6 Ocak 2019 Pazar

Bir futbolcu alacaklarına karşı serbest kalacaksa önce alacağı olacak


Serdar Aziz konusunda büyük bir bilgi kirliliği var. Sürekli alacağından bahsediliyor ama yönetimin Aralık ayında futbolcu alacaklarını ve vergilerini ödediği söyleniyordu. "Paralar alınamıyor" tarzında herhangi bir haber de görmedik, başka zaman büyük yangınlar kopmaz mıydı?

Serdar Aziz'in de 1.8 milyon avro alacağı olduğu söyleniyor. İşin mantıksız tarafı bu noktada başlıyor. Böyle bir alacağı varsa bugün serbest kalabilir, hatta Fifa'ya başvurması halinde sözleşme yükümlülükleri yerine getirilmek zorunda kalır. 

Madem bu kadar Fenerbahçe'ye gitmeye hevesli, serbest kalsın. Menajeri neden "Galatasaray'la anlaşmaya çalışıyoruz" diyor ya da dediği iddia ediliyor. Dünyanın en aidiyetli futbolcusunun bile böyle bir alacağı olsa isyan edeceğini düşünüyorum. Kaldı ki 1.8 milyon avro'nun anlamı 1 yıl para alamamak demek.

Bu dünyanın enayisi Galatasaray değil yani. Serdar Aziz'i almak isteyen paşa paşa bonservis ödemek zorunda. O da Galatasaray'ın belirleyeceği rakamdır. Nedir, ne değildir ben bilmem. Bir rakam açıklanır, anlaşan takıma gider. Fenerbahçe olur, Beşiktaş olur, hiç fark etmez.

Serdar Aziz'i severim de bu tarz haberler canımı sıkmaya başladı. Menajeri bir şeyler deniyor, o da bu konuda sessiz. Başaramazlar yani. Bir futbolcu alacaklarına karşı serbest kalacaksa önce alacağı olacak. Zaten bunu dedikten sonra konu otomatik olarak kapanıyor.

X konuda yangın koparmak için önce o konunun kaynağına bakmanızı tavsiye ederim. Ben böyle yapıyorum ve kafam inanılmaz rahat. Haberde mantık hataları o kadar net ki, üzerine konuşmaya dahi gerek yok. 

Bu konudan doğru Fatih Terim'e vuruluyor, ne alaka? Şu yaşananlardan sonra da futbolcunun üstün bir karakterini göremiyorum, hoca haklı noktasındayım. Yok Fenerbahçe'ye bedelsiz gidiyor, yok elimizle ittik, yok şunu yaptık. Hocayla ne alakası var?

31 yorum:

  1. insanlar yönetime hiç güvenmiyor. o yüzden o habere rağmen "acaba yönetim yalancı mı" diye düşünüyor. ya ödenmemişse?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime ben de inanmıyorum ama böyle bir alacağı varsa şu dakika serbest kalırdı diyorum.

      Sil
  2. Serdar yurtdışına 3e gidecekse Fener bjk ye 6-7 milyondan aşağı gitmemeli ufukta yabancı sınırı var böyle iyi yerli oyuncuyu rakibine verip onu güçlendirmek mantıklı değil

    YanıtlaSil
  3. Hoca serdari sildi de ondan hoca suclaniyor, ben hocayi babam kadar severim ama bu konuda hata yapiyor,eger bu adamin yeri dolmazsa suclu olan fatih terim olacak,seviyorsun hocayi bende seviyorum ama ben gercekleri gorebiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sildi de nedenini hiç mi düşünmüyorsunuz, durduk yere mi kafayı taktı.

      Sil
  4. valla kusura bakma da dünyanın enayisi galatasaray işte. senelerdir bi defa olsun ne oyuncu alırken ne oyuncu satarken iyi bi iş yaptığımızı hatırlamıyorum. (garry'nin alış-satışı hariç). şöyle söyleyeyim uzakdoğu , arap , katar buralardan bile kazık yiyen başka bi avrupa kulübü söyleyebilir misin ? serdar aziz'de olması gereken ; varsa alacakları ödenir sonra bize 5m€ bonservis getir öyle git fb'ye denir ya da yalı çocuğu bu bonservisi veremiyorsa serdar'i yaz aylarına kadar beklet avrupa'ya sat iyi bi bonservisle. ama adım gibi eminim ki aynen şöyle olacak ; alacağı varsa onlara karşılık yani 1-2 m € ya gider ya da alacağı yoksa bile 1,5 - 2 bonservis bandında , o da olmadı saçma bi takas ile ligin en iyi stoperini fb ya da bjk'ye göndeririz. aynen böyle olacak burak abi bak gör adım gibi eminim ki yok pahasına gidecek serdar. çünkü dünyanın enayisi galatasaray işte. ayrıca tebrik ederim bu enayi tabirin cuk diye oturmuş bizim kulübe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın o konuda. Ben şu ana bakıyorum, durumu yazıyorum. Bu patlasa yarın yine bunları yazacağım.

      Sil
  5. Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Gökhan Töre gibi oyuncular kulüpleri tarafından çok uzun zaman önce gözden çıkarıldılar ama adamlar oyuncumuz rakip takıma gitmesin diye uğraşıyor talip olan olursa işi zora sokuyorlar biz de oynayıp duran oyuncunun hem değerini düşürüyoruz hem oyuncuyu ezeli rakibe en kotu döneminde ilaç olsun diye vermeye kalkiyoruz. Yanlış olan bu... Bu yanlışı Fatih Terim yapıyorsa bunu da söylemek lazim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerini düşürdüğümüz doğru. Beşiktaş'ın Tolgay Arslan duruşu doğru mesela, değerini kaybetmiyor.

      Sil
  6. Helal. Dogru søyledin. Bizim turk gazeteciler o kadar akilsiz ki hic biri de yalan haberi yayarken kendilerine sormuyor bu soruyu.

    YanıtlaSil
  7. alican tekin'e katılıyorum. ozan tufan veya gökhan töre bize gelmesin diye 40 takla atıyorlar. muhtemelen fatih terim bu oyuncuları kazanırsa yanarız diye düşünüyorlar.

    biz ise enayilikte bir markayız. serdar fener e giderse inanın aynı lugano gibi döve döve oynar. hakemler gık demez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bunu yapalım, mümkünse 6 ay Serdar Aziz'i gönderme mesela, U21 ile çalışsın. Mecbur Türkiye dışına çıkacak.

      Sil
  8. Son paragrafına kesinlikle katılmıyorum. Hoca madem haklı,çıkacak neler yaşandığını anlatacak. O kulüp Fatih Terim'in değil,milyonlarca Galatasaraylının, Çalışma kültürlerimiz uyuşmuyor açıklaması çok yetersiz. Eren için açıklama umrumda değil ama yerli stoper olarak ülkenin 1 numarasını bir anda siliyorsa açıklama yapma ve detay verme zorunluluğu vardır. Para konusuna gelirsek ise, 5'den aşağı olmamalı da bu oyuncuyu satış listesine koyan biziz yani bir nevi koz onlarda. Üstüne bide bu kadar yeteneksiz yönetim olunca insan telaşla bekliyor olacakları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermarkt.com.tr'e gir ve Serdar Aziz'in bu sezon kacirdigi maclara bak. 3 mac var. Sezon basi, ortasi ve bu son mac (sivas maci). Tek gunluk sakatlik. Ilkinde bilgi yok yaziyor. 2'incisi kasik. Sivas maci da migde agirisi. Ama birden bire agrisi sakaltigi olan bu adam hemen bir sonraki mac sapa saglam. Emre Akaba, Belhanda, Fernando bunlar sakatlandi mi øyle tek maclik degil. Ama Serdar Aziz de Eren Derdiyok'ta kucuk birseyde hemen sakayim deyip ertesi macta sapa saglam oynuyorm. Ee ozaman da denmez mi bu ne bicim sakaltik? Bir mac sakat sonra 5 mac oyna sonra 1 mac sakat sonra 5 mac oyna. Hem serdar aziz hemde Eren'in bu tip tek maclik sakatlanmalarini transfermarkt veyata herhangi bir sayfaya girip gørursunuz. Fatih Terim bunu kast ediyor iste. Detaya girmedi ama guzelde acikladi. Bizim yønetim bu kadarini bile beceremiyor. Fatih hoca hic degilse neden birden bire bøyle oldugunu cok guzel ve kisa acikladi. Evet Serdar'dan bu kadar cabuk vazgecilir mi? Bence hayir. Ama hoca is ahlakina bakiyor. Ben sahsen eger Miranda gelirse Serdar'in gitmesine birsey demem. Ama Gomis misali yeri dolmadan giderse ozaman sadece yønetim degil Fatih Hoca'yi da suclarim. Sonucta en cok onun søzu gectigini hepimiz biliyoruz. Hele de rakibe 2-3 milyon euro icin verilirse. Disariya 5 ise fener ve besiktas'tan 10 istenmeli.

      Sil
    2. Ben yaşananları az çok anladım ve blogda da yazdım. Belli çünkü.

      Sil
  9. 1.ağızdan haber bilgi alma durumumuz yok menajeri Haluk Canatar'ın Serdar'ın Galatadaray'dan alacağı olduğunu soyledigi yaziliyor.

    www.goal.com/tr/amp/haber/serdar-azizin-menajerinden-aciklama-fenerbahce-hazir/cs50tn18lt914ls50sxgaac4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleniyor diyorsun, kendi ağzından dinleyemiyoruz. Bunu hiç söylemedi.

      Sil
  10. Galatasaray'in enayiliklerini (aslinda gslatasarayli gorunen hainlerin ve beceriksizlerin bileskesi) saysan burdan fizana yol olur. Bigun yaz bunlari Burak.

    YanıtlaSil
  11. Besiktas sezon basinda Anadolu'ya bedavaya gönderecegi Vagner Love icin bizden acayip taleplerde bulunmustu, ne cabuk unutuldu bunlar. Gercekten basinda büyük bir Galatasaray düsmanligi var, yok Fenerbahce alacaklarini karsilamaya hazir vs gibilerden onlarca sacma haber okudum, yönetim neden sessiz anlayamiyorum esas sorun bu bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de aynısını yapacağız işte, öyle bedava yok.

      Sil
  12. Sırf şu yalan haberlerden sonra tutarım serdar efendiyi a2 takımına yollarım orda tek başına çalışıp dursun bakalım.Menajeri de anca hava alır.Koç kendi adamlarını devreye sokup böyle abuk subuk haberler yapıyor bu duruma alışığız ama böyle yalanlara inanıp da hocaya laf atanlara anlam veremiyorum.Detay öğrenin öyle konuşun işte.Yazılıyor, çiziliyor, söyleniyor gibi şeylerle bilgi sahibi olmadığınız konu hakkında fikir belirtmeyin işte.Hoca hata yapsa da eleştirsek diye bakıyor bazıları.O kadar dış etmenle uğraştığımız yetmiyormuş gibi bir de içimizdekilere laf anlatmaya çalışıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaz ayına kadar tutarım, ipleri de elime almış olurum.

      Sil
  13. Serdar'in aciklamasi kulubun ve terimin yaptigindan daha net. Neden kulup ve terim net bir aciklama yapmiyor. Terim bulenti de göndermeye calismisti zamaninda. Bulenti insani anlamda sevmem ama buyuk galatasaraylidir. Hayir bu topraklar eski yugoslavya degil ki yetenek fışkırsın... ozan kabak arda turan 10 yilda bir geliyor.

    YanıtlaSil
  14. Ozan Kabak'ın bu kadar gelişim göstermeseydi acaba yine Serdar'la çalışma kültürü uyuşmaz mıydı? Serdar'ı gönderip Maicon ve Ahmet Çalık'la devam eder miydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yollar ayrılacaksa bir şekilde ayrılırdı. Serdar Aziz şu an dahi vazgeçmesi zor isim. En iyi yerli stoper + birçok kontenjan avantajı var.

      Sil
  15. Yolları ayırma demiyorum ama bunu sezon sonu yapsaydi keşke Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonunu beklemek istemedi, bu tartışılabilir tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir