26 Aralık 2018 Çarşamba

Luiz Felipe & Galatasaray, ffp sarmalı düşünülünce çok akılcı bir adım


Maicon ayrılığına kesin gözüyle bakıyorum. En azından istenilmeyen isimlerden biri olduğunu biliyoruz ve içlerinde ayrılığı en olası gözüken isim. Ağustos ayında ayrılığı kesinleşmek üzereyken son dakikada transfer yatmıştı. O noktadan sonra da takımda kalması halinde dahi katkı veremeyeceği açıktı, istenilmediğini biliyor. Umarım iyi bir teklif alırız, ciddi bonservis gelirine ihtiyacımız var.

Yaz döneminde de "stoper" transferi söz konusuydu. Ozan Kabak'ı hesaba katmıyorduk tabii, bugün için görüntü biraz daha farklı. Maicon'un ayrılığı sonrası mutlaka bir stoper transferi gerekiyor ama önceliğimiz forvet hamleleri. Sonrasında stoper hamlesine bakılacaktır ve Serdar Aziz / Ozan Kabak ikilisi için alternatif üretmek gerekecek.

Lider ve tecrübe diyoruz ama ben bu duruma o kadar takılmıyorum. Serdar Aziz / Ozan Kabak ikilisi hiç de fena değil. Bu kalitede bir alternatif gerekiyor, Denayer transferi gibi düşünebilirsiniz. Denayer de Fatih Hoca'nın düzeninde ciddi süreler almış ve aşama kaydetmişti. Geçen sezon "lider, tecrübe" gibi kavramları pek konuşmuyordum. Kalite ihtiyacı olduğu kesin.

Ffp'yi de atlamamak gerekiyor. Ocak ayında hamle zor, istenilen profilde futbolcu bulmanın kolay olmadığını söyleyelim. Bonservis konusu da bir yandan zorluyor ve stoper için en uygun adım "kiralık" hamleler üzerinden olacak. Yaz döneminde olsak bonservisi elinde isimleri konuşmak mümkün olurdu ama Ocak ayında ya bonservisiyle, ya kiralık isimlere bakacağız.

Tek ihtiyaç "stoper" olsa alternatifleri farklılaştırırdık. Forvet hamleleri daha öncelik, bu yüzden stoper transferini kiralık olarak geçmek mantıklı. Bu noktada Lazio'lu Luiz Felipe isminin gündemde olduğu konuşuluyor. 21 yaşında,  Lazio altyapılı ve ciddi anlamda potansiyel sahibi bir stoper. Lazio'daki stoper rotasyonunun yoğunluğunda şans bulmakta zorlanıyor. Bu noktada kiralanması ve gelişiminin gözlemlenmesi fazlasıyla olası.

Potansiyel noktasında Denayer'in de önünde görüyorum. Denayer'in atletizmi, hızı ve savunma jokeri olması ön plandaydı. Luiz Felipe de hızlı diyebileceğim bir stoper ve tekniği, geriden oyun kurabilme özelliğiyle ön plana geçer. Sadece bunlar da değil aslında, stoperde arayacağınız her özelliğe sahip ama gelişim göstermesi gerekmekte. Ozan Kabak / Serdar Aziz ikilisinin arasında sağlam bir rotasyon oluşur.

Bu sezon Serie A'da 8, Avrupa Ligi'nde 4 maça çıktı. Avrupa Ligi'nde oynatabilir miyiz bilmiyorum, o statünün değiştiği söylense de konu hakkında bilgim yok. 1.5 sezon kiralayabilmek beni mutlu eder. Olası satın alma opsiyonunu ise karşılayamayacağımızı düşünüyorum. Ffp sarmalı düşünülünce çok akılcı bir adım.

11 yorum:

  1. Satın alma opsiyonu ile kiralamak çok daha mantıklı,lazioya oyuncu mu yetiştireceğiz en iyi satın alma opsiyonu ile kiralamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alma opsiyonu koyulsa dahi onu karşılaman imkansız. Yetiştirme değil, kazan kazan mantığı.

      Sil
  2. 2 sezon önce 750 bin € ya alınmış bir oyuncu finansal problemlerin olduğu noktada gayet bu rakamlara bizde oyuncu bulabiliriz hatta kiralamayı düşündüğümüz söylenilen onlarca oyuncu gördüm çoğu geçtiğimiz birkaç yıl içinde çok uygun rakamlara brezilyadan yada kuzey avrupadan transfer olmuş.

    Kiralanmasındansa bonservisi alınması çok daha mantıklı bir kaç kiralık isme lafım yok Denayer - Onyekuru güzel örnekler ama her sene en fazla 2 kiralık oyuncu kadroda bulundurulmalı mümkense bonservisle alalım bu adamların yaptığı gibi alamıyorsakta kendi altyapımızdaki oyunculara şans vermek önceliğimiz olmalı.

    Finansal fairplay ile boğuşuyoruz kaç yıldır bizim anadolu takımlarının bile bulduğu bonservissiz yada 500 bin € gibi maliyetleri olacak 1 adam bulamadık daha yurtdışından saçmalığın daniskası resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis vermek için önce bonservis geliri elde etmen gerekiyor. Bu ayarda bir ismi de bonservisle almak zor.

      Sil
    2. Hocam sen yazdığımı okumuyormusun anadoluda bile bonservissiz getirilen adamlar ortada ne kiralaması önüne geleni bu adam 750 bin e alınmış diyorum 2 yıl önce illa birileri satılacak sonuçta yazın satıldıda ne oldu milletin 500 bin e aldığı forvet 20 gol attı bizde 400 bin e aldığımız ömer denen beke küfür etmekle meşgulüz.

      Sil
    3. Yazdığını okusam da bu noktalamadan uzak mesajı anlamam gerçekten zor, kusura bakma :)

      Sil
  3. bu tarz hamleler bencede çok iyi, inşallah opsiyonlu kiralarız

    YanıtlaSil
  4. Serdar müzmin sakat :)) lige son 5 hafta kala floryaya gelirken adelesi atıp sezonu kapatacak cinsten bir adam. Fatih hocanında kesinlikle dusunmedigini biliyorum. Hoca ozanın yanına oyunu geriden kurabilen tecrübeli bir defans oyuncusu baktırıyor geçen yaz transfer doneminden bu yana. Luiz felipe güzel isim ancak asla gündeme gelmedi yada geldiyse son anda gündeme girmiştir diyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzmin sakatlığına katılmıyorum da sakatlık eşiğinin düşük olduğu doğru. Müzmin sakat olayı daha farklı bir şey.

      Sil
  5. Satın alma opsiyonlu kiralanması doğru olur.Opsiyon olmayacaksa da 1 buçuk yıl kiralanmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama zor operasyon. Son zamanlarda yine forma bulur oldu :) Stoper haliyle 1 gol 1 asist yapıyor maçta :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir