30 Ocak 2019 Çarşamba

Christian Luyindama & Galatasaray, hocanın "sürpriz hamleler" söylemi mühim


Fatih Hoca'nın Boluspor maçı sonrasında söylediği "sürpriz hamleler de olabilir" söylemi mühim. Tam da bu söylemin ardından ortaya çıkan bir isim. Bipspor'un iddiasına Maicon'un Japonya'ya olası transferinden söz ediliyor ve 6 milyon avro'luk bir bonservis söz konusu. Bu gerçekleşse büyük bir piyango olmaz mı?

Maicon'un olası ayrılığı karşısında da Christian Luyindama'nın transfer edilebileceği konuşuluyor. 25 yaşında, Standart Liege forması giyiyor ve Belçika Ligi'nin en iyi stoperlerinden biri. Bu transfer için de 6-7 milyon avro'ların konuşulabileceğini düşünüyorum. Maicon'dan gelen para olduğu gibi Luyindama için harcanabilir.

Marcao'yu tamamlayacak stoper olduğunu söylemek lazım. Marcao'nun pas ve topla çıkabilme özelliği kıymetli. Daha hızlı bir futbolcu. Luyindama ise biraz daha ayakları yere sağlam basan, fizik olarak çok güçlü, sert, agresif ama teknik olarak o kadar ön plana çıkmayan bir isim. Hızlı diyemem, oyunu da iyi kurmaz ama Marcao'nun özelliklerini de düşününce onu müthiş tamamlar.

Maicon'un da iyi özellikleri olsa bile bazı taraflarıyla handikaplar yaratabiliyordu. Çabuk dağılıyordu, fiziği güçlü görünse bile kolay yıkılabiliyordu ve açık alanda büyük handikabı vardı. Luyindama ise çok daha sert, ayakları yere sağlam basan bir stoper. "Caydırmalı" deriz ya, sertliğiyle büyük fark yaratabileceğine inanıyorum.

Ayrıca orta saha özelliği de var, bunu da ek olarak yazalım. Standart Liege müthiş bir çıkış yakaladı, Luyindama da bu yükselişin mimarlarından. Ocak sonu için kendisinden vazgeçmeleri için çok büyük rakamları konuşmak gerekiyor. 6-7 milyon avro'lar da bunu karşılayabilir. Bu paralara da değeceğine düşünüyorum. Maicon'a oranla daha güvenilir bir isim.

Tabii bunlar için Maicon'un satışının gerçekleşmesi gerekiyor. Büyük bir piyango olduğu gibi, yapmak istediğimiz ama imkan bulamadığımız stoper hamlesine de yer açar. Scout ekibini bu kadar aktif kullanmak son derece doğru iş. Son günlere kalsak bile bu tarz isimlerle ilgilenmemiz doğru yol diyebiliriz.

16 yorum:

  1. Alan olayı kapandı mı abi, bir ALAN'dır gidiyordu. Diagne alınırsa Alan'dan vazgeçildi anlamına gelecek değil mi, malum o kadar yükün altına girilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kapandı, bu saatten sonra olmaz Alan.

      Sil
  2. Marcao ile birlikte bizim lige ambargo koyarlar stoperde bahsedilen paralara değer bir transfer olur. Tabii Maicon giderse

    YanıtlaSil
  3. yahu biz süper bi ilk 11 kurabiliriz, hocaya güvenim tam ama sorun bu değil ki :)

    yarın sabah başlayacak yerli korosu. gs 11 yabancı ile sahaya çıkıyor böyle olmaz korosu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara takılmayacaksın işte, görmezden geleceksin. Ozan, Yunus, nasıl ihraç ettiğimizi herkes görüyor.

      Sil
    2. burak öyle bir laf ediyorsun ki yani.. ne demek takılmayacaksın, benim takmam ya da takmamamla oluyor sanki bu iş.

      24 saat algı kasacaklar, yeri gelecek siyasiler bile demeç verecek. aleyhimize her iş yapılacak.

      Sil
    3. Abi takmam, neden takayım. Konuşsun dursunlar. 11 yabancıyla maça başlama keyfi der geçerim.

      Sil
  4. videolardan izlediğim kadarıyla tarzı biraz Mamadou Sakho ya benziyor.

    YanıtlaSil
  5. Hocam senden haber gelmedikçe emin olamıyoruz
    Ver güzel haberi artık sabır kalmadı be :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım biter bu iş, büyük seviye atlarız.

      Sil
  6. Ujfalusi'den sonra ilk kez lider stoperimiz olacak gelirse.

    YanıtlaSil
  7. Geldi... diagne mitroglou luyindama. Takım gerçekten harika oldu. Şimdi istedikleri kadar hakem oyunu masabasi oyunları yapsınlar .sahada hem çok atan hem kolay yemeyen bir takım olacak bundan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omurgayı çok sağlam kurduk. Top artık hocada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir