19 Ocak 2019 Cumartesi

Bu bonservis gelirini sağlayan isim de Fatih Terim


İyi yönetilen bir kulüp olsak, Ozan Kabak / Garry Rodrigues satışlarından sağlanan para girdisiyle büyük hayaller kurabilirdim. Tartışılsa da sonuç itibariyle önemli kazançlar. X bir takım böyle paralarla neredeyse takımı sıfırlayıp, yepyeni bir kurgu oluşturabiliyor. Biz ise gün itibariyle kimi alabiliriz derdindeyiz.

Bu para girdisini sağlayan isim de Fatih Terim. Ozan Kabak ve Garry Rodrigues'in geldiği noktada en büyük pay sahibi o. Bu iki ismi de çok kısa zaman dilimi içerisinde parlatarak önemli bonservis geliri elde etmemizi sağladı. Nedense bu konuda hakkının çok verilmediğini düşünüyorum. Gerçi bunun nedeni akılların "gelecek isimlerde" olması. Bu konuya gelemedik bile.

Garry Rodrigues "sıradan bir kanattı". Tudor ondan sağ kanatta katkı alsa da "mücadele" yönüyle ön plana çıkıyordu. Israrcı da olmadı zaten, her fırsatta kenara aldı. Fatih Hoca ise gelir gelmez onu 11'e, üstelik sol tarafa yerleştirdi ve gelen şampiyonlukta resmen bir "yıldız kanat oyuncusu" performansı aldık.

Şampiyonlar Ligi'nde daha da büyümesi olası olsa da "olmadan oldum" havasına kapıldı diyebilirim. Mücadele etmeyi bıraktı, sadece kendi futboluna odaklandı, önünde de Gomis olmayınca iyice düzenden koptu. Yine de kazanılan rakam gayet iyi diyebilirim. Bu noktada Fatih Hoca'nın hakkı teslim edilmeli. O olmasa bu çıkış zordu.

Ozan Kabak apayrı bir hikaye lazım. Ondaki potansiyeli geçen sezondan belirtiyordu. Bu sezon ise ilk fırsatta onu 11'e yazdı ve bir daha vazgeçmedi. Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere ısrarcı oldu ve 18 yaşında olmasına rağmen müthiş bir tecrübe kazandırdı. Haliyle de 6 ay içinde çok önemli bir transfere imza atmış oldu.

X bir teknik adam Ozan Kabak'ı bu kadar erken düşünmezdi. Herkes kolaya kaçıyor çünkü, önce kendi geleceğini düşünüyor. Fatih Hoca ise "kulübün geleceği" diyerek Ozan Kabak'a şans veriyor. Yarın bu ışığı kim verse onda da ısrarcı olacak. Daha büyük paralara gitmemesi tamamen geçmiş ve bugünün yönetiminin sorunu. Fatih Hoca elinden geleni yaptı.

17 yorum:

  1. Ozan ucuza gitti, en azından bir sonraki satıştan pay olmalıydı
    ucuza gitmesi Dursun Özbek yönetimine, Bir sonraki satıştan pay olmaması Mustafa Cengiz yönetimine yazar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam eski yonetim 7.5M euro serbest kalma maddesi koymuş sözleşmeye. Ozan 11M euroya gitti. Sence mevcut yönetimin sonraki satışa pay koyma imkanı var mıydı? Karşı takım bunu kabul eder miydi? Bence mevcut yönetimin bu noktada eli kolu bağlıydı. Şu anda her konuda kötü oldukları doğru. Hatta neden bu zamana kadar sözleşme yenileyip serbest kalma bedelini güncellemediler o bile büyük hata ama sonraki satıştan payı imkanı yok alamazlardı. Ha bonservis bedeli 11 değil 9 olsun ama sonraki satıştan pay olsaydı diyorsan orası ayrı.

      Sil
    2. Sonraki satıştan pay koyamıyorsun, adamlar 7.5luk adama 11 vermiş zaten. Elin kolun bağlı.

      Sil
  2. X teknik adam dusunmezdi cunku fatih terim disinda hicbir teknik adamin kredisi yok,hoca rahatlikla bu riskleri alabiliyor ama x teknik adamlar alamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues'den yıldız performansı aldı neredeyse. Ozan Kabak için de onca hataya rağmen ısrar etti. Sonuç ortada.

      Sil
  3. Bence Yunus Akgün'ü kiralamak en iyisi olur bizde pek şans bulacağını düşünmüyorum. Ama Atalay da tıpkı ozan gibi parlayıp sene sonu gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabileceği, gelişeceği takıma ben de kiralık göndermeyi düşünebilirdim.

      Sil
    2. Tam söylediğim gibi. Dün akşam da Galatasaray seviyesinde olmadığını gördük. Ankaragücü gibi zayıf takıma karşı bile fizik olarak ezildi.

      Sil
    3. Katılmıyorum. Kayserispor maçında da sonradan girdiğinde müthiş etkiliydi, o gün böyle bir yorum yoktu.

      Sil
  4. Galatasaray tarihi boyunca hep kötü yönetildi sanırım. Alış-satış hep sıkıntılı. Olması gerekenden pahalıya alıyoruz, ucuza satıyoruz. Ucuza almışsak yine olması gerekenden ucuza satıyoruz. Kar yaptığımız satış yok denecek kadar az. Satılan oyuncular kötü olsa neyse diyeceğim ama değil. Başka takımlara bakıyorsun, en kötü oyuncularını bile idare edebilecek bir paraya satıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satmayı henüz tam anlamıyla beceremedik. Alırken de doğru ismi doğru zamanda alamadığımız için abuk rakamlar ödüyoruz.

      Sil
  5. Ozan'ı bu değere getiren Terim'dir hakkını vermek lazım. Terim'i elestirsem de doğru yaptığı şeyleri takdir etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun da birçok örneği var, Fatih Hocanın tüm kariyeri bu tarz kazanımlarla dolu.

      Sil
  6. Ozan Kabak, Semih Kaya karekter ve mucadele olarak ilk yillarda aynilardi gibi geliyor bana.. futbol seviyesi demiyorum. 2011/2012 sezonunda Semih’in samsunpor deplasman macinda 2-0’dayken her ortada kafaya cikip gol aramasi, isyan etmesi, Ozan’in besiktas ve baska maclarda gosterdigi isyanin aynisiydi ve dedigine %100 katiliyorum. O isyani, o savasmak arzusunu, hep hocalar verir boyle genclere

    YanıtlaSil
  7. Devamı gelmeli bu satışların ancak bu sayede ayaklanabilir kulüp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamının gelmesi için satabileceğimiz futbolcular da transfer etmek zorundayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir