1 Aralık 2018 Cumartesi

Lokomotiv Moskova maç kadrosunda Yunus Akgün yoktu mesela


Çoğu zaman tekrara düşmüş gibi olsam da tekrarlamakta yarar var. Bir şeylerin değişmediğini gördükçe yazma gereği duyuyorum. Yunus Akgün konusu da anlamadıklarım arasında üst sıraları zorluyor.

Lokomotiv Moskova maç kadrosunda Yunus Akgün yoktu mesela. Kulübeye baktığımızda Ahmet Çalık ve Maicon gibi iki stoper var ama hücum adına belki de tek alternatif olacak Yunus Akgün tribünde. 

Bu çocuğun oynaması gerektiğini düşünüyorum. Kadroda yer almayacaksa bile en azından U19 kadrosunda yer alabilir ve Youth League maçlarında oynayabilirdi. O da önemli bir tecrübedir ve zaten iyi olan takımımıza çok büyük güç olurdu.

Kendi ligimize baktığımda da tablo aynı. Öne geçtiğimiz ve rahatladığımız maçlarda Yunus Akgün'ü düşünüyoruz. Ya da sıfır alternatif kaldığımız Malatyaspor deplasmanında kurtarıcı niyetine düşünüyoruz. 

Alternatifli bir kadromuz yok. Çoğu isim sakat, oynayanların geneli de formsuz. Radikal kararlar alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu radikal kararlar içinde de Yunus Akgün gibi isimlerin daha sık şans bulması var. İlla kupa maçı beklenmemeli, bu çocuk elbette formayı alacak.

Gelişmesi adına oynaması gerekiyor. A takımda tutuluyor, daha alt yaş kategorilerde maça çıkmaması belki de "artık o seviyede" olmadığı adına bir mesaj ama yukarıda da şans vermiyoruz. Seviyesinin yükseltilmesi güzel olsa da bu şekilde gelişim beklemek güç, zaman kaybediyor.

Beşiktaş karşısında Yunus Akgün sürprizini görmek isterdim. Yine alternatif noktasında yokları oynayacağımız bir maç olacak. Mevcutların da formsuzluğu göz önüne alınınca bu tarzda 1-2 sürpriz dokunuş çok şeyler değiştirebilir.

4 yorum:

  1. Hoca büyük ihtimalle güçsüz diye şans vermiyor ama güçsüz de olsa zeki yetenekli oyuncu oynat maçlarda fiziken de uyum sağlasın tabi bu maç bjk deplasmanı olmaz ama en azından Lokomotif maçında olmalıydı ikinci yarı girmeliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence vermeli, bizim hareketliliğe ihtiyacımız var.

      Sil
  2. yunus az da olsa şans buldu. 1 kere bile akılda kalıcı iş yapmadı. bu güçsüzlükle de yapamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok az şans buldu ve gel bizi kurtar dediğin maçların son 5 dakikasında ne yapabilir. Oysa Alanyaspor ve Kayserispor gibi önde olduğun maçlarda şans verdiğinde o kısa zamanda yeteneklerinden güzel kesitler göstermedi mi?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir