16 Aralık 2018 Pazar

O ışığı da verdi, herkes heyecanlı


Porto maçı sonrası "Başakşehir karşısında da izlemeli" diyordum, Nedeni de istikrar, acaba bu görüntünün devamı gelecek miydi? Porto karşısında gerçek anlamda bir yıldız performansı izledik. Takımın hücum aklı olan, neredeyse tek başına sürükleyen ve Galatasaray'ı geri döndüren bir Feghouli vardı.

Başakşehir karşısında da aynı performans devam etti. Yine gerçek anlamda bir yıldız performansıydı. Takımın hücum aklı ve sürükleyen isim. Tek başına işte, sorun orada. Belhanda'yla birlikte aynı anda sahada görmek gerekiyor. Bu da bizim şanssızlığımız. Oyun aklı o vakit çok daha yükselecek ve türlü handikaba rağmen etkin bir hücum izleyeceğiz.

Feghouli'nin bu performansı "yetersiz hücum hattına" rağmen. Deniyor, arıyor, pozisyonu hazırlıyor ama bitiremiyoruz. Eren Derdiyok, Onyekuru ya da Garry Rodrigues fark etmiyor, ortak noktaları bitirememek üzerine. Haliyle de Feghouli fazlasıyla yalnız. Buna rağmen gösterdiği performansın altını tekrar çizmeliyiz.

Son 2 maçta yeni bir soluk kazandık diyebiliyorsak yine bu Feghouli sayesindedir. Onun oyun liderliğindeki bir takımı izliyoruz. Gol yemesine rağmen dağılmayan, bir şekilde isyan eden ve geri dönmeyi başaran bir takım. Hal böyle olduğunda da "daha önceleri neredeydin" sorusu ister istemez sorulur. Burada da maalesef acı tablo hocaya yazar.

Feghouli'yi hazırlamak, bir şekilde ikna etmek gerekiyor. Kestirip atmak gerçekten kolay. Son 2 haftaya bakınca demek ki kazanılabiliyor demek gerekiyormuş. Feghouli geldiği günden bu yana fit değil, mücadelesi düşük ama en kötü hali bile bir farklılık yaratıyordu. Son 2 maçtır ise daha fit, mücadelenin içinde, fazlasıyla hareketli. Bu da fark yaratıyor.

Sinan Gümüş'le geçen haftalar var. Büyük bir zaman kaybı değil mi? Feghouli'yi kazanmak yerine Sinan Gümüş'le farklılık yaratmaya çalıştık. Feghouli'yi hazır tutmak teknik heyetin görevi. Son 2 maçın ardından satmaktan vazgeçmişler mesela, hatta oyunun merkezine onu oturtacaklar. Geç de olsa yerinde bir karar.

Henüz 28 yaşında, bunu atlamayın. Bitmiş bir Feghouli yok, aksine geri döndürülebilir. O ışığı da verdi, herkes heyecanlı. Feghouli / Belhanda ikilisi üzerinden yeni bir yapılanmaya girişilir, takımı da onlar üzerine kurarsınız. Bu isimler mücadelenin içinde, kaçmıyorlar. Aidiyetlerinin de yüksek olduğuna inanıyorum.

19 yorum:

  1. Kanatta oynayınca yine temposu yok.Maaşıda yüksek bence gitmeli.Daha genç oyunculara yönelmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kenar oyun kurucu gibi oynayabiliyor, etkili. Mariano uyumları da iyiydi.

      Sil
    2. Ben uyum konusunda o kadar takintili degilim. Soso topu alip sagdan orta bolume gittiginde linnesin direk cizgiye c.sahasi kenarina kosu atmasi gerekiyor. Zaten linnesinde olayi bu. Alirken izledigimiz videolarla ataklarda hep kosu yapip aldigi topla sprint atip fark yaratiyordu.
      Ama benim aklimin karistigi yer oyunkursrken sorun olusur mu acaba.. Gerci Mariano da son maclarda aldigini ileri vuruyordu set kurup birsey yaptifini gormedim bu sene. Eger deften kalite eksiltiyorsak ileri mariano gibi mac degistirecek adam lazim

      Sil
    3. Linnes de yapar, ben de çok takılmıyorum. Anlatmak istediğim Feghouli'yi kanada attığımızda da oyun kurucu özelliği göstermesi.

      Sil
  2. Fegholi iyi oyuncu ama yıllık maliyeti çok yüksek, takımın bu yüksek ücretlerden çıkması da gerek
    Sinan ile vakit kaybedildi lakin eğer tutsaydı çok iyi bi iş olacaktı
    U21 takımında Çekdar Orhan son birkaç maçtır göze çarpan bi performans sergiliyor, Türkiye Kupası maçlarında seyreder isek eğer durumunu görürüz zira 21 yaşındaki 2 oyuncudan biri, diğeride Sefa Özdemir (solak stoper)
    Aslında bu sene bu kadar sakat ve cezalı varken Birhan Vatansever ve Doğancan Davas büyük fırsat kaçırdılar, zira U21 deki gençlere fiziki şartlardan ötürü forma şansı gelmedi ama bu 2 arkadaş fizik olarak iyi durumdalar (U21 ve altındaki oyunculara göre)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyeti yüksek olsa da bunu karşılayabileceğinin ışığını verdi diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Fernando, Ndiaye (Donk), Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis ... şu ön 6'lı gördüğüm en iyi galatasaraylar arasında. insan bi iç çekiyor, hele ki bafetimbi gomis :( ah ulan ah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Ocak ayı ne olacak. Belki daha iyisi olur.

      Sil
  4. hele şükür liderliği feghouliye verdi hoca, sinan gümüş ile bizi sınadığı için çok teşekkürler, sırf takımdan gitmek istemedi diye adamı cezalandırmak ve bizi cezalandırmak müthiş iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda büyük hata yaptı. Neyse ki bir şekilde geri döndü, umarım iş işten geçmemiştir.

      Sil
  5. Ocak ayında yerini doldurmak, böyle bir kalite almak gerçekten mümkün değil.

    YanıtlaSil
  6. satılsın diyenlere katılmıyorum o kadar da değil herkes satılmaz. 2-3 yıldız olmalı ve yıldızlar büyük para kazanır.

    feghouli bu takımın direksiyonuna direkt oturacak bir isim. + seyir zevki de var. sadece sırtının sıvazlanması gerekiyor.

    32 yaşına kadar bizle sözleşmesi var ve bu yaşa kadar hizmet edebilir. iyi bir santrfor ve beyni olan 2 kanatla çok daha etkili olur maaşı konuşulmaz bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerini daha iyi bir isimle dolduramayacaksam ya da olmadık bir rakam alacaksam niye satayım ki.

      Sil
  7. İstikrarı da sağladı gibi görünüyor.Başakşehir maçında ön bölgede biraz daha akıllı biri olsaydı maçı da kazanırdık zaten.Takımın oyun lideri olarak görevlendirilmiş ve bunu da çok iyi yapmaya başladı.Bir yandan da acaba teklif geldiği için mi böyle oynuyor diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edeceğini de düşünüyorum. Biraz olsun tempo kazanmaya başladı.

      Sil
  8. Bu adamı satıp yerine bundan daha iyisini alamazsınız. ücreti çok fazla ama karşılığını verirse o ücret bize batmaz. Önce ciddi anlamda hiç verim alamadığımız ama çok para alanlardan başlamak lazım göndermeye. Örneğin: Selçuk, eren, tarık, maicon, sinan. Bunların dışında teklif gelirse rodriges, mariano, gibi oyuncular da satılır. Hatta seneye ndiaye, henry'nin de olmayacağını düşünürsek kadro maaş bütçesinde ciddi hafifleme olacak.
    Eğer söylendiği gibi Ozan'a şimdi veya yaza 20 milyon € üstü teklif gelirse o da satılır. Bu da bize altyapıya yönelme konusunda ciddi teşvik olur. İşte buna biraz eğilip burada sivrilenleri ilk 11'de oynattığımızda neler olabileceğini de görmüş oluruz. Bizim için doğru yol budur. Yetiştirip satmak. Bu sayede hem finansal yapıyı düzeltmiş oluruz hem de kadroyu revize etmek için de kaynak yaratmış oluruz.
    Bundan sonrası için transferde yönelmemiz gereken isimler bizi kısa vadede başarıya götürecek yüksek maaşlı 30 yaş üstü oyuncular olmamalı. yüksek bonservis vermemizde sıkıntı yok. Esas sorun yüksek maaş vermek.
    Muslera, Fegholi, Fernando, Belhanda gibi 2 milyon € üstü oyuncuların olmasında sakınca yok. Yeter ki onların dışında kalanlara saçma sapan paralar dökmeyi bırakalım. Totalde 40 milyon € hatta altına inebilirsek gelir-gider dengesini rahat yakalarız.
    Alttan gelen yunus, atalay, celil, gökhan, ali yavuz, recep, samet, ve daha bir sürü aday oyuncu var. Bunlara yer açmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu gün çok büyük bir rakam da kazanamayız, o vakit kalması daha hayırlı oluyor.

      Sil
  9. Sinan Gümüş'te Selçuk İnan da ısrar edecegimize bu adamda ısrar etmeliydik. Zararın neresinden dönülürse kardir.iyi olan şu ki bu başakşehir camia olarak bizimle şampiyonluk yarışında asla yarışamaz. Toparlanirsak alırız şampiyonluğu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Hoca anlamsız şekilde kenarda tuttu ve bekletti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir