29 Aralık 2018 Cumartesi

Linnes'in de Mustafa Denizli dönemi geldiğini atlamayalım, yine benzer bir adım


Kasımpaşa'da transferi kimin yaptığını merak ediyorum. Bunu daha önce de dile getirmiştim, sık sık yazmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Akıllıca işler yapıyorlar, bu işlerin geri dönüşü de "maddi" noktada büyük artı sağlıyor.

Trezeguet / Diagne özelinde düşünüyorum gibi görünmesin. Son yılları genel olarak ele almak lazım. Özellikle yabancı hamleleri fazlasıyla iyi. Bunu olası bir scout ekibi mi yapıyor, doğru menajerlerle mi çalışıyorlar ya da futbol akılları mı var bilmiyorum. Neredeyse boşa atmıyorlar.

Bu sezona bakalım. Sadece Trezeguet ve Diagne de değil. Pavelka, Josue, Edouk gibi yabancılar da fazlasıyla iyi. Şimdi bir de 20 yaşındaki Tobias Heintz'i transfer etmişler. Kendisinin adı Beşiktaş'la da anılıyordu, potansiyel sahibi bir genç.

Biz de +30 isimleri konuşmaya devam. Gençleşelim, ileride satabileceğimiz isimleri transfer edelim gibi düşünceler yok. Çıkan haberlere bakınca +30 yaş devam etmekte. Falcao ve Ribery gibi isimlere karşı değilim, aksine isterim. Bu tarz isimlerin etrafında gençleşmek hedefim ama konuşulan kimse yok.

Linnes'den bu yana da adım atmadık. Hadi Garry Rodrigues'i de yazalım (çok genç olmasa bile), ötesi yok. Scout hamlesi sadece genç isimleri almak değil, bence tam anlamıyla maliyetle açıklanır. Geri dönüşe bakmak lazım, satamasak bile satma ihtimalinizin olduğu isimlerdi. Garry'i parlattık da ama beceremedik.

Kasımpaşa'nın kaleci için de Fiorentina'lı Dragowski'yi kiralayacağı söyleniyor. Fiorentina'da bir türlü güvenilmese bile potansiyel sahibi bir kalecidir. Diğer yanda Malatyaspor'un Pazdan'ı istediği söyleniyor, Anadolu için yine şahane bir adım. 

Biz de Ozan Kabak'ı yok parasına elden kaybetmeme derdindeyiz, en azından taraftarlar olarak. Biraz hareket lazım, birkaç gündür kaoslarla uğraşıyoruz. Kasımpaşa'yı takdir ediyorum, doğru bir futbol yönetimi var. Linnes'in de Mustafa Denizli dönemi geldiğini atlamayalım, yine benzer bir adım.

13 yorum:

  1. Burda önemli olan ciddi bir futbol aklının kulupte gorev alması... Fatih Terim böyle biri evet ama onun yükünü alacak kimse yok kulüpte... Fatih Terim neyle uğraşsın taktik rakip takım ve bunlarla mi transferle mi oyuncuların dertleri ile mi? Bu yoğunlukta o da hata yapabiliyor bazen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terim'den futbol akli olmaz scout yeteneği zayıftır Lokvenc vs ayrıntıları bilmez onemsemez dünya futbolunu takip etmez adanali hocalarımız.

      Sil
    2. Hocanın önüne isim getirin, hoca istemez mi gençleşmeyi?

      Sil
    3. Hoca dünya futbolunu takip etsin biraz da? Senin benim dünya futbolu takibimiz hocanınkinin kat kat üstündedir Burak, nuna emin ol. Fatih Terim hocalığı farklı algılıyor ne yazık ki.

      Sil
    4. Dünya futbolunu senden benden iyi takip ediyordur, eminim.

      Sil
  2. ara transfer dönemlerinde hakkaten çok iyi işler yapıyor mustafa denizli,bjk maçında müthiş bir gol atmış ilk 30 dk falan perişan etmişti bjk yi,kenar oyun kurucu gibi iyi bir şutör,sanıyorum trezeguetin satılma ihtimaline karşı bir hamle bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altı dolduruyor işte. Olası bir satış halinde açıkta kalmayacaklar ve yine para edecek bir isim getiriyorlar.

      Sil
  3. Fatih Altaylı Kasımpaşa'nın transferlerini yapan kişinin eski bir futbolcu olduğunu söyledi ama adını açıklamadı. Kasımpaşa finansal açıdan da örnek kulüp. Ödemeler günü gününe yapılıyor. Norveçli Heintz transferi gösterdi ki aynı mantalite Denizli döneminde de devam edecek. Bir futbol aklı, bir plan çerçevesinde yönetilme, finansal istikrar kısıtlı imkanlarla başarıyı getiriyor.

    YanıtlaSil
  4. bu satma olayını dikkate almamak gerekiyor dernekle yönetilen kulüplerde.kimse külüplerin menfeaatini düşünmüyor aga.haliyle genç alalım satalım olayı kulübün değil yöneticilerin ceplerini doldurur.

    kulüplerin bu haliyle devam etmesi saçmalık.sıfır sorumluluk olur mu başkanlarda aga.milyon avroların döndüğü yerde sıfır sorumluluk.sorumluluğun olmadığı yerde indiragandi işleri döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agalı yorumlarını özlemişim :)

      Bilmiyorum da bir şeyler değişmeli. Doğru tarz budur ve ülkemizde de örnekleri var.

      Sil
  5. Scout buluyor yönetim de scouta güvenip futbolcuyu alıyor bence.Ki olması gereken de bu.Adamlar boş hamle yapmıyor yabancı konusunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout mu menajer önerisi mi yoksa futbol aklı mı bilmiyorum. İyi iş çıkardıkları kesin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir