3 Ocak 2019 Perşembe

Gabriel Barbosa & Galatasaray, Miranda adı geçtiğinde acaba o da olabilir mi dedim


Galatasaray için Miranda'nın adı geçtiğinde "acaba Gabigol de olabilir mi?" diye düşünmeden etmedim. Mantıklı çünkü. Gabriel Barbosa'nın Inter'de bir geleceği görünmüyor, en azından şu aşamada. Henüz 22 yaşında olmasından dolayı da "ya tutar ve yükselirse" diyerek çeşitli takımlara kiralıyorlar.

İlk piyasaya çıktığı Santos günlerinde çok büyük bir yıldız adayıydı. Inter de onu 30 milyon avro gibi bir bonservise transfer etti. Inter'de uyum sağlayamadı. Önce Benfica'ya kiralık gönderdiler, orada da tutunamadı. Sonrasında Santos'a kiralandı ve biraz olsun kendini hatırladı.

Bazı Güney Amerikalılar böyle. Ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar kendi ülkeleri dışında olmuyor. Gabigol'de de sıkıntı bu gibi görünüyor. Avrupa'da tutunamadı, o da çareyi ülkesine dönmekte buldu. Henüz 22 yaşında tabii, gelecek ne gösterir bilinmez. Şu aşamada Brezilya'da devam etmek isteyeceğini düşünüyorum.

Çıkan haberler de bu yönde zaten. Galatasaray'ın kiralık şartlarını sorduğu ama futbolcunun Santos'da devam etmek istediği yazılıyor. İkna edebilmemiz halinde iyi hamle olurdu. Hem ffp'den kaçış, hem de takımın yaş ortalaması düşürmek adına doğru transferdi. Miranda / Gabriel Barbosa paketi gerçekten de Ocak ayı için yapılabilecek en iyi işlerden.

Gabriel Barbosa teknik, hızlı ve bitirici bir isim. Kanat özelliği de var ve birçok maçta sağ açık, hatta forvetin arkasında dahi kullanıldı. Çok yetenekli bir isim olsa da o 16 - 17 yaşında beklenen potansiyelin yakınından geçemedi. Onun üzerinde büyük beklentiler vardı, Inter de kendi açısından doğru yatırımı yapsa da tutmadı.

Kazanan büyük kazanacak, onu da söylemek lazım. Inter'in de amacı biraz olsun potansiyelini yansıtmasını sağlamak ve en azından zarar etmemektir. Bu noktadan sonra Inter'de geleceği olduğunu düşünmem. Icardi'nin arkasına Lautaro Martinez'i aldılar mesela, o da potansiyel bir yıldız adayı ve uyum sağladı gibi de görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir