31 Ocak 2019 Perşembe

Christian Luyindama Galatasaray'da


Forvet en büyük sorundu. Nedeni de olmayan bir rotasyondan bahsetmemiz. Stoper konusu da belki forvet kadar olmasa bile transfer döneminin olmazsa olmazlarındandı. Ozan Kabak / Serdar Aziz'in varlığına rağmen bunu söylüyordum. Bu ikilinin ayrılığından sonra da iş en az forvet hamlesi kadar değerli oldu.

Sol stoper konusu Marcao ile olabilecek en iyi seviyede çözüldü. Topla çıkabilen, sol ayaklı, ayağı temiz bir stoper. Luyindama da onu tamamlayabilecek en iyi parça. Çok güçlü, sert, lider özelliği olan, ayakları yere sağlam basan bir stoper. Stoper hattımız müthiş bir atletizm kazanmış oluyor ve Fatih Hoca'nın istediği de bu.

Fakir Van Dijk'i ya da Koulibaly'si diyebiliriz. Elbette Galatasaray seviyesi için konuşuyorum, "fakir" tanımım bundan. Maicon fizik olarak sert bir stoper gibi dursa da düşüşteydi ve ayakları yere sağlam basmıyordu. Açık alanda yakalandığında büyük problemdi, bir de bunun yanına atletizmi çok yüksek seviyelerde değildi.

Marcao / Luyindama ise olabilecek en iyi ikili. Genç futbolcular, gelişime açıklar ve Galatasaray bu ikiliden ilerleyen dönemde çok daha fazlasını kazanabilir. Abartılı bir yorum değil, kağıt üzerinde son yılların en iyi ve doğru ikilisi diyebiliriz. Ocak ayı transferinde beni en mutlu eden iş bu oldu. Çok önemli bir transfer.

Kesin rakamlar açıklanmasa da 3 milyon avro kiralık ücreti ve 5 milyon avro'luk da satın alma opsiyonu var. FFP için verdiğimiz doğru bir ayar diyebiliriz. Maicon henüz gitmedi, ayrıldığı an ondan gelecek rakam bonservisi için harcanır ve yeni sezona -5 milyon avro ile başlamamış oluruz.  Bu şartlarda Standart Liege'yi ikna da büyük iş.

21 yorum:

  1. Beni en çok sevindiren transfer bu oldu. Defans hattımız ciddi manada düşündürüyordu beni... Bu defans ikilisi ile mücadele edebilecek tek adam Diagne'ydi. O da bizde...
    Maicon giderse iyi olur gitmese de sıkıntı yok. Her zaman yanındayız Koca Yürekli Tank'ımızın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon oynayamayacak, maalesef başka yol kalmadı.

      Sil
  2. Geç olmasını eleştiriyor olsak dahi hocanın saygısı ile de olsa yönetimin buna onay vermesi yani scout ekibinin dikkate alınmasını bende alkışlıyorum. Para konusunda alışık olmadığımız bir dönemdeyiz kaldı ki bu her takımdan ligimizde ki anlaşılıyor. Yönetimlerde söylemler eski tarz populizm içerse de gerçekleşenler eskiye nazaran hesaplı kitaplı buna rağmen para konusu bir şekilde becerildi ama hocanın kattığı değerle tabi artık eleştiri değil kenetlenme zamanı bırakalım yönetim üzerinden olumsuz vizyon mevzuda pusu da bekleyenlere aşağılıcı malzeme vermeyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi kıymetli. Böyle bir ekibin varsa değerlendir işte, sana zarar getirmez.

      Sil
  3. Cart curt edemeyeceğim kadar güzel transfer. Marcao-Luyindula tandemini düşününce Allah rakip forvetlere sabır versin demekten başkası gelmiyor içimden :) Maaşı da 1/1.5 civarındaysa bu transferi yapanın eli öpülür(Terim'in)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım sezon 600 aldığına göre tüm sezonu 1.2 olur. Gayet uygun. Marcao + Luyindama maaşları Maicon'dan az.

      Sil
  4. Rövaşata golü olan bir stoper aldık daha ne olsun.. Fatih hoca sayesinde Galatasaray tekrardan 2011-2014 arasına dönüyor kadro kalitesi anlamında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemde stoper tandemimiz bu kadar sağlam değildi :)

      Sil
  5. Yabanci sayisi 15 bu arada beyler.

    YanıtlaSil
  6. iyi bir stoper aldık diye düşünüyorum umarım büyük fayda sağlayacak ama...

    aması var işte. maicon da ilk geldiğinde aslansın kaplansın diye coşmuştuk. sonra malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı futbolcular. Maicon konusunda eksileri de yazıyorduk ama artıları daha yoğundu. Yine kötü stoper değil, bunu yazarım. Luyindama tarz olarak çok başka.

      Sil
  7. "Maicon fizik olarak sert bir stoper gibi dursa da düşüşteydi ve ayakları yere sağlam basmıyordu"

    ah be sevgili burak. bunu kaç kere yazmıştım. tipine aldanmayın, gerçekten sert bir adam değil diye. karşı çıkıldı o zaman. :)

    umarım japonya veya çin'den teklif gelir ve hemen kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 300 tane adsız yorumu var, kim kimdi ayıramıyoruz maalesef :)

      Sil
  8. canlı canlı izledikten sonra analiz yapmak daha mantıklı .
    bonservisi alınmazsa skandal olur. 5 aylık maliyet an itibariyle 3.5 milyon avro.
    umarım bi katakulliye gelmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunlu satın alma opsiyonu açıklanmadı ama var. 3 milyon kira bedeli verilmezdi yoksa, bir ffp ayarı yapıldı.

      Sil
  9. Bu hamle forvet hamlesi kadar kritikti bence.Komple bir stoper aldık.Sert, fiziği güçlü, hava toplarında etkili, hızı fena olmayan, topla zaman zaman çıkan, lider özellikli ve ileriye çıkıp gol arayan stoper.Yani daha ne olsun.Marcao dışındaki stoperler güven vermiyordu ve Marcao'nun yanına yapılan bu hamle büyük alkış hak ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde harika bir uyum olacak gibi görünüyor. Hayırlısı diyelim.

      Sil
  10. Allah Ulu Johan Elmander'den razı olsun. Kasım 15'ten beri Luyindama'yı izliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander'i sadece Kuzey ülkeleri üzerine düşünürken görüntü bambaşkaymış :)

      Sil
  11. Luyindama ile Mitroglou Avrupa Ligi'nde oynayabilecekler mi? Oynayamazlarsa defans hattı sıkıntılı olur gibi. Marcao'nun yanında Semih / Ahmet / Donk'tan biri oynar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir