22 Ocak 2019 Salı

Boluspor 0-1 Galatasaray, mümkünse kazanarak avantaj elde etmek önemliydi


Şartlar ve deplasman zordu. Avantaj elde etmek, bunu da mümkünse kazanarak yapmak önemliydi. 80. dakika sonrası rakibe birçok imkan tanıdık, özellikle de araya atlan her topta etkili oldular ama bir şekilde o golü yemedik ve kazandık. Aslan pay İsmail Çipe'nin. Özel bir kaleci performansı izledik.

Özellikle ilk yarıda beklediğimden iyi durumdaydık. Hücumda yetenek ve bitirme eşiğimiz o kadar düşük ki basit bir yorum olacak ama gol atamıyorsun. Pozisyonlar var, rakip ceza sahası etrafında ve içinde rahat hareket ettik, özellikle kanatlardan içeri birçok top çıkardık. Fakat final pasları ve bitiricilik düşüktü.

Vurduğumuz her şut rakip savunmadan döndü. İyi kapanmış olsalar bile gol imkanı mümkün önemli pozisyonlar vardı. Galatasaray'ın forvet ihtiyacı sadece 11 özelinde değil, bu tarz maçlarda alternatif olarak düşündüğün ismin de iyi kötü gol atabilmesi gerekiyor.

Muğdat Çelik'i en ileri uçta beklesem de solda oynadı, en ileri uçta ise Sinan Gümüş vardı. Muğdat Çelik çalışıp savaşsa da bir yerde tıkanıyor, Galatasaray seviyesinde doğal. Sinan Gümüş ise maç başından bu yana işin içinde yoktu. Belhanda ve Selçuk İnan'in ilk yarıdaki istekli futboluyla rakip ceza sahası etrafında etkili olabildik. 

Tabii onlar da 2. yarıda kayboldu. Oyunun temposu genel olarak çok düştü ve Boluspor'un hamleleriyle birlikte rüzgar onların arkasına geçti. O andan itibaren 3'lü savunmayı da denedik, 4-4-2'yi de gördük. Oyun içindeki bu taktik esneklik iyi olsa da bu maç için etki göstermedi. Özellikle de 80. dakika sonrasında rakibin iyice baskısını hissettik ve kaçırdıkları önemli pozisyonlar var.

84'de Onyekuru ve Feghouli'yi oyuna almak zorunda kaldık. Maçı izlemeyenler adına iyi bir gösterge diyebilirim. Celil Yüksel / Selçuk İnan değişikliği sonrası hiç topu tutamadık ve sadece hızlı isimleri açık alanda koşturmak için uğraştık, başka da bir plan yoktu. Muğdat Çelik'in ofsayt olduğu için sayılmayan golü güzeldi mesela, geçerli olmasını çok isterdim.

Bazı isimler özelinde daha detaylı konuşuruz. Boluspor deplasmanında avantaj elde etmek, bunu da kazanarak gerçekleştirmek önemliydi. Olabildiğince alternatif bir kadro bu, ayrıca zor deplasman. Kazanma alışkanlığını da mühim görüyorum. Bundan sonrası çok daha zorlu süreç, bir an önce transferlerin gerçekleşmesini diliyorum.

12 yorum:

  1. Macin en iyisi linnesti kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes gayet iyiydi ama en iyisi kimdi dersen Çipe'yi öne çıkarırım.

      Sil
  2. Bu maçlar neden bu kadar sıkıcı geçiyor anlamış değilim... Ne oynayan gençler ne de yedekler hakkında doğru duzgun bir izlenim edinemiyoruz. Rakip takım oyuncuları hakkında daha fazla bilgi edindik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor deplasman, hava soğuk, kimsenin doğal olarak hevesi yok :)

      Sil
  3. yeter artık forvet alın yeter bıktım yeter! bu kadar rezillik olmaz ya. korkuyorum demba ba gelmedi diye ağlayacak durumda olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demba Ba bizde cok tepki cekerdi, sahsen benim de icime sinmezdi gelseydi sakatlanma durumu da olurdu kesin, iyi ki gelmedi hocam.

      Sil
    2. benim de içime sinmezdi. ama demba ba > hiç forvet

      Sil
    3. Şu son skandaldan sonra ben de böyle düşünür oldum :(

      Sil
  4. Ben bu Yunus'tan hiçbir şey anlamadım. Çok fazla geriye oynamıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sorunu bence de var. Hızlı isim oysa, patlayıcı özellikli. Dikine gitmesi gerekiyor ama çok istop ediyor ve geriye dönüyor. Aşırı anlamsız. Dikine oynasa etkili olacak.

      Sil
  5. Galatasaraylı olmasak böyle maçları açıp izlemeyiz herhalde.Futbol zevkimi tüketiyor böyle maçlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir