17 Aralık 2018 Pazartesi

Ryan Babel & Galatasaray, bu tarzda bir futbolcumuz olmadığını düşünüyorum


Beşiktaş'ta önemli değişimler var. İlk olarak Pepe ayrılığı açıklandı, sırada Babel var gibi duruyor. Bunun yanında Tolgay Arslan gibi gitmesi beklenen birçok isim var ama onlarda bonservis beklentisi var. Pepe ise alacaklarına karşılık serbest kaldı, aynı süreci Babel'in de yaşamasını bekliyorum.

Bu tarz isimler boşa çıkınca da "acaba bize olabilir mi" sorusu ister istemez soruluyor. Fatih Hoca'nın bahsettiği değişim biraz da "gençleşmek" üzerine olsa da kısa vadeli hedefler anlamında bonservisi olmayan futbolcular da önemli. 

Ffp sarmalında bu tarz hamlelere sıcak bakıyorum. Tabii bizim istediğimiz şartlarda gerçekleşmesi halinde. Gidip de 3 milyon avro'dan 3 yıllık sözleşme yapalım demiyorum. 1.5 - 1.7 milyon avro bandında 1.5 yıllık bir sözleşmeye hayır diyemem. 

Olaya biraz da kısa vadeli bakıyorum. Ligin 2. yarısında Babel'in Galatasaray'ın şampiyonluk ihtimalini güçlendireceğini düşünenlerdenim. Beşiktaş formasıyla önemli bir aşama kaydetti ve bu yaşta Hollanda Milli Takım'ına kadar yükselmeyi başardı. Bu sezonu bir kenara bırakın, geçmiş 2 sezonda Babel'in direkt katkısı var.

32 yaşında olsa da atletizminden bir şey kaybetmiş değil. Forvet özelliği de yüksek ve Galatasaray'ın bu tarzda bir futbolcusu yok. Onyekuru'nun Başakşehir maçında kaçırdığı pozisyonda bir de Babel'i hayal edin. Babel ya da Sow gibi kanat / forvet diyebileceğimiz isimleri oldum olası sevmişimdir. Saha içinde en az iki pozisyonda katkı anlamını taşıyor.

Topu sağa çekip vurmak değil konu. Babel'in en iyi yaptığı işlerden biri olsa da tek meziyeti bu değil. Şu sıralar Garry Rodrigues'in tek meziyeti bu. Babel'in hava hakimiyeti de iyi, ceza sahası içi ya da etrafında daha iyi bitirici, sırtı dönük de oynayabilir derken takımı çok rahatlatır. Ligin 2. yarısında en az 10 golün içinde de var olmasını beklerim.

Donk'un bu yaşlarda gösterdiği çıkışı izledik. Donk / Babel birbirine yakın isimler ve ortak hareket ediyorlar. İyi de bir sinerji yakalabilir, hoca bu tarz atlet isimleri sever. Bonservisi olmayan bir Babel de (yukarıda bahsettiğim şartlarda) iyi bir transferdir.

13 yorum:

  1. bjk nin en önemli hücum silahı idi bana göre umuyorum bjk serbest bırakır da hemen alırız ,zamanında kendini bize getirmeye çalışmıştı sarı kırmızı kalpler atarak falan :) şunu da söyleyeyim ne kadar doğru bilmiyorum ama menajerler tarafından bize önerilmiş ama olumsuz yanıt vermiş bizimkiler umarım böyle birşey yoktur babel gibi oyuncuyu niye istemezsin ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamları yüksektir büyük ihtimal, reddedilmesi ondandır.

      Sil
  2. Oyun tarzı olarak katılıyorum iş yapar. Ama iki açıdan olsun istemem. İlki senin de vurguladığın 1.5 civarına razı olmaz çünkü altın vuruş peşinde. Beşiktaş'tan ayrılma nedeni de bu. Diğeri de takımda potansiyeli yüksek ama rahat isim çok. Bu isimler takımdaki diğer gençleri de etkiledi. Bize savaşacak isimler lazım. Bütün bunlara rağmen 1.5 civarı 2 yıllık bir sözleşmeye evet derse Belhanda, Mariano, Feghouli den en az ikisi gidecekse olur derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.6 milyon avro yıllık alacağı söyleniyor, dediğin gibi olmuş.

      Sil
  3. Zaten bjk ile maaş sorunu yaşıyor biz o maaşa hayatta alamayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelmenin şartları olurdu. Gelmeyi göze alan da buna uyar.

      Sil
  4. donk'la kanka zaten. düşük maaşa isterim.

    YanıtlaSil
  5. düşük maaşa razı olan bir oyuncu olsa bjk'de kalırdı ama? bize neden gelsin ki? çok para ister bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelebilir, niye gelmesin. Ben yüksek bir aidiyet görmüyorum.

      Sil
  6. Bahsettiğin üç isim de bizim ihtiyacımız olan oyuncular. Pepe Babel Tolgay... Boşa çıkacaklarsa düşünülebilir. 1.5 sezonluk sözleşme işi çözer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzlar mühim. Eğer bu tarzlarda daha iyi alternatifler varsa onlara yönelelim.

      Sil
  7. Bahsettiğin şartlarda sözleşmeyi de o kabul etmez işte.Zaten beşiktaş'tan ayrılmak istemesinin nedeni yüksek bir yıllık ücretle geleceğini garanti altına almak.Boşa çıksa dahi en az 2-2,5 milyon euroluk yıllık ücretten en az 2 buçuk yıl sözleşme ister.Açıkçası bu sözleşmeyi de vermeyelim.Gelse katkı sağlar ama düşük ücrete okey demez belli yani geleceğini garanti altına almak istiyor.Ben ayrılması halinde katar gibi ülkelere gideceğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmezse de gelmez, bu kadar basit. Olmazsa olmaz, ille de alalım demiyorum ki :) bahsetmek istediğim şey biraz da ihtiyaç duyulan tarz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir