27 Aralık 2018 Perşembe

Ve yeniden "iletişim" sorunu


Dönüyor dolaşıyor ve iletişim konusuna geliyoruz. Özbek döneminde de farklı şeyler yazmıyorduk. Büyük bir iletişimsizlik ve bundan kaynaklı doğan bilgi kirliliği vardı. Mustafa Cengiz döneminde de bu durum değişmiş değil, iletişim konusunda sınıfta kalmış durumdalar. 

Dün, "Galatasaray taraftarının aklı sınanıyor" demiştim. Devamında "öyle dememiştim, böyle söylemek istemiştim" gibi şeyler söylense de bir şey değişmedi. Bugün kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla bunu kanıtlamış oldular.

Yapılan açıklamadan çıkan sonucu yazayım. Ozan Kabak'ın satışı için x kulüple anlaşılmış ve topu da futbolcuya atıyorlar. "Biz sözleşme uzatmayı istedik, futbolcu ve menajeri kabul etmedi" demek isteyerek bu satışa kılıf buluyorlar.

Ozan Kabak'ı satabilirsiniz, ben burada değilim. 7.5 ya da 10 milyon avro böyle bir potansiyel için az olabilir ama niceleri para kazandırmadan bu takımdan ayrıldı. Hayırlısı olsun derim, Ozan Kabak'ın gelişimini ilgiyle takip ederim. Burada da mevcut yönetime suç bulmam, neticede geçmiş yönetimden kalan bir "serbest kalma bedeli".

Soru şu, gerçekten sözleşme uzatmak istediniz mi? Bunu istediyseniz o sözleşme bir şekilde uzardı. Ben böyle düşünüyorum. Ozan Kabak için teklifler vardı ve para ihtiyacı düşünülerek satılması düşünüldü. Kulübün maddi durumuna bakarak bu bir şekilde kabul edilebilir. Yeter ki doğru ifade edilsin ve anlatılsın.

Yönetim ise Ozan Kabak'ı karalamayı tercih ediyor. Futbolcuya ilgi olması doğal, gitmek, bu şansı bir an önce değerlendirmek isteyebilir de. Ben sözleşme yenilemesini tercih ederdim ama gitmek istemesi halinde de onu "hain" ilan etmem. Sezon başında planlar arasında yoktu, bugün ise 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedelini sorgular olduk.

Futbolcuyu taraftarın önüne atmayı çalışmaya ve karalamaya asla katılmam. Yönetim büyük bir yanlış yapıyor ve iletişim tarafında her geçen an sınıfta kalmakta. Her şey doğru bir şekilde anlatılsa taraftarın da anlayış gösterebileceğine inanmaktayım. 

22 yorum:

  1. "İtibarsızlaştır, taraftarla karşıya karşıya getir" filminin o kadar çok versiyonunu izledik ki! Galatasaray'ı yönetenler ikiyüzlü ve gerçek birer yetersiz oldukları için hep bu yolu tercih ediyorlar. Bu kulübe olan aidiyeti yok ediyor. Atalay Babacansınız diyelim Ozan olayına, Serdar abinize bakıp bu kulüpte gelecek görür müsünüz? Çok zor. İki futbolcuya yapılmak istenen kulübe olan inancımı kaybetmeme neden oldu. Bu kafadan bi halt olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye de devam edeceğiz. Galatasaray'da son 5 yılda kiminle düzgün ayrılabildik ki?

      Sil
  2. Aynen bu adam sezon baslarken planlarda yoktu, potansiyeli yüksek ama tecrübesi de az kisa vadede takimi kurtarir diyemem ve iyi bir rakam karsiliginda satilmasinda bana göre sorun yok. Ancak yönetimin amatörlükleri artik can sikacak seviyeye geldi, muhattap alinacak insan bile yok basina ve taraftara laf anlatabilecek kisi yok su yapida. Ikinci olarak Serdar, Maicon, Ozan hepsi gitti diyelim bu takim Robinho'lu Basaksehir ile nasil defans mücadelesi yapacak bu kadar plansizlik olabilir mi arkadas devre arasinda sifirdan defans hatti kim kurmus da basarili olmus birisi bana söylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satabilirsiniz, bu ayıp değil. Yeter ki doğru anlatın, herkes anlayış gösterir.

      Sil
  3. Ozan için yurt dışı kararı her iki taraf için de olumlu.Miktar hakkında şu an konuşmak yanıltabilir çünkü dışarıda ne yapacağını ben kestiremiyorum. Serdar'ın üst seviye bir stoper olmadığını,mental olarak kopabildiğini daha önce de yazdım son yaşananlar da bunu gösterdi. Ozan'a yeni şeyler öğretecek stoper GS da yok.Gitmeyi istediyse gayet doğaldır.Ocak ayı Terim'in takınacağı tavır ve vereceği kararlar bu sezon sonunu belirler. Çok sayın yönetim; sırıtkanlıktan somurtkanlığa geçmeniz sadece 3 ay sürdü.Umarım içinde bulunduğunuz koşullar dahilinde, tüm olasılıklar hesap edilerek, hızlı ve doğru karar almanın ne kadar hayati bir mesele olduğunun farkına varmışsınızdır. Taraftara karşı somut ve net cümleler kurmanız yararınızadır. Benim anladığım kadarıyla cesaret göstermekte zorlanıyorsunuz.Ekonomik krizin üzerinize kalmasından çekiniyorsunuz.Olabilir.Düze çıkmak için can damarınız olan GS futbol takımına daha özenli yaklaşmanız gerekli.Hatırlatırım.Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Serdar Aziz'le yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum, hele ki olası Ozan Kabak ayrılığı sonrası.

      Sil
  4. Tek üzüntüm böylesine özel bi' yeteneği Galatasaray forması altında az süre görmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupalı artık kapıyor, ona yapacak bir şey yok. Böyle bir geleneği oluşturmamız gerekiyor.

      Sil
  5. Gerçekten ilginç zamanlar yaşanıyor. Serdar ve Eren sonrası bu açıklama enterasan. Şunu düşünüyorum bir yandan, Fatih hoca yönetime tepkisini açıkça koydu; ŞL maçı sonrası basın toplantısında topu da yönetime attı,takım Ocak ve Temmuz dönemlerinde yenilenecek diye. Bunu biliyoruz, bu noktada transfer hem şart hem de mecburi oldu yönetim için. Şarttı biliyoruz ama mecburiyeti Fatih hocanın açıklamaları getirdi. Bu noktada yönetim transfere yer açmak için ve Fatih hoca transfer talebini yerine getirmek adına böyle hamleler mi yapıyor?. Bir nevi hocaya sen bizi taraftarın önüne atarsan biz de eldeki iyi oyuncuları ( Eren dışında Ozan ve Serdar) transfere açarız mesajı mı veriyor diye düşünüyorum. Ararda gelen bu hatalı yaklaşımları anlamaya çalışıyorum. Pek durduk yere yapılacak hatalara benzemiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'u bekliyordum da Serdar Aziz konusu beni şaşırttı. Hocanın açıklamaları yerinde, o başka. Schalke 04 maçı sonrası da benimle bu yolda yürüyecek, sorumluluk alacak futbolculara ihtiyacım var demişti.

      Sil
  6. Acil transferimiz bu olmalı aslında çok önemli maalesef çoğu taraftarında bu absürtlükler olunca fark ettiği cinsten bir önem ayrıca.
    Bu iletişimi açıkça sebep sunarak ve camia için önemini mevcut koşullar içinde en doğru sunacak bir iletişim aklına forvet den çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıkları doğruları dahi bize yanlış aksettiriyorlar. Özet bu :)

      Sil
  7. aklımı oynatacağım! bu sene şampiyon olmamak için her şeyi yapıyoruz!!! sinan engin gibi tipler bile favori gs diyordu 2 gün önce!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönem yapıyoruz aslında, geçen sezon Ocak ayı ya da yaz dönemi de böyleydi.

      Sil
  8. bu konu malesef ndiaye konusu gibi değil. bir itibarsızlaştırma göremiyorum. çocuğun aklını menajerden çelememişler aylarca malesef. bunu da açık açık yazmışlar. çelebilirlerdi diyenler gitsin oyuncak kamyonla kumunda oynasın, bu çocuk kaç yıldır milli'de izleniyor. cl oynamasa bile o riski alacak çok arap yağlı kulüp var.

    mesela ndiaye çok kritik dönemde bel kemiği olduğu için ffp dolayısıyla satılmasına kılıf uydurmuşlardı taraftar tepkisi yüzünden. ndiaye her ne kadar gitmek istesin, kal dense kalacak sözleşmeye sahipti. bu adamı ffp için onlar da satmak istedi ve tepki çekmemek için tamamen ndiaye'ye yıktılar. bu olayın bunla gram alakası yok.

    kaldı ki gomis konusunda da yönetim son derece haklıdır. o kadar para alıp adamın zam istemesi inanılmaz bir olay.

    teknik ekip bu dönemde sadece eren konusunda oyuncuyu gereksiz medya önüne atmıştır. erenin oyun kişiliği olarak terimle çok zıt olsa da eldeki tek forveti medya önüne atmak herifi altıpastan gol atamaz duruma getirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıklama itibarsızlaştırmaktır, en azından elindeki ismi değersiz kılma. Satmayı düşünmek ayıp değil yoksa.

      Sil
    2. yönetim en ufak adımda taraftar tepkisi yiyecek değil, ben çok yerinde buldum bu seferkini. 18 yaşında falan anlamam, ne oldum delisi olmanın zararları hele ki aidiyet duygusunun çok önemli olduğu türkiye gibi bir coğrafyada tartışılmaz. donarumma'da gördük aynı boku. griezmanın zor dönemde takımını bırakmadığı, cenkin sözleşme yineleyerek gittiği futbolda altyapıdaki oyuncu yerini bilecek. kulüp daha altyapıdakine yer bildiremiyorsa camiada bazı ipler kopmuş demektir. ne hajrovic'in ne de ribery'nin kaçışına benzer bu.

      Sil
    3. Ozan Kabak da yenileyecekti belki, taraftarın önüne atılması bence hoş olmadı. Ya da yenilemek istediler mi, emin değilim. Bana sorarsan satmak istiyorlar.

      Sil
    4. adamlar 5 aydır görüşüyoruz diye açıklama yapmış, sen aynı şeyleri tekrar ediyorsun. 7.5'a da satmak isteseler çoktan imzalar atılmıştı. her olay aynı çerçevede değerlendirilemez. bir şey tamamiyle siyah veya tamamiyle beyaz değildir, örnekleri üstte yazdım.

      Sil
    5. Ben 5 aydır görüştüklerine inanmıyorum işte, sorun o.

      Sil
  9. Bu açıklamaya bile gerek yoktu.Sen her sözleşme görüşmesi yapıp anlaşamadığın futbolcu hakkında açıklama yapmıyorsun ki.Ozan'ın ne ayrıcalığı var?Açıklama yapma oldu da Ozan gitti diyelim çıkarsın basın toplantısında "Biz sözleşme uzatmak istedik ama Ozan kendisine gelen cazip teklifi bizden de izin isteyerek kabul etti ve yetiştiği kulübe para kazandırarak gitti." dersin olur biter.Böylece ne yönetim olarak sen yıpranırsın ne de Ozan yıpranır.Şu açıklamayla hem sen daha da yıprandın hem de gencecik futbolcunu taraftarın önüne attın ve bir anlamda hain damgası yapıştırdın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bunlara gerek yok. Satmak ayıp değil, yeter ki süreci doğru yönet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir