28 Aralık 2018 Cuma

Radamel Falcao & Galatasaray, transfer etmekten öte o şartları karşılamak?


Gündem gerçekten karışık. Bir yanda Galatasaray'in içine düştüğü kaos ortamı, diğer yanda transfer çalışmaları. Tekrar ediyorum, iş bilmez bir yönetim var. Doğru yaptıkları herhangi bir işi bile "yanlış" tarif edebiliyorlar. Geldikleri günden bu yana da bakınca Falcao'yu nasıl almayı düşünüyorlar? Hadi düşündüler, bu işi gerçekten bitirebilirler mi?

Konu Falcao'yu transfer etmekten öte o şartları karşılamak. Monaco'nun Falcao'yla yolları ayırmak istediğini düşünüyorum. Büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor ve Henry / Falcao arası da hiç iyi değil. Bu sezon Ligue 1'de 16 maçta 7 gol 2 asisti olsa da takımın durumu çok kötü ve onların da büyük bir değişime ihtiyacı var.

Son 2 sezon içinde zorunluluk üzerine değişmek zorunda kaldılar. O harika kadrodan neredeyse herkes gitti ve çok büyük kazandılar. Yine de gidenlerin yeri gerçek anlamda dolmadı ve o 2 sezonun sonunda Fenerbahçe'den hallice bir performans sergiliyorlar. O harika kadrodan kalan tek isim Falcao. Onunla da yollar ayrılmak isteniyor.

Falcao'dan yana bir bonservis beklentileri yok. İş biraz da Arda Turan'ın Barcelona ayrılığına benzeyecek. Kiralayabilecekleri bir takım arasalar da yıllık ücreti çok yüksek. Bunu da Galatasaray'ın karşılaması imkansız. Falcao'nun bu noktada fedakarlık yapması gerekecek ve "neden yapsın" sorusu sorulacaktır. Monaco'da aldığı parayı Çin ya da Suudi Arabistan gibi ülkelerde kazanması mümkün.

İmkan olsa elbette isterim. Hep yazıyorum, bu tarz yıldızlar Türkiye'de istisnasız şekilde ayaklanıyor. Tonla örneğini sayarım. Falcao'nun da efekti çok büyük olur. Yaşı ya da durumu ne olursa olsun çok kıymetli bir bitirici. Belki hızını kaybetti ama oyun aklı, ceza sahası içindeki etkisi ve bitiriciliği hala ön planda. Galatasaray'ın çehresini de mutlaka değiştirir.

Çıkan haberlere bakınca 1.5 yıllık kiralamak istediğimiz söyleniyor. Şartları oluşturmak zor ve yönetime güvenmiyorum. Yıllık ücreti nasıl karşılanacak ya da Falcao'ya bu fedakarlık nasıl yaptırılacak. Sponsor gibi olaylara inanmıyorum, Emre Akbaba için bile bulunduğu söylense de ffp noktasında takılıyoruz işte.

6 yorum:

  1. Baskanin daha gecen Gomis'in ucretini karsilayamazdik diye aciklamasi yok mu arkadas, Gomis'i pahali bulan Falcao'nun ücretini nasil odeyecek. Bana mantikli gelmiyor keske olsa desek de FFP varken zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkanın tonla açıklaması var. Feghouli'nin ücreti nasıl karşılanıyor peki. Bence orada konu para değildi.

      Sil
  2. Serdar Aziz ve Ozan Kabak meselelerini duydukça hiçbir transfer haberi ilgimi çekmiyor açıkçasi... Elindeki değerlere sahip çıkamayan bir camia sadece transferle hiçbir yere gelemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz konusu çok dallanır budaklanır, her dakika farklı bir konu doğuyor. Ama haklısın.

      Sil
  3. Sağlıklıysa ve ücretinin büyük bölümünü sponsor karşılayacaksa tabi isterim ama ben haberin doğruluğuna bile inanmıyorum.Taraftarın Serdar ve Ozan konusundaki algısını başka yöne çekmek için ortaya atılmış bir iddia olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor iş. Aldığı ücret fazla, sponsor kısmı da işin hikaye tarafı. Daha gerçekçi hedefleri konuşmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir