18 Ocak 2019 Cuma

Çok kıymetli bir transfer öyküsü daha


En az Ozan Kabak kadar kıymetli bir transfer öyküsü daha. Ligin ilk yarısının en iyilerinden olan Merih Demiral'ın Sassuolo'ya transferi konuşuluyor. Belki de bu yazı yayına girdiğinde açıklanmıştır bile. Ozan Kabak'ın ardından önemli bir potansiyel daha Avrupa yolunu tutuyor.

Merih Demiral, Fenerbahçe çıkışlı bir futbolcu olsa da 17 yaşında Portekiz yolunu tutmuştu. Önce Alcanenense, devamında Sporting, en sonunda da Alanyaspor'a kiralık olarak geldi. O aralar kimse konuşmuyordu tabii, böyle bir potansiyelden bahsetmiyordu.

Sporting de çok umutlu değildi aslında. 3.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonuyla Alanyaspor'a gönderdiler. Eminim ki bu çıkışı onlar da beklemedi, yoksa böyle bir satın alma opsiyonu olmazdı. Ligin ilk yarısında öyle bir futbol oynadı ki hepimiz konuşur olduk, A Milli Takım'a kadar yükseldi.

Şu an 20 yaşında, çok önemli bir gelecek onu bekliyor. Her iki ayağını kullanabilen, top tekniği yüksek, sert bir stoper. Alanyaspor / Sassuolo anlaşması da tam bir kazan kazan. Alanyaspor önce 3.5 milyon avro'luk serbest kalma bedelini kullanıyor. devamında Sassuolo 7 milyon avro'ya bonservisini alıyor. Alanyaspor'un 3.5 milyon avro'luk kazancı var.

Biz de Galatasaray'a hayal ediyorduk. Opsiyonunu kullandırırız, Alanyaspor'u da görürüz diyorduk ama kimse 3.5 milyon avro'yu hayal etmemiştir. Sassuolo büyük oynadı ama bu paralar Avrupa için büyük değil, Türkiye'de büyük gibi görüyoruz. Ozan Kabak adına da bu geçerliydi, Merih Demiral için de.

Ozan Kabak, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü gibi üç tane büyük potansiyelli stoperimiz oldu. Ayrıca Lille'ye giden Zeki Çelik için de Atletico Madrid'in ilgisi yazılıyor. Bunlar yabancı kontenjanı işte, Türk futbolu bu çocuklar rahatlıkla Avrupa'ya açıldıkça büyüyecek.

2 yorum:

  1. O serbest kalma maddesi aslında çok yüksekti ama hatırlarsan Sporting'de geçen sezon baya olaylar yaşanınca serbest kalma maddesini indirmişler.Keşke sezon başı biz bu hamleyi yapsaydık.Gerçi Merih'in Türkiye'de oynamak istemediğini de söyleyenler var ama doğruluğunu bilmiyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir