8 Aralık 2018 Cumartesi

Luiz Adriano & Galatasaray, "canlıyı" görmeden transfer konuşmak zor


Aralık ayı itibariyle de transfer konuşmaktan daha doğal bir şey yok. Galatasaray'ın da ihtiyaçları belli olduğu için "isim" yazmak kolay. Luiz Adriano ismi de yıllar sonra Galatasaray'la tekrar anıldı. 1-2 sezon öncesine kadar neredeyse her dönem konuştuğumuz isimlerden biriydi. Spartak Moskova'ya giderken de fazlasıyla olası bir hamleydi.

"Canlıyı" görmeden transfer konuşmak zor. Bonservis geliri elde etmediğimiz sürece de bedel verip kimseyi alamıyoruz. Ya kiralık isimleri konuşacağız ya da boşa çıkacakları. Luiz Adriano'nun isminin yazılması güzel de, aynı haberde 4 milyon avro'luk bonservisten de bahsediliyor. Bu parayı bulmak şu aşamada zor.

Spartak Moskova'dan da bu konu hakkında açıklama geldi ve teklif olmadığından söz ediliyor. Olası bir adım ama dediğim gibi, Galatasaray'ın önce bütçe oluşturması lazım. O bütçenin ardından bazı transferler adına yorum yapmak daha sağlıklı. Şu aşamada Luiz Adriano gelir ya da gelmez demek zor.

Gelse katkısı büyük olur, o ayrı nokta. Fatih Hoca'nın forvet hattında biraz daha hız ve hareket aradığı malum. Yaz döneminde de Welbeck gibi isimleri konuşmamızın nedeni "hareketli" oyunuydu. Luiz Adriano da hızı ve hareketliliği ile ön plana çıkan bir isim. Fena da bitirici değildir, Fatih Hoca'nın hakemi diyebileceğim forvetlerden.

Bu sezon Spartak Moskova formasıyla toplamda 18 maçta 4 gol 4 asisti var. Geçtiğimiz sezonu ise 28 maçta 15 gol 8 asistle geçmişti. 31 yaşına geldi ve en tecrübeli dönemlerini yaşıyor. Zirve günleri diyemesem de büyük bir düşüş içinde de değil. Shakhtar günleri istikrarlıydı, Milan transferi ise ekstraydı diyebilirim. Spartak Moskova ya da Galatasaray gibi takımlar onun kalemi.

Çift forveti de sık sık deniyoruz, iyi de tamamlayıcıdır. Hızı ve hareketliliğiyle ön plana çıkar, ayrıca oynatan, servis yapan da bir forvettir. 3-4 milyon avro aralığına hayır denmezdi ama bu parayı nereden bulacaksınız ki gibi bir soruya da cevap veremem. 

4 yorum:

  1. Benim hatırladığım başkan sattığın kadar alabilirsin kuralı hakkında;alırsak Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayız,ligde oynatabiliriz demişti. Şampiyonlar Ligi'nden elendik.Uefa da o kadar da önemli değil bu yıl. Önemli olan tekrar şampiyon olmak. Almak zorundayız en az iki forvet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertesi sezon nasıl oynatacaksın peki, yine aynı şey geçerli.

      Sil
  2. Şampiyon olalım. Satışı sezon sonu yaparız. Şampiyon olamazsak bu kuralın ne anlamı var ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu yapamıyorsun işte, artı eksi dengesine girmiyor. Yıllık değil sezonluk bakılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir