1 Aralık 2018 Cumartesi

Ne mutlu ki Galatasaraylıyım dediğim günlerden biri daha


Şu ana kadar yaşanan süreç, eksikler, sorunlar ya da başka herhangi bir şey. Tüm olumsuzlukları bir kenara bırakmak ve önümüze bakmak zorundayız. Ne mutlu ki Galatasaraylıyım dediğim günlerden biri daha. Taraftar bu noktada gerekeni yapmıştır, top futbolcular ve teknik ekipte.

Sahaya 11 kişi çıkacağız. Eksiklerin farkında olmakla birlikte, eksikleri konuşmanın hayrı yok. Sahaya çıkması muhtemel isimler üzerine yorumlar yapacağız. Şu süreçteki en formsuz ismi bile maç önü eleştiremem. Tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıyorum ve maç anında sıfırdan başlıyoruz.

Başakşehir'in kendi sahasında kaybetmesinin ardından zirve karıştı. Bu da Beşiktaş deplasmanında kaybetmemeyi dahi önemli bir noktaya getirdi. Keşke kazansak, tüm isteğim ve inancım bu yönde ama kazanamazsan kaybetme dediğimiz noktadayız. 


Ligin ilk yarısına kadar mümkün olan en az kaybı yapmamız gerekiyor. İlk sınav da Beşiktaş karşısında. Onların da eksikleri ve sorunları var ama son 2-3 haftaya bakınca Galatasaray'a göre daha formdalar. Tabii bu form grafiği de herhangi bir kayba bakıyor, dağılmaya oldukça müsaitler.

Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Elimizde imkanlar kısıtlı olsa da istediğimizi alma noktasında formül bulunabilir. Aslında iş taktik ya da teknik gibi konulardan öte sahada vereceğimiz mücadeleye bakıyor. Geçmiş haftalarda kaybettiğimiz bu. Beşiktaş karşısında yeniden kazanmalı.


40 bin kişinin yaktığı bu ateşle de o mücadeleyi tekrar kazanabileceğimize inanıyorum. Sahada olan her isim giydiği formanın farkına varacak ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Klişe ama sahaya 11 Galatasaray formalı futbolcu çıkacak. Şu an bu söz anlam kazandı.

Fatih Hoca'nın sürpriz dokunuşları da olabilir, bunu yarın sahada göreceğiz. Mariano sağ önde ya da orta sahada oynayabilir, 3'lü savunma devam edebilir, Yunus Akgün 11 bağlayabilir ya da Celil Yüksel gibi bir sürpriz izleyebiliriz. 3'lü savunmaya dönüş farklı bir dokunuştu. Şu an sıra sahaya çıkacak futbolcu bazında.

14 yorum:

  1. 2011-12 sezonunda 3-1 kazandığımız Fenerbahçe maçı dönüm noktası olmuştu. Umarım bir benzerini yarın da yaşarız..

    YanıtlaSil
  2. mariano-ozan-maicon-nagatomo linnes-fernando-selçuk-ömer feghouli önünde onyekuru gibi 4-4-1-1 bekliyorum ben,eren şu performanstan sonra oynamasını beklemiyorum artık muğdatı zaten çok düşünmüyor hoca o yüzden şu 11 olma ihtimali yüksek,he tabi mücadele etmekten bahsediyoruz ama takımın 60tan sonra pili bittiği için o mücadele zor,mesela bjk sarpsborg deplasmanında fizik olarak çok diri görüntü verdi biz mesela o görüntüyü hiçbir zaman vermedik o yüzden işimiz baya zor, hatta 3-0 öne geçsek 70 den sonra maçı verebiliriz bile o kadar kötüyüz fizik olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes bek, Mariano sağ önde olabilir. Haberler bu yönde.

      Sil
  3. niye federasyona bi tepki olmadı da antrenman boyu çocukluk aşkımsın çaldı anlayamıyorum, biz bu antrenmanı cezalara tepki olsun diye yapmadık mı, bjk yi çok ciddiye aldığımız için moral olsun diye mi yaptık? Resmi olmayan bi organizasyonda taraftara ceza mı verecekler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an maça odaklanmak lazım çünkü, tepkiye değil.

      Sil
  4. Güzel bi hava yakaladık ama gerçekçi olmak gerekirse Belhanda Ndiaye olmadan rakip sahada kalamaz, Serdar olmadan savunma yapamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, sahaya 11 kişi çıkacak.

      Sil
  5. o arkadaşa sataşma gibi olacak ama yazacağım.
    taraftarın sevgisi ortada, terim'in nasıl bir figür olduğu ortada.

    terim gitsin de o gelsin bu gelsin demek cidden komedi. tek kelime ile komedi. kötü futbolu elbette eleştirelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecekten vazgeçiyorsun en basitinden. 2 yıl sonra Fatih Hoca geri dön denecek çünkü. Bence Fatih Hocalı günlerin tadını çıkarmaya bakmalıyız.

      Sil
  6. Baştan aşağı hayal kırıklığı bir sezon şansızlıklar sakatlar haksız cezalar basiretsiz yönetim bir tarafa fena şekilde çuvallamış bir teknik ekip ve hoca.. kendimizi sosyal medya paylaşımları ve taraftara açık antrenmanlarla tatmin etmeye çalışıyoruz umarım yarın istediğimiz sonuçu alırız en azından bir beraberlik..

    Daha büyük bir hayal kırıklığı var o da geçen sezon yenilenen takım sonrası Fatih hoca gelirse sıfırdan takım kurması gerekmeyecek üstüne inşa eder diyordum ama bu takımda benzer bir değişim bir an önce yapılmalı. Bunu transferle felan yapamayız hocanın Ozan da gösterdiği cesareti diğer isimlerde göstermesi lazım Celil in felan ne eksiği var Selçuk tan Moskova maçı felan hocaya yakışmadı tam bir fiyasko yani. Hocanın sahanın dışına odaklanıp birşey çözemediği ortada kafayı sahaya versin bir zahmet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler için yazdığın yoruma katılıyorum ve bu durumu sık sık dile getiriyorum. En azından bizim bildiğimiz Fatih Hoca böyle yapardı.

      Sil
  7. Odaklanmis bir Fatih Terim Türkiye'de derbi kaybetmez. Yani daha dogrusu ona lazım olan bir puansa eğer onu alır. Ama Fatih Hoca bir puan mi istiyor yoksa kazanmak mı onu bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiğimiz çok ama umarım odağımız yüksektir :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir