23 Aralık 2018 Pazar

Mario Balotelli & Galatasaray, sözleşme şartlarının lehinize olması gerekir


Balotelli iki ucu keskin bıçak. Yeteneği ve kalitesiyle ülkeyi kasıp kavurur, büyük etki yaratır. Tam aksine büyük hayal kırıklığı da yaşatabilir, sadece sorunlarıyla gündeme gelir. Bunun ortası yok, ortalama bir performans izletmez.

Futbol tarihinin en sorunlu isimlerinden biri olduğu net. Nice onun adına iyi bir çıkış noktasıydı ve 2 yıl çok önemli katkı verdi. Geri dönüyor dedik, İtalya Milli Takım'ına da geri döndü ama 3. sezonu itibariyle fabrika ayarlarına dönmüş durumda.

Patrick Vieira ile sorun yaşadığı ve Ocak ayında takımdan ayrılacağı yazılıyor. Sözleşmesi de sezon sonunda bitecek. Nice'ın burada akıllıca hareketi Balotelli ile kısa vadeli sözleşmeler imzalamak. İyi kazanıyor ama sözleşmeleri tek senelik. Haliyle de zarar etmemiş oluyorlar.

Galatasaray bu tarz işleri başaramıyor işte. Bugün Balotelli'yi transfer etmeye kalksan en az 3 yıllık sözleşmeden çok ciddi bir rakam konuşursun. Tek senelik ya da opsiyonlu, başarı bonuslarıyla büyüyecek bir sözleşme yapabilsen Balotelli'den ciddi anlamda katkı alacağına eminim.

Melo'da akıllıca hareket etmiştik. O da istikrarsızlığı ve sorunlarıyla gündem olan bir isimdi. Önce kiraladık, sonra yine kiraladık, en sonunda istikrarı yakaladığına emin olduğumuzda bonservisini aldık. Geriye dönüp bakınca da Galatasaray tarihinin en önemli yabancılarından biri oldu.

Fatih Hoca söz konusu olunca bu tarz futbolcular adına insanın içine bir güven veriyor. Bu tarz isimlerden genellikle alabileceği en iyi katkıyı alıyor. İş futbolcunun hocaya duyduğu aidiyet ve güven. Yine de garanti bir adım değil, hocanın işini kolaylaştırmak yerine zorlaştırır.

Yaşı 28, kazanılması adına fırsat var. Balotelli bu yaz dönemi kendine hiç bakmadı ve kilolarıyla gündem oldu. Geçen 2 yılda ise bıraktığı etki büyüktü. Yaz döneminde adı Marsilya'yla geçiyordu ve bu transferin gerçekleşmemesi de düşen performansında etkili deniyor.

İyi bir Balotelli'yi anlatmaya gerek yok. Hava hakimiyeti, teknik, bitiricilik diye uzar gider liste, bir forvette arayacağınız her özellik var. Sorunu mental noktada, hem de çok büyük bir sorun. Adı anılınca insan heyecanlansa da bu tarz bir hamlede sözleşme şartlarının lehinize olması gerekir.

22 yorum:

  1. emre mor,melo,engin baytar gibi(ozan tufanı da katabiliriz buna) mental anlamda sıkıntılı isimlerden ciddi verim aldı hoca ama balotelli bu isimlerden daha bir sıkıntılı hatta dünya da 1 numaradır bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın da işini zorlaştırıyoruz. Belki kazanır ama yüzde 100 kazanır demek zor.

      Sil
  2. Tek guvencem Fatih Terim benim de bu transferde... Oynarsa eğer Gomis i filan unutturup lige gelmiş en iyi forvetler arasında ilk ikiye üçe girer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirse eğer benim de tutunacak dalım Fatih Hoca olur :(

      Sil
  3. Konuyla alakasız olarak basketbol takımımız ile ilgili bir yazı yazacak mısın? Daha önce takımı tanıtmak amaçlı yazılar yazmıştın biliyorum. Lig 3/3 mağlubiyetle başlamıştı. Son 8 maçta 7 galibiyet. Son 5 maçta 5 galibiyet. Bugün Fenerbahçe maçı da kazanıldı. Belki oyuncuların formu veya takım oyunu açısından bir yazı yazabilirsin. Ben basketboldan pek anlamam sadece sonuçları ve senin yazılarını takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Senin de vurguladığın büyük risk ve büyük verim vaat ediyor. Her ikisiyle de yüzleşmek mümkün ama takım bu kumarı oynayacak durumda değil. Balotelli'yi rehabilite edecek bir kadro ya da ortam yok. Hoca da çok rahat değil. Başarısızlık anında sezon da gider, hoca da baskı altına girer. Yaramaz Ganalı için sarı kırmızıyla buluşulacak zaman bu zaman değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme şartlarına bakardım. Bizim lehimize, başarı bonuslarıyla büyüyen bir sözleşmeye tamam derdim. Balotelli ise buna tamam der mi muamma.

      Sil
  5. Mentalitini gectim sahada belhanda gibi 10 kisi bırakma riski olmasin performansı istikrarli guvenilir olsun gerisinde ne yapıyorsa yapsın umrumda degil. Balotelli performans ve takim oyunu caliskanlilik anlaminda da istikrarsiz.

    Forvet stoper kadar 8 numara lazim fernando ndiaye çözüm getirmiyor pinpon topu gibi gelip gidiyo oyun topu saklayip oyunu soğutamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'yu Fernando pozisyonuna çekmek ve açılan yere Badou tarzında bir isim almak gerekiyor.

      Sil
    2. Bence her mac icin olmasa da
      Fernando stoper+Ndiaye onlibero + 8 numara belhanda
      Emre Soso Garry 3lusu olabilir.
      Belhanda ve Ndiayenin cok fazla siritacagini sanmiyorum normal derece maclarda. Bu sekilde oynarken badunun butun enerjisini savunmada kullanacaksin. Ortasahanin dusuk kalacagini sanmiyorum. Hem de Belhanda baski yediginde daha iyintop cikartiyor. Buyuk maclarda ana plan olmayabilir ama atiyorum su macta boyle bir dizilim olsa cok fazla sorun yasamazdik. Ndiaye ikiyonlude ileri cikiyor ancak, Onu Tudorun kullandigi gibi kullandigimizda ortaya kante vari birsey cikiyor. Yorulmadan yipratici pres yapiyor. Emre de dondugunde ileride +1 top yapan adam olacak ndiayeyi kante gibi kullanmamin hucuma cok zarar verecegini sanmiyorjm

      Sil
    3. Fernando stoperleşebilirse kariyerini uzatır. Bakalım düşünecek mi bunu.

      Sil
  6. Burak Maicon'u satmak doğru ama Rolando ne kadar doğru bir isim??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolando yanlış isim. Ağır bir oyuncu, Maicon'dan da ağır.

      Sil
  7. Rolando olacağına Papy Djbid... var ya... en azindan daha çabuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bayağıdır serbest statüde diye biliyorum.

      Sil
  8. Bence hiç bulaşMamak lazım. 28 yaşında hala aynı konular. Adama güvenip bence yola cikamayiz. Türkiyede futbol çok sert ve rakipler de özellikle üzerine oynar ve 10 maç ceza alır. Çok büyük paralar talep eder ve başımıza dert alırız. Karakter bence önceliğimiz olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak için daha garanti adımlar atmak gerekiyor. Hedef var çünkü.

      Sil
  9. Başka zaman olsa tamam ama bizim şu an nokta atışı yapmamız lazım.Fatih hoca belki de sorunlu oyuncuları kazanma noktasında dünyanın en iyisi bile denilebilir ama şu an bu kumarı oynayacak durumda değiliz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine göre Balotelli de nokta atış olabilir ama sözleşme şartları önemli.

      Sil
  10. Engin Baytar da sorunluydu ama Fatih hoca baya verim almıştı. O istiyorsa Balotelli doğru transfer olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunluydu ama onun maliyeti düşüktü. Balotelli böyle olmayacak, kumar olması bundan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir