7 Ocak 2019 Pazartesi

Emre Taşdemir & Galatasaray, bu denemenin tutacağını pek zannetmiyorum


Emre Taşdemir, Fatih Hoca'nın Milli Takım'daki en önemli gözdelerinden biriydi. O dönemde birçok genç ismi Milli Takım'a kazandırmış ve onlar üzerinde ısrar etmişti. Emre Taşdemir de 19 - 20 yaşlarında Milli Takım'da 4 maça çıkmayı başardı ve onu iyi bir gelecek bekliyordu.

Emre Taşdemir, Ankaragücü döneminde potansiyelini yansıtmaya başlamıştı. Bursaspor adına iyi bir yatırım olsa da yaşadığı sık sakatlıklar onun tüm potansiyelini öldürdü. Şu an 23 yaşında, hala genç ve belki geri dönebilecek bir isim ama yaşadığı sık sakatlıklar onu psikolojik anlamda da zorluyordur.

Kronik bir sakatlık oldu artık, geri döndürmek zor. Gelişimini devam ettirebilse bugün Avrupa'da izlemek oldukça olasıydı. İyi bir hücum bekiydi çünkü, o potansiyeli yansıtıyordu. Bu noktadan sonra geri dönüşü zor, hele ki Galatasaray gibi bir takım için.

Bonservisinin olmaması onu değerli kılmaz. Şu noktada en fazla denenir, sakatlık durumuna bakılır ve garanti bir sözleşme verilemez. Galatasaray'la adı anılır oldu, Fatih Hoca'nın zamanında sevdiği isimlerden biriydi. Böyle bir deneme yanılma yapar mı bilmiyorum.

Hamza Hamzaoğlu dönemini hatırladım da Bursaspor günlerinde Emre Taşdemir'i sol bek hariç her pozisyonda oynatıyordu. Sağ açık, orta saha, sol ön gibi pozisyonlarda da izlemiştik. Bana sorarsanız bu da gelişimine sekte vurduran durumlardan biriydi.

Keşke geri dönebilse. Yaşının 23 olması onun avantajı. Potansiyeli Ömer Bayram'la kıyaslanmazdı bile. Sol bek için potansiyel sahibi bir yerli bulmak bence de kıymetli ama Emre Taşdemir riskini alacak bir görüntü de yok. Bu denemenin tutacağını pek zannetmiyorum.

17 yorum:

  1. Beklerden biri bonservisle giderse düşünülebilir kadro derinliği açısından. Aksi halde gerek yok. Şu an bek rotasyonumuz sagda da solda da yeterince iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram için transfer iddiaları olsa da o iş yaza kaldı. Nagatomo da Asya Kupası nedeniyle Ocak ayını kaçırıyor.

      Sil
  2. Hocaya güvenmekten başka çare yok gibi, olmaz denilen bir çok oyuncudan neler alabildi örnekleri şöyle bi dönüp düşününce, hayırlısı artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, ben bu transfere güvenmesem de hocanın varlığı sebebiyle yorum yapmıyorum.

      Sil
  3. Sağlıklı bir emre taşdemir’in alacağı ücreti baz alalım. Oyuncu, daha düşük bir garanti ücret kazanmayı; biz de daha yüksek bir maç başı ücret ödemeyi kabul edersek güzel bir kontrat olur.
    Burada önemli olan vizyon. Kulüp bunu teklif eder mi? Emre bunu kabul eder mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı bir Emre Taşdemir yok işte. 3 yıldır sakat, neredeyse topa değmedi.

      Sil
  4. Direkt katkı verecek bir oyuncu değil de;gelecek yıllar için düşünülebilir. Önümüzdeki 6 ay ve yaz kampında iyi çalışır,makul bir yıllık ücrete gelirse olur bence. Çok potansiyelli bir oyuncu ve her an yabancı kısıtlaması gelebilir. O zaman böyle oyuncuları bu koşullarda bulma şansımız olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göreceğiz, şu an ne desem boş. Ben çok güvenmiyorum :(

      Sil
  5. Sağlıklı değil farkındayım. Diyorum ki, sağlıklı hali garanti ücret olarak 10 alacaksa 5 verelim, maç başı 2 alıyorsa 4 verelim. Oynamazsa az garanti ücretten kaybımız olmaz. Oynarsa da, normalde alacağını alır ve ayriyetten de hocanın sevdiği tarzda bir oyuncu kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmeyi görelim, sonra yorumlarız. Dediğin doğru tabii ama benim beklentim yok işte :)

      Sil
  6. Nagatomo 1 ay yok bu nedenle solbek takviyesi anlaşılabilir ama Emre mi olmalı bu! Anlaşmanın 3 yıllık olacağı söyleniyor bu daha da vahim. Mariano satılmayacaksa Linnes 4 maçlığına idare eder, Mariano gidecekse 3 aylığına bir yabancı kiralanabilir. Genç takımın beki alternatif kadroya alınabilir. Bütün bunlar Emre Taşdemir kumarından daha akılcı geliyor bana. Öte yandan Ömer Bayram yerine Umut Meraş'ı alsaydık takviye peşinde koşmuyor olabilirdik. Bursa performansı bayağı iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umut meraş konusu içimde yara yok efendim neymiş ikinci ligden topçu mu alınırmış, bu ülkenin eniyi sağbeki 2. ligden geldi
      illaki büyük takımdan oyuncu alınacakmış, yav kimsede demiyorki bu büyük takımlar o futbolcuları uzaydan getirmiyo küçük takımlardan getiriyor

      Sil
    2. İyi futbolcu hangi ligden olursa olsun alınır. O dönem de bunu yazmıştım. Önemli bir potansiyel kaçırdık.

      Sil
  7. Hem ekonomik olarak zor durumda olacaksın hem de katkı veremeyecegi gün gibi ortada adamlara para ödeyeceksin. Ilginç bir transfer yaklaşımı. Daha forvet transferi bitmemiş stoper transferin büyük bir karmasa içinde ama emre tasdemir i almayi düşünüyorsun. Akıl tutulması demekten başka bir şey bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Detaylı bir sağlık kontrolünden geçer ve sorun çıkmazsa imzayı atar ama ben sağlık kontrolünden geçeceğini bile sanmıyorum çünkü çok ağır sakatlıklar geçirdi yani çok zor gözüküyor bu hamlenin gerçekleşmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir