4 Ocak 2019 Cuma

Çözümü 10 dakika oysa, hocanın 10 dakika konuşması yetiyor


Ozan Kabak'ı çok büyük bir gelecek bekliyor. Biz de o gelecek içinde kendisiyle gurur duyacağız. Elbette gideceği zaman gelecek, gittiği takımda da bu potansiyelle (kendini bozmaması durumunda) büyük işler yapacak. Bozacağını da zannetmiyorum, Allah bahtını açık etsin.

Şu konuyu günlerdir konuşuyoruz. Çözümü 10 dakika oysa, hocanın 10 dakika konuşması yetiyor. Konu en azından sezon sonuna kadar kapandı işte, önümüze bakıyoruz. Yönetimin içinde olduğu tüm süreçler bir şekilde sarpa sarıyor. İletişim noktasında çok kötü durumdalar. Fatih Hoca ise iletişim konusunda öyle bir ders verdi ki.

Önce Galatasaray. Zamanı geldiğinde Ozan Kabak mutlaka ayrılacak, hayalini kurduğu transferi gerçekleştirecek. O transfer gerçekleşirken de Galatasaray önemli bir rakam kazanacak. Fatih Hoca, Ozan Kabak için büyük bir şans. Ciddi anlamda A takımda süre almaya başladığı sezonda bir anda Şampiyonlar Ligi stoperi oldu.

Sözleşmeyi uzatması gerekiyor. 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli yükselmeli, bu potansiyel için düşük bir rakam. Sözleşmeyi uzatacağına da inanıyorum. Bunun sonrasında sezon sonundaki olası ayrılığını konuşmak gerekir. Kendisine iyi bir kariyer planı çizdiğine inanıyorum.

Bu süreçte yönetim kaynaklı anlamsız bir tepki verildi. Sürecin kötü yönetildiğine inanıyordum, resmen futbolcu taraftarın önüne atıldı. Futbolcu hatalı olabilir, menajerinin oyunları da olabilir ama her şartta senin değerin bir futbolcu. Bugün 7.5 milyon avro'ya gitse bile altyapından çıkmış ve sadece yarım sezon A takımda oynamış bir isim için ciddi rakamdır.

Serdar Aziz gidiyor, Maicon'un ayrılığı olası. Ozan Kabak'ın kalması bu noktada olmazsa olmazdı. Stoper transferi de gelecek derken durumu telafi etmek, hatta daha güçlü çıkmak mümkün. Ozan Kabak'ı yükseltecek, liderlik yapabilecek bir stoperin transferi müthiş olurdu. Ya da Ozan Kabak'ı sağda oynatacak bir sol stoper diyelim.

29 yorum:

  1. Umarım sezon sonu 7.5’a gitme şartıyla kalmamıştır. Gerçek anlamda Ozan’dan 7.5 kazanmak çok büyük talihsizlik olur. En az 15-20 bandında olması lazım. Gelecek sezonun transfer bütçesini tek başına karşılayabilir Ozan. Eğer sözleşme yenilemezse şu an kalmasının hiçbir mantığı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum, o karakterde bir isim değil. En kötü 10 - 12 milyon bekliyorum.

      Sil
    2. Şu fotoğraf dışındaki son zamanlardaki tavrı pek hoş değil, ben de o karakterde olmadığını düşünüyorum en azından umuyorum.

      Sil
  2. stefann radu guzel olurdu aslinda hem solak hem lider

    YanıtlaSil
  3. para ederken ozan'ı satmalıydık serdar kalmalıydı. ozan'ın 15-20 etme ihtimali var. ama etmeme ihtimali de var. parayı veren varsa satacaksın.

    ee ozan efendi. madem bu kadar akıllısın öğreneceksin hayatın gerçeklerini. her yedirdiğin golde bi güzel ıslıklan bakalım artık hayat böyle.. destek bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak her türlü gider, onda sorun yok. Islık olmaz, şu an gösterdiği karakter mühim bence.

      Sil
  4. çözüme kavuşan bişey yok. sadece olayı sezon sonuna kadar erteledik. çok net bi şekilde belli ki sözleşme yenilenemeyecek ve 25m€'luk adamı daha doğrusu çocuğu 7,5m€'ya kaybedeceğiz. hep zarar hep ! şu kulüpte bi defa akıllıca bi iş yapılsın kârlı bi iş yapılsın yemin ediyorum dişimi kırcam artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertelemedin, en kötü sezon sonu sat. Gelecek yılın sattığın kadar al durumuna girsin, transfer bütçesi olsun.

      Sil
  5. bu adam 4 yıl daha bile oynasa hala 22 yaşında, hala genç. bu süreçte bonservis bedelinin 20-25mm eur'ya çıkma ihtimali 2.5mm eur'ya düşme ihtimalinden daha fazla. bu ihtimal eşit bile olsa 7.5mm eur'ya göre kazanabileceğim extra 15mm eur uğruna kaybedebileceğim 5mmeur'yu riske ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız abi, bekleyip göreceğiz ne olacak.

      Sil
  6. Bence ciddi anlamda Ozan'da dünyanın en iyi stoperlerinden biri olacak potansiyel var. Tabi ki bir Sergio Ramos kadar da değil ama en azından Türk futbol tarihine geçer :)

    YanıtlaSil
  7. Sözleşme konusunda bir netlik yok. Serdar ve Ozan ikisi birden gidince taraftari karşımıza alamayiz diye Ozan sene sonuna kaldı gibi geliyor bana... Sözleşme imzalayasiya kadar oynatilmamasi lazim. Kulüp menfaatleri bunu gerektirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatılması lazım, şu an takım içinde önemi var.

      Sil
    2. Sözleşme yenilemedigi sürece oynamasının bize bir faydası yok. Yerine Donk oynayabilir. Biraz zorlanıriz doğru ama oynamazsa Ozan daha buyuk sıkıntı çeker...

      Sil
    3. Bence var, şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip. Ayrıca Ocak ayı için kaynak bulundu, yaz dönemi için Ozan'dan gelecek para kaynak olacak.

      Sil
  8. Büyük ihtimal ile çoktan gitti ancak verdiğimiz kulüp ile anlaşıp sezon sonuna kadar bizde kalması konusunda anlaştık. Kalbimin bir tarafı kalsın çok yetenekli çocuk diyor ancak aklım ise gitsin çok yetenekli çocuk diyor.
    Ne yazıkki burada harcanacak çalışma azmi varsa gittiği kulüpte başarılı olacaktır. Git ve Cengiz gibi yüreğimizi kabart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Sezon sonu için söz aldığını düşünüyorum.

      Sil
  9. yalnız serdarın yeri dolmazsa bu direk hocaya yazacak, oklar direk hocaya doğru dönecek,ozan da inşallah bu sözleşme işinden dolayı ayarı bozulmaz işine odaklanmaya devam eder çünkü bu çocuk daha 18 yaşında etkilenmesi çok olası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dolar diyorum. Bu karar alındıysa mutlaka altyapısı oluşturulmuştur, öyle olmak zorunda.

      Sil
  10. Kullanmaya başlamadan önce sözleşme şartları değişmeliydi bana kalırsa ve ozan hoca nın neyi istediğini önemser ona göre hareket ederse kazanır her genç potansiyel olacak diye bir şey yok ayrıca kıvamını bulması çok önemli. Atınç Enes ne durumda örnek vermek gerekirse kötüler demiyorum ama aman aman da bir parıldama söz konusu değil şuan için inş çok çok iyi olsunlar o ayrı konu. Ozan için düşündüğüm gelişmesi lazım net. Eksiklikleri var üzerinde durması gereken ve hızını doğru zammanda kullabilecek yeteneği edinmesi şart. Sürati yeterli gelmiyor şuan için ve o gecikmeyeyim diye çok zaman ilk anda hamle yapmayı seçmek durumunda kalıyor bu da sorun izledik bolca örneğini 1. Devre de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de değişir günler içinde, bilemiyorum.

      Sil
  11. terim gs tv de taraftarlarla sohbet programı olacak diyordu. yine unuttu! zamanı gelince konuşacağım deyip konuşmuyor zaten hep aynı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarlarla sohbet demedi, programa çıkabilirim dedi. Gerek yok yalnız, instagram'da yayınları gayet güzel.

      Sil
  12. Bu konuşmayı yönetim yapmalı normalde ama bunu bile hoca yapıyorsa işimiz var.Ozan'ın sezon sonu gideceğini düşünüyorum şu an kaldıysa bunu hocaya borçluyuz.Eğer kendisi gerçek Galatasaraylıysa sözleşmesini uzatır ve serbest kalma maddesini yükseltip veya kaldırarak Galatasaray'ın daha çok kazanmasını sağlar.7.5 elbette iyi para ama Ozan'dan daha iyisini de kazanabiliriz ve kazanacağımız bonservisle değişimi gerçekleştiririz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu gitmesi çok daha yerinde bir hareket olacaktır.

      Sil
  13. Bu arada eklemeyi unutmuşum.Altyapıdan 2 isimle profesyonel sözleşme imzalandı ve bunlardan birisi sol stoper.Böylelikle Ozan gidince ne yapacağız diye düşünmeyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka isimler de var, altyapı gerçek anlamda iyi. Yine de Ozan Kabak farklı bir potansiyeldi, o ayar zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir