22 Aralık 2018 Cumartesi

Mustafa Kapı şu an 16 yaşında ve bana sorarsanız o rekoru mutlaka kıracak


Geleceğe umutla baktığımız gençler var. O gençler de bir süredir A takımla çalışıyorlar ve böyle de devam edecek gibi görünüyor. A takım idmanını yemeleri güçlenmeleri açısından mühim. Gelecek adına fazlasıyla önemliler ve yarını da bu çocuklar üzerinden kurgulayacağız.

A takımla çalışan gençler arasında da yaşı en küçük olan isim 2002 doğumlu Mustafa Kapı. Kendisiyle tanışıklığımız yeni değil. Riekerink döneminde, Milli Takımlar adına verilen bir arada A takıma alınmıştı ve o günlerde 14 yaşındaydı. Bu doğru bir karar mıdır bilmem ama Mustafa Kapı'yı bu sayede tanımıştık. 

O günlerden bu yana gelişimi devam etmekte ve çok önemli bir potansiyel olduğunu söylemek lazım. Şu an da U19'lularla maçlara çıkıyor, Uefa Youth League'de de kendisinden daha büyük olan isimlere karşı takımın vazgeçilmezlerinden biriydi.

Orta saha orjinli bir isim. Hızı ve bireysel yeteneği üzerinden kanatta da değerlendirildiği olsa da yeniden orta sahaya çekildi. Abdülkadir Ömür gibi düşünebilirsiniz, hemen hemen tarzları aynı. Bu tarz yetenekli isimlere özgürlük tanındığında daha da gelişeceklerine inanıyorum.

Mustafa Kapı'nın da önemli yetenekleri var. Hızlı, çalım yeteneği olan, patlayıcı özellikli, temposu çok yüksek bir isim. Çok seri ve bitirici yönü de ön planda. İyi duran top kullanır, şut özelliği de güçlüdür. Şu an A takımla çalışan gençler arasında da belki de en potansiyeli olanı. Bu anlamda Atalay Babacan gibi isimlerin dahi önüne yazılabilir.

Keçiörengücü karşısında oyuna girmesi durumunda Galatasaray tarihinin resmi bir maçta forma giyen en genç futbolcusu olacaktı. Şu an o rekor Emre Belözoğlu'nda ve yine Fatih Hoca döneminde gerçekleşen bir olaydı. 

Mustafa Kapı şu an 16 yaşında ve bana sorarsanız o rekoru mutlaka kıracak. Emre Belözoğlu da dönemin en önemli potansiyellerinden biriydi ve Fatih Hoca ona 17-18 yaşında Şampiyonlar Ligi dahi oynatıyordu. İnandığı gencin ardında durur ve ısrar eder. Mustafa Kapı da en geç 1 yıl içinde o şansı istikrarlı şekilde yakalayacak.

9 yorum:

  1. Bence Sivas maçı son dk önde olursak alırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç kadrosunda olacak gibi. U19 takımında yoktu, U21'e bakacağız yarın.

      Sil
  2. Bolu maclari da şans bu noktada... Selçuk Bey tatilde olur oynamak istemezse bu çocuklar şans bulabilir belki

    YanıtlaSil
  3. İnşallah bir liseci kumpası olmaz Fatih Terim 4/5 sene kalır da bu gençleri birer ikişer sürer sahaya. Bu delikanlıyı hiç izlemedim ama eleştiriler hep olumlu. Dilerim parçalıyla uzun yıllar alkışlarız kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapı birkaç saniye de olsa sahaya adımını attı. Devamı gelecektir, izlemeni tavsiye ederim.

      Sil
  4. Sivas maçında yedeklerde olur gibi.Bolu maçında da mutlaka süre alır görüntü o yönde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu da girmesi için gereksiz zaman harcandı.Ozan topu dışarı atmasa girmeyecekti yine.Ozan'ı da gerçekten takdir etmek lazım hem şu yaptığı davranış hem de maç sonu Twitter'dan yaptığı paylaşımla.Olgunluk dersi veriyor

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir