24 Aralık 2018 Pazartesi

Mustafa Kapı'yı çok parlak bir gelecek bekliyor


Dün yazmış olsam da bu kadar erken beklemiyordum. Keçiörengücü maçında Mustafa Kapı'yı oyuna almamak kenar yönetimine yazdı. Hataydı, hatta ayıp ettiğimizi dahi düşündüm. Bunu telafi amacıyla Sivasspor karşısında maç kadrosunda olması beni mutlu etti. Keşke 4-5 dakika önce oyuna alabilsek desem de şu anı görmek paha biçilemezdi. Aynısını geçen sezon Ozan Kabak'la yaşamıştık.

Alt yaş jenerasyonlarımız oldukça parlak ve geleceği olan futbolcular var. O isimler arasında da (şu an A takımla çalışan isimler) en genci, belki de en potansiyeli olan Mustafa Kapı. Kendisini ilk olarak 14 yaşındayken Riekerink döneminde tanıdık. Dün itibariyle de adını çok daha sık anacağız gibi görünüyor.

Teknik detayları yazmıştım, tekrar etmemiş olayım;

Şu noktanın altını çizelim. Fatih Hoca, Emre Belözoğlu'na 17 - 18 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde dahi şans veriyordu. Ozan Kabak da en yakını, 18 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde ciddi şekilde ısrar ediyor. İnandığı isim üzerinde ısrarcı olur, şans vermekten çekinmez. Burada her ne kadar "Atalay Babacan niye yok, Yunus Akgün niye oynamıyor" gibi şeyler yazsak da inandığı an onlara da şans vermekten çekinmeyecektir.

An itibariyle de resmi bir maçta forma şansı bulan en genç futbolcu Mustafa Kapı oldu. Şu an 16 yaşında ve önünde büyük bir gelecek var. Daha önce yazdığım detayı tekrar belirteyim;

"Mustafa Kapı'nın da önemli yetenekleri var. Hızlı, çalım yeteneği olan, patlayıcı özellikli, temposu çok yüksek bir isim. Çok seri ve bitirici yönü de ön planda. İyi duran top kullanır, şut özelliği de güçlüdür. Şu an A takımla çalışan gençler arasında da belki de en potansiyeli olanı. Bu anlamda Atalay Babacan gibi isimlerin dahi önüne yazılabilir."

Kendisi kanatlara daha yakın bir isimken orta sahaya çekildi ve serbestlik tanındı. Bu tarz yetenekler için alınabilecek en doğru karar. Abdülkadir Ömür için de bu yaşandı ve potansiyelini daha da parlattı diye düşünüyorum. Mustafa Kapı da tarz olarak ona benziyor. Yaşı henüz küçük, zamanı var. Fizik olarak gelişim sağlıyor, güçleniyor. Onu çok parlak bir gelecek bekliyor.

6 yorum:

  1. çok geç soktuk. 1-2 pas yapsaydı bari çocuk. 3 dakika erken soksak maç mı dönecek! sivas'tan bu kadar korkmak saçma.

    YanıtlaSil
  2. keçiören maçında oyuncu değişikliği tabelasını erkenden içeri götürdüklerinden oyuna giremediğine dair bir yazı okudum beinsportta. ne kadar doğrudur bilemem.

    YanıtlaSil
  3. Çok adı geçiyor... Allah nazardan saklasın....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir