta sezon fb maçı ile bitmişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'i oldu da yensen yine umut var :( Yenebilir misin bilmem ama olabilir.

      Sil
  3. Son paragraf mükemmel olmus hocam, aynen katiliyorum söylecek pek fazla sey de yok. Ayrica bu yazidan sonra sadece bu 17 kulüp dedikleri olusumun icinde olup mactan sonra sacma sapan aciklamalar yapan baskana plaket veren Albayrak gibi kendi cikarini Galatasaray'dan üstün tutan, bizi ezdiren yönetime de bir yazi yazmani bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. eskiden en kötü zamanlarımız da bile türk telekomda zayıf takımlara 4-5 atıp gönderiyorduk şimdi ise en son içerde kazandığımız maç erzurum o da zar zor,2-0 dan maç veriyoruz sonuncu takımlara vallahi yazık ne diyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol oynamıyorsun ki. Kaos var, başka bir şey değil. Çizilmiş, kurgulanmış bir tek set hücumu yok.

      Sil
    2. herkes kopuk oynuyor birbirinden, herkes farklı takım gibi,özgüvenini yitirmiş birçok oyuncu,akan oyundan gol yemeyen bir takımdık geçen sene ve bu senenin başlarında şimdi ise hamza dönemi gibi leblebi gol yiyen, öne geçtiği maçları veren,kondisyonu 60 tan sonra biten bir takım var sahada,hocanın da ciddi bir biçimde ayarı bozulmuş sağlıklı bir şekilde düşünemiyor, öz eleştiri yapmıyor sürekli oyunculara suçu atıyor, sonra oyuncular da bu kadar saha da ruhsuzken neden bu halde bu adamlar denmesi de doğru değil çok çünkü mourinho nun yaptığı gibi oyuncuları basının,taraftarın önüne atınca onların saha da herşeylerini vermesini çok beklememek gerekiyor

      Sil
    3. +++porto maçından önceki basın toplantısında bakalım neler diyecek muhtemelen yine oyuncuları suçlayacak hoca ama öz eleştiri yapması gerekiyor artık

      Sil
  5. Levent Şahin sanırım birinci ligde takım da yonetti ve buraya gelirken Fatih Hoca olmasa asla yardımcı antrenör olmayı kabul etmezdim gibi bir düşüncesi vardı. Ümit Davala yı bilmem ama Hasan Şaş kenarda hoplayip ziplamaktan başka napıyor? Bilgi birikimini aktarabilecek daha yetkin isimler olmalı kenarda... Dünyayı takip eden araştıran calisan kafa yoran isimler... Erol Bulut Abdullah Avcı nin yanında yetişti ve iyi kötü malatyaspor ile adından söz ettirmeyi başardı. Levent Şahin de bunu yapabilecek tek isim... Ümit Davala ile vakit ve puan kaybetmemek gerekiyor diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper Lig'de Adanaspor macerası var mesela. Milli Takım'da da Fatih Hocanın yanındaydı. Zaten bu işe kafa yoruyor, seminerlerde ders veriyor, yakında profesör unvanı dahi alacak.

      Sil
  6. Geçen sene asla tarzımızı yansıtan bir şampiyonluk değil derken kastettiğim buydu. buradan mana teknik ekibe kesilmesin taraftar olarak şampiyonluk tabiki güzel ama oyun beni tatmin falan etmedi. ne dedik takım 15 kişi var yok, donk u buldu hoca VS bu malzeme ile bu kadar ona da tamam. Fakat artık o eşik aşılmalıydı en azından kondisyon durumu, ne kadar vasat kalırsan kal böyle olamamalı. bu eleştirilir. fakat 1 ay önce başlayan tiyatronun da üstü bununla örtülemez buda gerçek. Şuan farkındaysanız kimse uçup kaçmıyor ligde başakşehir biraz önde geçen sene bizde o durumda iken fb ts başak maçları ile nasıl bir duruma geldik unutulmamalı. Kısaca çalışmalıyız az laf çok iş bu vakit artık. salı dolmalı o tribün, dost un işi diğeri takılıp sendelediğinde el atıp kaldırmaktır yerden haydi devam der dost olan bize de bu yakışır inanın. Susmak değil homurdanmak değil positife itmek cesaretlendirmek, sevgi iddiasında isek başka türlüsü düşünülmemeli.
    Şimdi düşünün rakiplerimiz her kimse önümüzdeki 4 5 maçta 3 er as oyuncu cezalı, 3 er de sakat oyuncu toplam 6 eksikliği görseler ne yaşarlar.
    Futbolda herşey var pes etmeyeceğiz!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon durumu kurtardık ve 1-2 dokonuşla şampiyon olduk. Bu sezon için değişim lazımdı, gerçekleşmedi. Özet bu aslında.

      Sil
  7. arena arena arena! deplasmanda ne olursa olsun. arena seni potada tutar.

    ve biz kalemizi yitirdik. 8 puan kaybettik. 8 de değil 6 hatta 4 puan fazla olsak şu an tablo başkaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'ünde de önde olduğumuz maçları verdik. O konuda da güzel bir istatistik var, yazacağım.

      Sil
  8. geçen sene sevindik terim değişti diye. fb sayesinde aynen eskiye döndü. o kadar eminim ki saha içini düşünmediğine. şu an tek derdi tff ile bir şekilde hesaplaşmak. oysa bu saha içinden geçiyor.


    fb maçındaki patlama da aslında takımın 11 haftadır kötü top oynamasının sonucuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye hesaplaşmak olsun, tek derdi Galatasaray. Hesaplaşmak olsa takımın başına gelmez, bizi niye yıpratsın.

      Sil
  9. Levent hoca Ümit ve Hasan'ın lisans kursundaki hocası diye biliyorum zaten.İkisinden de daha değerli bu konuda.Konu futbolculuk geçmişleri değil antrenörlük geçmişleri çünkü.Ümit ve Hasan yıllardır bu işin içinde olmalarına rağmen kendilerini nasıl geliştiremedi anlamak zor.Hadi Hasan tamam kariyeri burda geçti de Ümit Milan, Inter, Werder Bremen gibi takımlarda uzun süre oynadı yani nasıl oluyor da böyle hamleler yapabiliyor?Fatih hoca yarın bi gün bırakırsa yerine gelmesini düşüneceğimiz isimlerin teknik direktörlük noktasında bu kadar pasif kalmaması gerekiyor.Levent hocanın ise hakkı fazlasıyla yeniliyor.Kaldı ki geçen sene geldiğinde bunu pek kimse dillendirmiyordu bile.Bu kadar arkaplana atılmış olması doğru değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış yapıyoruz. Galatasaray ve futbolculuk geçmişi farklı, teknik direktörlük olayı apayrı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir