2 Ocak 2019 Çarşamba

15 Temmuz'un iyi bir filmi yapılmalıydı, onu da en iyi bu ekip yapabilirdi


Türk sineması için konuşuyorum. Dağ 2 izlediğim en iyi aksiyon filmiydi. İlk Dağ filmi hikayesiyle ön plandaydı, Dağ 2 ise belki o hikayenin devamıydı ama müthiş bir aksiyon filmiydi. Alper Çağlar'ın çok önemli bir seviye olduğunu düşünüyorum. Kendi hikayesi ve kahramanlarıyla Dünya çapında bu ülkenin kırılma noktası olacak.

15 Temmuz'un mutlaka iyi bir filmi yapılmalıydı, onu da en iyi bu ekip yapabilirdi. 15 Temmuz, Börü için bir final noktası. Televizyonda yayınladıkları 1'er saatlik 6 bölüm ise asıl hikayeyi anlattı. Hikayenin motivasyonu o kadar iyi yansıtıldı ki herkes bu filmi sabırsızlıkla bekliyor olmalı. Beklediğimi buldum diyebilirim.

Sadece 3 ay içinde çekimi tamamlandı diye biliyorum. Aksiyon, çekim kalitesi ya da bu tarz teknik detaylar noktasında mutlaka daha iyisi olabilirdi. Ben işin biraz daha duygu ve motivasyon tarafındayım. Bunu da filmde fazlasıyla aldım. Dizideki kurgu daha derli toplu ama bu filmdeki karmaşa darbe girişimi olduğu gün de vardı.

Bağımsız bir sinema filmi olarak görmemek lazım. Bu anlamda dizi bölümlerini izlememiş bir isim hayal kırıklığı yaşayabilir. Diziyi izleyenler ise bu filmi 7. bölüm gibi görecek ve iyi bir final izlemiş olacaklar. Film hakkında şu kadar bir spoiler vereyim (tabii bu spoiler sayılırsa), Ömer Halisdemir'in yüzü gösterilmeden duygusu ve motivasyonu ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Yazmak istediğim çok şey olsa da filmle alakalı spoiler olmasın diye yazamıyorum. Biraz zaman geçtikten sonra bu iş üzerine daha detaylı konuşuruz. Sizlere tavsiyem dizinin bölümlerini ve filmi kaçırmamanız olacaktır. Bu konuda, bu işin üzerine çıkılabileceğini pek zannetmiyorum. En başta da dediğim gibi, Alper Çağlar ülke için çok büyük bir şans.

6 yorum:

  1. 15 temmuzla ilgili bırkac deneme daha yapıldı ve en iyileri kesinlikle buydu. Dag filmini ve Börü dizisini izledikten beklentim daha yüksekti ama yine de başarılı olmuş. Tek mesele şu ki kısa sürede çekildigi olumsuz manada kendini belli etmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide her bir bölümü 1 - 1.5 ayda çekmişler. Haliyle müthiş kaliteli bir iş çıktı. Sinema filminin çekimi 3 aya sıkışınca doğal olarak problem oldu.

      Sil
    2. Yine de beğendim bu ekip çok sempatik bı kere... Ayrica ısmarlama iş yapmıyorlar bunu da takdir ediyorum

      Sil
  2. börü dizisinin en kötü bölümü bu filmden iyiydi. büyük hayal kırıklığı yaşadım. eğer dağ 3 filmi de böyle olursa çok üzülürüm.
    !!!!! SPOILER!!!!
    2 saatlik filmin yarım saati bi kovalamaca ile doldurulmuş. çok önemli iki baş karakter zaten yok. fetöcülerin nasıl ruh hastası hainler olduğuna dair fazla analiz yok. en sonda abd'de adil öksüz'ü paket etmeleri ise tam boş hamaset olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paket ettikleri isim başka :)

      Sil
    2. bence o rol için seçilmiş oyuncunun tipi, bıyıkları falan ve o karakterin tolga ile diyaloglarında sürekli "öksüz" demesi adil öksüz göndermesi. (tolga'nın kod adı öksüz ama özellikle tekrar edildi bu kelime)

      ki bu önemli değil. önemli olan beklentinin çok altında kalmış olmaları. çok daha derin bir senaryo beklerdim. alper çağlar bol kovalamacalı abd filmlerine laf sokuyor ama kendisi de başka bir şey yapmamış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir