21 Ocak 2019 Pazartesi

Alexandre Pato & Galatasaray, bu bir gelenek halini almadı mı?


Galatasaray'da forvet transferinin gittiği nokta üzerine bir şey yazamam. Kontrolden çıktık gibi ve son günlere yaklaştıkça da "panik butonuna" basmış oluyoruz. Pato ismi de bu yüzden gündeme girmiş olabilir. Alan mı gelir, Alan'la birlikte mi düşünülüyor yoksa farklı bir plan mı var sorularının cevabını henüz alamadık.

Galatasaray'ın gündemine istisnasız her sezon girer ve mutlaka transferi konuşulur. Bu sezon da gelenek bozulmadı ve Pato'nun ismi tekrar transfer gündemine girdi. TJ Quanjian'da bazı sıkıntılar oluştu, Pato'nun da bu yüzden ayrılmak istediği konuşuluyor. 1 yıl daha sözleşmesinin olduğunu belirtelim.

İlginç bir detay daha var. Bu adam hala 29 yaşında. Çocuktum da Pato'yla büyüdüm gibi geliyor, çok enteresan. Oysa 31 yaşındaydım, Pato'dan 2 yaş büyüğüm. Pato bir türlü yaşlanmadı, hatta 30 dahi olmadı. Hal böyle olunca da değerli oluyor işte. Yeniden ayağa kalkması, büyümesi için imkan var. Bu tarz futbolcular adına da en iyi adreslerden biri Türkiye.

Alan'ı da ciddi şekilde konuşuyoruz. Pato'yla aynı tipte futbolcular. İkisi arasındaki kıyasta elbette Pato derim ama Alan gelecekse de bu tarzda bir isim daha transfer etmem. İkisi de gezerek oynayan, kanatlara açılan, teknik özellikleriyle ön plana çıkacak forvetler. Bu tarza uygun bir oyun kurgusu oluşturmak güç. Bunu da mevcut yapımıza bakarak söylüyorum.

Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu forvet tipi daha pivot özellikli olmalı. Tetteh de gerçek anlamda bir pivot olmasa da özellik itibariyle biraz daha Jo'ya benziyor. Fiziksel tarafı, hızı ve atletizmiyle fark yaratabilir. Alan'la birlikte düşününce de birbirini tamamlayabilecek ikili oluyorlar. Alan yerine Pato ismi gündeme gelse şartlar değişirdi.

Yüksek maliyetler bir de. Bonservis ödenmese bile yıllık ve imza ücretleri noktasında rakam büyüyor. Tetteh'de ise belki bonservis yüksek oluyor ama yıllık ücretinin düşük olmasıyla bunu telafi edebiliyorsun. Bizim mümkün olduğu kadar Tetteh ve Marcao gibi hamleler yapması lazım. Yıllık ücretleri aşağıya çekip geleceğe oynamak zorundayız.

8 yorum:

  1. pahalı oyuncular almamak lazım aslında dediğin gibi tetteh tarzı transferler artık çok daha doğru bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraki satışı düşünmek zorundayız. Hatta bunu gelenek haline getirmeliyiz.

      Sil
  2. Pato konuşulmaya baslandiysa işler sarpa sarmistir. Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yıl istisnasız konuşuruz ama gerçekleşmez. Yine konuşmaya başladık, hayırlısı.

      Sil
  3. Pato bu ligin cok üzerinde bir futbolcu, bileklerine cok hakim ve cok yaratici Alan o kadar ileri seviyede bir teknige sahip degil. Pato'nnmun sadece gecen seneki performansini izleyin sanki Robinho ve Sneijder'i ayni adamin icine koymuslar gibi oynuyor, gelirse cok net sampiyonuz derim o kadar iddiali konusabilirim bu ligin tozunun atar Uefa'da da iddiali konuma geliriz, umarim Pato gelir de formasini da aliriz, Galatasaray'a efsaneler yakisir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pato her noktada Alan'ın üzerinde bir futbolcu. Tarzları aynı ama Pato'nun kalite eşiği daha yüksek. Bir de yıldız imajı var tabii.

      Sil
  4. Gelse de gelmese de şaşırmam.Eğer gelirse Alan'dan vazgeçmemiz gerekir çünkü bir santrforun pivot olması gerekiyor.Hoca da bunu istiyor.Pato ve Alan birlikte gelirse yine son dakikalarda Maicon ve Donk'u öne atma durumu oluşur.Ayrıca ikisinin birlikte gelmesi durumunda ikisine toplam 6 7 milyon euro maaş verilir bu da yük getirir bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi bir arada benim de kafama pek oturmuyor ama hoca da tamam diyorsa bir şey diyemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir