3 Aralık 2018 Pazartesi

Penaltıdan bu kadar rahat gol yemek bana koyuyor


Süper Lig'de kalemizde gördüğümüz son 11 golün 6'sını penaltılardan yedik. Penaltıların aksiyonunu konuşuruz. İçinde hakem hatası da var, anlamsız şekilde oluşanları da. Penaltıdan bu kadar rahat gol yemek bana koyuyor. Bu durumu da fazlasıyla Muslera üzerinden değerlendiririm.

Geçen sezon penaltıdan gol atamıyorduk, bu sezon penaltı üzerinden sıklıkla gol yiyoruz. Rakip topun başına geldiğinde "gol" olacağına sanırım herkes emin. Muslera kendini gelişigüzel bir tarafa atıyor, topun gittiği köşeyi bilmesi de bir şey değiştirmeyecek. 

Beto yemiyor, bir ağırlığı var. Eleştirilen Harun Tekin bile önemli bir fark yaratıyor. Muslera'nın reaksiyonu yok, golden eminiz. Bu ayarda bir kalecinin yapmaması gereken şeyler. Sadece bu da değil. Bazı penaltıların oluşumunda da imza sahibi. Bu da apayrı konuşulması gereken konu. 

"Stoper" sorunu olduğunu düşünmeme rağmen, savunma konusunda akan oyunda az gol yiyoruz. Ozan Kabak'ın varlığı önemli burada, çok formda ve her geçen zaman üzerine koyuyor. Serdar Aziz ve Maicon da oynadıklarında elinden geleni yapıyorlar, hele ki Maicon beklentimin üzerinde. Beşiktaş maçında Ahmet Çalık dahi iyi günündeydi.

3'lü savunmayı da en azından "savunma" tarafında doğru uyguluyoruz. Bunu 5'li savunma gibi de düşünebiliriz, Nagatomo ve Mariano / Linnes de savunma tarafını fena götürmüyor. Stoper hataları da azaldı, elimizde yükselen değer Ozan Kabak var. Fernando da geri döndükten sonra taşlar yerine daha bir oturdu.

Bunun bir de Donk ayağı olacak. Lokomotiv Moskova karşısında stoperlerin ortasında iyi iş gördü. 3'lü savunma, stoperlerin yan yana dizilmesi demek değil. Topla çıkan, orta sahaya, hatta hücuma destek veren isim olmak zorunda. Ya orta saha ya da bek orjinli bir ismin 3'lü savunmada kullanılması bu yüzden. Biz ise imkansızlıktan 3 stoperi yan yana diziyoruz. Donk döndüğünde daha iyisi olacaktır.

Hücumda sorunluyuz, forvet etkimiz sıfır. Doğal olarak savunarak kazanabiliriz, bol bol 1-0 görmek mümkün. Gelin görün ki penaltı durumuna çare bulamıyoruz. Penaltıların oluşumu, Muslera'nın bu noktadaki etkisizliği derken ligde yenen son 11 golün 6'sı böyle geldi.

18 yorum:

  1. Önceden kurtarirdi korkuturdu rakibi ama sımdi etkisiz kaliyor ne yazık ki... Her şeye rağmen penaltı kurtaramadi diye kaleciyi eleştirmem ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonu özellikle, fazlasıyla caydırıcıydı.

      Sil
    2. Penaltı kurtaramamak değil, penaltı esnasında laubali şekilde bir kenara atlayan kaleciyi ben eleştiririm. Hele ki Muslera ayarındaysa.

      Sil
  2. satılsa keşke yazın. 1 kişi bile üzülmez. ama bu maaşla kimse almaz. muslera için bunu demek çok ilginç. ama evet bu noktaya geldik. 1 kişi bile üzülmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Muslera'yı severim. İyi teklif alan herkesi de satarım ama konu başka.

      Sil
  3. Cogu yorumunuza katilsamda suna hic katilmiyorum Buray bey. Su takimda Muslera olmasa 2-3 sira gerideydik. Su adamin takim uzerinde ki emegi hakki odenmez. Isterse penalti sirasinda "agirligi" olmasin, ne Beto ya degisirim ne de Harun'a. Emin olun Beto ve Harun'a sahip olan takimda Muslera'nin takimlarinda olma hayali icin bile bir cok seyi feda ederdi. Kisacasi takimda bu kadar cezali adam varken, bir yandan TFF ile Terim savasiyla ugrasirken, Muslera'ya bu cesit bir yorum getirmek tamamen alakasiz. Madem oyle yaptirma penaltiyi kaleci'de cikartmak zorunda kalmasin bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalitesinden şüphe etmiyorum ama müthiş durumda da olmadığını dile getirmek istiyorum. Ben de o isimlere değişmem, elbette en iyisi (bu ülke için) ama kendi standartlarında da değil. Geriye gidiyor Muslera. Yapılan penaltıların 2-3 tanesi Muslera'ya ait bu arada.

      Sil
    2. Olur boyle seyler, yinede kizamam, gonul bagim var, gonul bagimiz var. Kac kere ipten aldi. Cani sagolsun. Ikinci yari iki tane top cikarir 90 dan, yine sampiyonlugu getirir. Muslera bu.

      Sil
    3. Olur, daha iyisini eminim ki yapar. Ben de çok seviyorum.

      Sil
  4. muslera'nın direk bi köşeye atladığı söyleminize katılmıyorum çünkü neredeyse hep doğru köşeye gidiyor. 10 penaltının 8'inde gider digru yere. ama şanssızlık işte bi türlü olmuyor. hatta bursa maçında kurtardi dönen top gol oldu. muslera penaltılarda iyi bi kaleci ve böyle bi kaleci sizin dediğiniz gibi öyle rastgele bi köşeye atlamaz. bjk süper kupa maçını hatirlayin penaltılarda 3-0 kupayi aldik. prandelli ile fb süper kupa kaybettik ama yine muslera'nın olağanüstü kurtarışları vardı meireles ve caner'in vuruşlarında. uruguay ile copa america şampiyonluğunda yanılmıyorsam çeyrek finalde penaltılarda turu getirmişti. yani muslera penaltılarda kesinlikle iyi bi kaleci ama şu dönemlerde bu anlamda kesinlikle bi şanssızlık var üzerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilediğin kadar doğru köşeye atla, o atlayış şekliyle topu çıkarman imkansız.

      Sil
  5. Bence abartılı bir yazı olmuş.Muslera vuruş tam kullanılırken topun nereye gideceğini tahmin ediyor ve o köşeye atlıyor.O anki his meselesi tamamen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence abartılı değil, daha fazlasını istemek hakkımız diye düşünüyorum :)

      Sil
  6. bu devirde her şey fiyat/performans. kalecin 3.5mm eur alıyosa saçma sapan penaltı yapmıcak, atılan 6 penaltıdan 1-2 sini de kurtaracak. muslera geçmişte çok maç kurtardı, şampiyonluklarda büyük payı oldu, eyvallah. ama babasının hayrına veya gs askından yapmadı ki. o yıllarda da 2.5-3mm eur para alıyodu. parasının hakkı performans olarak verene lafımız yok. geçmişteki muslera, gomis, linnes, nagatomo gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera ayarında bir kaleciden daha fazlasını istemek hak. Dediğin gibi fiyat / performans mühim ve Muslera rakamını kazanan kaç kaleci sayabiliriz? Türkiye'de zaten yok.

      Sil
  7. Ben Muslera'dan sezon içinde aşırı bir katkı beklemiyorum. Sezon içinde yeri gelir hata yapar gol yedirir, yeri gelir gollük pozisyon çıkarır vs derken tamamen nötrdür katkısı yani.

    Ancak iş sezon sonuna kalıp son haftalara geldiğinde Muslera'nın Galatasaray'la inanılmaz uyuşan bir kimyası var. Açık açık farkını ortaya koyuyor diğer kalecilerle bu noktada. Taraftara "Gol yemezsem şampiyonuz"un farkında olduğunu hissettiriyor.

    Nitekim geldiğinden beridir istatistikleri şöyle bu konuda;
    11/12 normal sezonda son 6 maç 4 clean sheet. Sadece 3 gol yedi. Süper Final 6 maç 3 clean sheet.
    12/13 Son 6 maç 3 clean sheet.
    14/15 son 7 maç 6 clean sheet.
    17/18 son 6 maç 4 clean sheet.

    Bu noktada Muslera'ya çok güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera yeri gelir seni şampiyon yapar, daha önce de yaptı. Konu o zaten, Muslera'nın eski standartında olmadığını düşünmem.

      Sil
  8. Muslera bence şu an için ligin en iyi 3 kalecisinden biri değil. Yan toplar konusunda ilk 10'da değil belki. Bu yıl onun hatalarından yediğimiz tonla gol var. Porto, Trabzon, Fener maçı ilk goldeki penaltı, vs. Nitekim Fener maçındaki beraberlik Musleranın eseridir. Ve o maç sonunda sadece 3 puan değil, sezonu kaybettik belki de.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir