31 Ocak 2019 Perşembe

Emre Mor & Galatasaray, aidiyetsizliği oynadığı oyuna yönelik


Çok büyük bir yetenek olduğundan kimsenin kuşkusu yok. Tıpkı "futbol dünyasının en sorunlu futbolcularından biri" olduğundan kuşkusunun olmadığı gibi. Fatih Hoca'yı "bu tarz isimleri" kazanmasıyla bilsek bile bazı örnekleri yanlış veriyoruz. X futbolcunun aidiyeti yoksa kazanılamaz. Emre Mor'un eksiği de bu.

Engin Baytar örneği veriliyor. O da sorunlu bir futbolcuydu, kazanılması çok zordu. Ama onun bir artısı var, aidiyeti çok yüksekti. Fatih Hoca için de yapmayacağı bir şey yoktu diyebiliriz. Belki istikrarlı bir katkı veremedi ama ilk sezonunda yaptıklarıyla da hafızalara kazındı. Bugün hiçbir Galatasaraylının Engin Baytar için kötü düşündüğünü sanmıyorum.

Emre Mor'un aidiyeti yok. Bu aidiyetsizlik oynadığı oyuna yönelik. Yeteneklerine ihanet ediyor, çok fazla çalıştığını zannetmiyorum ve "olmadan oldum" havasına 17 - 18 yaşında girmişti zaten. Bugün 21 yaşında, henüz çok genç, kafasını verse mutlaka ayağa kalkabilir ama onu düzen içine oturtmak, kafasını futbola odaklamak zor.

Celta Vigo'da kaç kez kadro dışı kaldı sayamadım bile. Hocaları değişiyor, her gelen şans da veriyor ama günün sonunda kadro dışı kalıyor. Bu sezon toplamda 10 maça çıkmış, ne gol ne de asisti var. Dortmund'da da yapamamıştı, buna rağmen Celta Vigo onun için 13 milyon avro bonservis ödedi ama her geçen zaman daha da geriye gitmekte.

Celta Vigo'da olmayacağı artık çok net. Onların bu noktada tek amacı var, Emre Mor'u x takıma kiralamak ve gelişimini gözlemek. Ne kazansak kar diye bakacaklar, onlar adına büyük bir kayıp. Emre Mor'u yeniden kazanma noktasında da doğal olarak Fatih Terim ismi ön plana çıkacak. Milli Takım'da çok güvendiği ve ısrar ettiği bir isimdi. 17 - 18 yaşlarında Euro 2016'da da forma verdi.

Emre Mor'u biri kazanacaksa da bu Fatih Hoca olur. Yalnız şu aşamada Emre Mor'u kazanmak için mi uğraşmalıyız bilmiyorum. Şampiyonluk yarışının tam ortasındayız, bize daha garanti, nokta atışı olacak hamleler gerekiyor. Emre Mor'un kafası eminim ki bir dünyadır, şu noktada kazanılması Fatih Hoca'yı dahi zorlar. 

Tabii istiyorsa bir şey diyemem, belki de geleceğe dönük bir hareket olacak ama elimizde o pozisyonda yetenekli gençler olduğunu biliyorum. Yunus Akgün, Recep Gül diye o liste uzar. Emre Mor mutlaka çok daha büyük bir potansiyel ama mental noktada en az yeteneği kadar noksan. Müthiş bir patlayıcı güç yoksa, çok hareketli, birebirde inanılmaz etkisi var, çok teknik ama yetmiyor. Kafa futbolda değil.

10 yorum:

  1. Salt yetenek ama oyun karakteri yok.Elimizde Yunus Akgün varken hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyet yok daha doğrusu. Hoca ne düşünür bilmiyorum ama bir yandan da yerli açığı var.

      Sil
  2. ben olsam alırdım abi çünkü kaliteli yerli diyebileceğin bi emre akbaba var,seneye gelebilecek muhtemel yabancı kuralı için de hazırlık lazım,muslerayı paketleyip okan koçuk,muhammed şengezer,gökhan akkan üçlüsünden birini almak zorundayız,süleyman luş,atalay,yunus,mustafa kapı,ali yavuz gibi oyuncularda hazır hale gelirlerse şans bulurlar bence onun dışında emre kılınç kesin düşünülmeli bence,mutlaka dorukhan tarzı yetenekli gençler vardır alt liglerde oraya da bakmak lazım ve tabi ki gurbetçi yerlileri de iyi taramak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe için gerekir ama kazanabilir miyiz konusunda hiç güvenmiyorum. Emre Mor'la uğraşacak zaman diliminde değiliz çünkü.

      Sil
  3. En ufak bir olumsuzlukta zihnen çöküp takımi saha içinde yalnız bırakabilecek bir oyuncu... Onun yerine Recep Yunus oynamalı hatta Sinan şans bulmaya devam etmeli. Şu an sağ kanatta Feghouli gayet iyi geldiğinde Akbaba da orda oynayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Yunus Akgün'ü zorlama taraftarıyım ama bir tarafım da kulübeye iyi yerli gerek diyor :(

      Sil
  4. Bana Denilson u hatırlatıyor. Denilson da gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncuydu. Cebinden Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo yu çıkartırdı. İş sahaya gelince yani karşında rakip olduğunda herşey değişir. Şöyle bir tanım vardır sirk topçusu. Kendisinden daha az yetenekli ama biraz daha profesyoneli Jay Jay Okacha biraz daha sahaya yansıtabildi yeteneklerini. Bunlardan daha az yetenekli ama profesyoneli Ronaldinho ise rakipleri salladı. Daha profesyonel ve daha az yetenekli Messi ve Ronaldo ise dünyayı sallıyor. Emre Mor nerede derseniz Jay Jay Okacha ve Denilson arası.
    Emre Mor için ışık söndü kendisi yakında Başakşehir daha sonra Göztepe ve alt lig diye gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denilson falan daha komple isimlerdi, aidiyet ve karakterleri vardı. Emre Mor bambaşka örnek.

      Sil
  5. kasımpaşa alsın işte. mustafa denizli beğeniyordu bu çocuğu. alsın oynatsın. hatta diğer kanat için de yunus'u kiralayalım. hatta bir de eren'i verelim. trezeguet de bize gelsin :) zaten adam mutsuz idmanlara bile çıkmıyor. çok belli, gönlü gs'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldı takımında. 6 ay daha boş geçecek. Yazın dediğin hamle olur gibi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir