19 Aralık 2018 Çarşamba

Souleymane Doukara & Galatasaray, çalışkan forvet diyebilir miyiz?


Galatasaray'ın 2 forvet hamlesi üzerine tüm planları kuruyoruz. En azından hayal ediyoruz diyelim, düşünülen de bu olmalı. Bu isimlerden birinin de Alan Carvalho olması olası. Diğer forvet hamlesi için çıkan isimlere baktığımızda ise genellikle Türkiye'de oynayan ya da bir şekilde yolu geçmiş isimleri görüyoruz.

Souleymane Doukara da bunlardan biri ve haberin yabancı basın kaynaklı olduğunu belirtelim. Hatta özel haber olarak girmişler, bu noktada ciddiye alırım. Düşününce mantıksız da gelmiyor. Öyle isimlerin adı çıkıyor ki onların arasında Doukara'nin olması "olabilir" dedirtiyor. İyi de bir 2. forvet olabileceğine inanıyorum.

Fatih Terim sever bu tarzı. "Çalışkan forvet" diye nitelendirebileceğimiz bir isim ki FM'ciler ne demek istediğimi anlamıştır. Muğdat Çelik de bu tarzı itibariyle transfer edilmiş olsa da yetersizliği oynadığı her maçta ortaya çıkıyor. İyi niyetli olduğuna eminim, camiaya bir aidiyeti ve sempatisi de var ama yetmiyor, olmaz. Bu seviye bambaşka şeyler istiyor.

Doukara'nın üç temel özelliği var. İlki hızı, çok hareketli ve patlayıcı özelliği var. Diğeri çalışkanlığı ve mücadelesi. Ön alanda rakibe baskı noktasında da Doukara ismi öne çıkar. Diğeri ise fizik gücü olur, oldukça dayanıklı. Ortalama bir bitirici ve teknik ama Galatasaray'da yapabileceğine inanıyorum. En azından doğru tarz diyeyim.

Antalyaspor'da da iyi bir sezon geçiriyor. Genel anlamda Antalyaspor da beklenilenin çok üzerinde ve o hücum hattında Doukara / Mevlüt Erdinç gibi iki "mücadele" özelliğiyle ön plana çıkan forvet var. Bu ligde mücadele ve hız çok şey demek. Antalyaspor'un da düşük kadro yapısıyla başarılı olmasının sırrı bu mücadelede.

Bir yandan maddi sorunlar da yaşıyorlar. En son Danilo'yu serbest bırakmak zorunda kaldılar. Doukara adına zorluk çıkaramazlar, bence büyük bir bonservis beklentileri de olmaz. Transferinin gerçekleşmesi önünde bir engel yok. Gelmesi halinde de destekleyeceğim bir isim olur. Tabii onun önündeki isim Alan Carvalho olacaksa.

10 yorum:

  1. çalışkan forvete takılı kalmaz isek benim aklıma kayseri'den asamoah gyan geliyor. oldukça iyi bir bitirici, oyun sıkıştığında hamle şansı olur ve iş yapar. kayseri'de kötü göründüğüne bakmayın bence o kayseri ve gyan arasındaki özel durumla ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gyan'ın yaşı ve maliyeti var diyelim. Tecrübesine güvenirim yoksa.

      Sil
  2. çift forvet gibi düşünce varsa zaten bir santraforun orta saha ile bağlantılı bir şekilde oynaması gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doukara da bir alternatif. Gelsin diye yazmıyorum, tarz bu.

      Sil
  3. Doukara için önemli sorun "büyük takımlarda yaptıklarınızla değil, yapamadıklarınızla(bitiricilik) eleştirilirsiniz" noktası olacaktır. Bir diğer konu pivot santrafor alacaksan İskandinav almalısın. Adamların olayı bu. Devre arası seçenekler sınırlı, para yok. Elbette bunlar da sorun ama Doukara-GS bir arada düşünebildiğim ikili olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalım da bonservis durumu mühim. Ele para geçse farklı isimler konuşuruz.

      Sil
  4. basında her gün farklı bi isim yazılıyor. alan, doukara, demba ba, vedat muriqi, andy carroll, seleznyov. şahsi kanaatim bu isimler yönetim tarafından bilerek servis ediliyor. taraftari oyalama ve gaz alma çabalari. ffp varken de 2 forvet transferi beklemek bence biraz hayalcilik olur hele ki bu yönetimin transfer becerisini düşünürsek 1 forvet transferi olduğu anda öpüp başımıza koymamiz lazım. yani öyle yok iki santrafor alacaz da biri alan carvalho diğeri seleznyov, carroll, v.muriqi olacak da... bu yönetim ve ffp sarmalı da varken boşa hayal kurmayalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ben de. Çıkan haberleri konuşmaya çalışıyorum sadece. Hayal kurmuyorum aslında, aklı ortaya koyana imkan var.

      Sil
  5. Fizik olarak çok güçlü olup aynı zamanda hızı da olan isimlerin etkisi büyük oluyor.Doukara benim de beğendiğim bir isim ve yazılan pivot santraforlar arasında (Andy Carroll, Vedat Muriqi, Demba Ba, Seleznyov) hem yaşı, hem de devamlılığıyla alternatif noktasında şartlar oluşursa gelmesini isterim.As forvet Alan tarzı biri olacak ve haberlere bakılınca da anlaşma sağlanması an meselesi deniliyor.Yedek forvet ise pivot bir isim olacak gibi duruyor ve ismi geçenler arasından Doukara alınırsa iş yapar gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alternatif noktasında bakıyorum ve senin gibi düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir