29 Ocak 2019 Salı

Galatasaray 4-1 Boluspor, net şekilde fizik anlamda toparlama var


Galatasaray'da net şekilde "fizik" anlamda toparlama var. Boluspor karşısında da 90 dakika boyunca durmayan pres ve hareketlilik vardı. Yunus Akgün / Muğdat Çelik üzerinden bu baskıyı açıklayabiliriz. Bir an olsun baskıdan vazgeçmediler ve dikine oynadılar. Boluspor bu hız karşısında da duramadı.

Yunus Akgün'den beklediğimiz oyun bu işte. Geçmiş haftalarda onu eleştirme nedenim ısrarla topa basması ve geri oynaması üzerineydi. Bu maçta ise ısrarla dikine oynadı ve rakip ceza sahası içinde ya da etrafında daha sık bulunduğu sürece goller gelmeye devam edecek. Alt yaş gruplarında da böyleydi, forvet özellikli bir futbolcu.

Muğdat Çelik'le uyumları da çok iyiydi. Muğdat Çelik'i ilk kez doğru kullandığımızı söyleyebilirim. Maça sol tarafta başlasa da Sinan Gümüş oyundan çıktıktan sonra en ileri uca geçti. Yunus Akgün'le birlikte ısrarla içeriyi zorladılar ve her hızlı çıkışımızda da etkili olduk. Kendi aralarındaki ikili oyunları da oldukça beğendim. 

Takımın fizik / kondisyon noktasında yükselişini görmek güzel. Çok eleştirdiğimiz Selçuk İnan bile iki maç üst üste 90'ar dakikayı gümbür gümbür oynamaya başladı. Onun kazanımı "en azından bir alternatif" daha demek. Bu tarz maçlarda alternatif isimleri ısındırma noktasında mühim. Zaten çok geniş bir kadromuz yok, mümkün olan herkesi kazanmak zorundayız.

Oyun bütünüyle Galatasaray'ın kontrolünde geçti. 1-0'ın avantajıyla da rahat bir oyun vardı ve erken gelen gollerle işi ilk yarıda bitirdik. Bu da bir baskı yaratmadı, 2. yarıda çok daha keyifliydik. Mücadeleden vazgeçmemek, rehavete kapılmamak güzel. Kupa da hedeflerden biri ve bu maçı Keçiörengücü maçıyla kıyaslayalım. Fark çok büyük.

Galatasaray'ın savunma tandemi sorun, eksik olarak bunu yazalım. Ahmet Çalık / Semih Kaya tandemine kaldığımız an büyük sorun yaşayacağız. Semih Kaya'nın toparlanması gerekiyor, Ahmet Çalık için ise çok fazla ümitli değilim. Gökay Güney'in de fizik olarak stoperde zorlandığını düşünüyorum. Maicon / Marcao dahi Maicon tarafından sorun yaşıyor.

11 yorum:

  1. Donk un o gecen sene ki oz verisinden eser yok,diger acidan dedigin gibi stoper rotasyonu genis ama yetersiz,serdar keske affedilseydi,maicon saatli bomba gibi bir yerlerde patlayacak,semih ahmet zaten malum,marcao nun yaninda saglam biri olsaydi keske :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk, ligin ilk yarısında kötü değildi aslında. Bu sezon ağırlıklı olarak stoperde daha iyi sanki.

      Sil
  2. ölçü olarak kabul kıyas kısmen etmeyebileceğimiz bir maçta bile Ömer Bayram'ın had safhada sırıtması can sıkıcı. Derinlik katsın diye kadroda fakat lato mu daha kötü yoksa bu arkadaş mı bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım romen furyasından lato arada kaynamıştı zamanında :) tabi manager becali başrol oyuncusuydu o dönem

      Sil
    2. Emre Taşdemir umarım çıkış sağlar da Ömer Bayram'la sezon sonunda yolları ayırırız.

      Sil
  3. Orta sahada Celil'in enerjisini çok beğendim ben. Mugdat çok sempatik enerjisiyle de takıma hareket katıyor. As takım oyuncusu değil ama rotasyonu tamamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en iyi özelliği o. Çok enerjik, sürekli basar ama inanılmaz şeyler beklememek gerekiyor. Dediğin gibi rotasyon için iyi ve sorunsuz parça.

      Sil
  4. celil yüksel de bir okan buruk potansiyeli gördüm.boy tarz pres çok benziyorlar.
    arada dikine pas'ta veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk değil de Suat Kaya'ya benzetiyorum.

      Sil
  5. celil'in illa süper yıldız olmasına da gerek yok. iyi bir rotasyon oyuncusu olması kafi. taraftar istiyo ki altyapıdan çıkan herkes uçsun. yok öyle dünya. çocuklar da baskı yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, herkes yıldız olacak diye kural yok. A, b ve c sınıfı futbolcular var, herkes a olmamalı da zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir