13 Ocak 2019 Pazar

Clinton N'Jie & Galatasaray, yaz aylarında da gündeme gelmiş ama istenmemişti


Beinsports'un haberi üzerine konuşalım. Clinton N'Jie 'nin Galatasaray'ın radarına girdiğini yazmışlar. Marsilya kendisiyle yolları kesin olarak ayıracak gibi görünüyor. Özellikle de kiralık transferi fazlasıyla olası görünüyor. Bu hamle yaz aylarında da gündeme girmiş ama istenmemişti. Bugün ise şartlar değişti mi bilmiyorum.

Şartların değişmesi biraz da Garry Rodrigues'in gidişiyle alakalı olabilir. Fatih Hoca "olabilirse" bir de kanat transferi demişti, belki bu yönde adım atılır. Tabii transfer sıralamasında öncelik olmadığını söyleyebilirim. Yabancı kontenjanı da büyük sorun, bugün 2 yabancı forvet aldığımız an bu hakkı dolduruyoruz.

Clinton N'Jie, Lyon günlerinde ciddi bir potansiyeldi. Tottenham onu 14 milyon avro'ya transfer etti ama istediğini alamadı. Devamında Marsilya'da geçirdiği iyi bir kiralık dönemi var. Devamında bonservisini de 7 milyon avro gibi bir rakam aldılar ama performansı düşen bir futbolcu. Onlar da elden çıkarmaya bakıyorlar.

Kanat özelliği de taşıyan bir forvet. Hızı ve atletizmiyle ön plana çıkar. Fena bitirici değildir, teknik özelliğine de kötü diyemeyiz ama oyun aklı noktasında zayıf kaldığı anlar çok. Yine de bu atletizmiyle Türkiye'de iş yapmama şansı yok. Yaşı da henüz 25 ki kazanılması halinde geleceğe dönük de iyi bir adım.

Yine de Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu bir tarz değil. Çünkü elimizde forvet özelliği olan bir Onyekuru var. Alan diyoruz bir yandan, o da kanat özelliği gösterebilecek bir isim. İhtiyaç duyulan diğer forvet ise pivot özelliği taşımalı. Haliyle de bu tarz bir forvete ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Gündeme gelmesi halinde yine soğuk bakılır. Bu da kötü futbolcu olduğundan değil, tarza ihtiyaç duymadığımızdan ötürü olur.

10 yorum:

  1. Kanat forvet 4m ten asagi bonservisini alamazsin kiralama olabilir ama bu adam Alan'ın alternatifi olur. Bir plan var ama terim olunca kaygilanmadan edemiyorun 1 şubatta konuşuruz önce tabloyu görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralayabilirsin, yıllık ücretin de çok yukarıda olacağını düşünmüyorum.

      Sil
  2. Alanı gundemimize alma sebebimiz neydi? Sozlesmesinin bitmesi ve yas/performans verilerinin iyi olması.

    Alan eğer yillik 3.5 maas + 3m imza parasına 3.5 yillik anlasmayi da begenmeyip gelmiyorsa bence alınmasa da olur. 15m eder geri dönüşü yok.

    Bir kere kimse avrupada çinde aldığı ücretine yakın ücret almıyor. Diagne misal Çin'de 2.5 aliyorsa kasimpasa'ya 750 ye imza atmıştır. Yani Çin den 6 alan alanın bizden bu paraları istemesi abest. Bu maliyetlere çıkınca bonservissiz olmasının bir anlamı kalmıyor yanlış miyim?

    Alan böyle yapıyorsa hic vakit kaybetmeden alternatiflere yönelmeliyiz.

    Bir başka ornek Demba Ba Çin'de kaç aliyor Göztepe kaça kiraladı... Alan bizi kafaya aliyor herhalde...

    Fernando Gomis Belhanda Feghouli gibi 3.350 alan oyuncuları yuksek maaş alıyor diye göndermeye çalışıp yıllık ortalama maliyeti 4.5 u bulacak Alan'ı alıp filmi başa sarmaya gerek yok. Alan' ı biz almazsak Avrupadan bir kulübe kaça gidecek merak ediyorum. Çin kulübü de Alan'la devam etmek istemiyorken bu kadar ısrar etmemekte fayda var sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinin bitmesiydi tamamen. Bir de bonservis vereceksek bu transferin hiçbir anlamı kalmıyor.

      Sil
  3. Cenk Ergün Tudor ve Dursun Özbek' ın hakkını teslim etmek lazım N'diaye maicon fernando gomis belhanda garry hepsini satabilecek paraya cevirebilecek oyuncular aldilar. Galatasaray tarihinde oldukça nadir bu durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz isimler doğru ama maaşlar çok yanlıştı. O yüksek maaşlar yüzünden aslında zor satıyor, büyük bonservisler alamıyoruz.

      Sil
  4. hem adam almıyoruz hem de oyuncuları ucuza satıyoruz deyip duruyoruz ama şöyle bi yazıya denk geldim herkesin bilgisine https://rerererarara.net/entry/2582757

    YanıtlaSil
  5. Forvet transferi için Negredo olabilir. Şu an boşta. 6 aylık bir sözleşme yaparsın, koyacağın maddelerin gerçekleşmesi halinde sözleşme 1 yıl otomatik uzar. Gerçekleşmezse zaten haziranda gönderirsin. Balotelli Falcao falan şu anki bütçeyle olması imkansız işler. Gerçi alakasız bir stopere eğer doğruysa 3.5 veren de bu yönetim!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Negredo fesih olmamış ve olsa dahi 3. takımı olacağından bu sezon oynatamazdın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir