5 Ocak 2019 Cumartesi

Galatasaray kariyeri en azından ailesi açısından iyi geçmedi ve dağılma yaşadı


Dış basında Maicon için Flamengo'dan 6 milyon avro istediğimiz yazılıyor. İlk etapta Maicon'u Garry Rodrigues'i transfer eden Al Ittihad'ın transfer edeceği söyleniyordu ama onlar rotayı Başakşehir'li Da Costa'ya kırdı. 

O da enteresan bir hamle. Bence ligin ilk yarısının en iyi stoper performansını gösterdi ama 32 yaşında, sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor. 3.5 - 4.5 milyon avro arasında bir bonservisten söz ediliyor. Araplar ciddi paralar harcıyor ama Gomis'in gittiği rakam 6 milyon avro'ydu.

Maicon için tren yaz aylarında kaçmış. Kiralık transferine karşı olsam da kiralamadan kaynaklı gelecek rakam 2.5 milyon avro'ydu. Bir de bunun satın alma opsiyonu olacaktı. Son anda yattı o iş, sonrasında Maicon'u da kaybettik.

Sonuçta 7 milyon avro'luk bir yatırım. 30 yaşına girse de piyasasının olabileceğini düşünüyorum. İyi bir kariyer sahibi, çok da kötü Galatasaray kariyeri yoktu. Uymadığı anlar çok oldu, hataları yazdık ama büyük bir hayal kırıklığı da yok.

Yine de kimse bu bonservislere çıkmaz. Kiralık gitse iyi kazanamayız, bonservisle satmaya kalksak bizim istediğimizi sadece Arap ya da Çin kulüpleri verir. Brezilya'ya dönüşü ise en fazla 3-4 milyon avro bonservis kazandırır. Bunu göze alacak mıyız bilmiyorum.

Maicon'un Brezilya'ya dönme isteği var gibi. Galatasaray kariyeri en azından ailesi açısından iyi geçmedi ve dağılma yaşadılar. Maicon'un düşüşündeki temel etmenlerden biri de bu olabilir. Tatil günlerinde sadece çocuklarıyla zaman geçirdi. Eminim ki isteği dönmektir.

Kalacak mı kalmayacak mı bilmiyoruz. Gitmesi halinde 2. stoper transferi kesin görünüyor. Kalması durumunda ise orayı tek stoperle geçeriz. Bu noktadan sonra Maicon'dan katkı zor yalnız. Tutunabileceğini sanmıyorum.

31 yorum:

  1. Serdar muhtemelen bedavaya fb ye gidecek,maicon 2-3 e falan satilir muhtemelen,muhtemel stoper hattimiz ozan,ahmet,gokay,bence kolay kolay oyuncu alamaz bu herifler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden bedava gitsin, şu mantıksız habere kapılıp gittiniz.

      Sil
  2. Maicon un hataları ve katkıları kafa kafaya ama Galatasaray İn istediği stoper profili değil malesef..

    YanıtlaSil
  3. Terim yapacağın işi seveyim... Maicon'u 7+1m euroya aldık sağolasın değersizleştirdin... Aldırdığın De Boer Chedjou Cris gibi stoperle kıyaslamam bile Maicon'u. Maicon'a 2.sınıf oyuncu muamelesi yapmamız nedeniyle şimdi 5 e müşeri arar konuma düştük. Da Costa 4.5 ederken Maicon'u satamaz hale geldik.

    Serdar Aziz açık ara en iyi yerli stoper 28-29 yaşında ve sen Terim sportif açıdan en iyi en sert ve sağlam stoperini hiçbir somut açıklama yapmadan SIFIR bonservisle ezeli rakibine veriyorsun sağol imparator. 4.5m euro + 3 oyuncu verdiğimiz 1 sezon sakatlık ve uyum sağlamasını beklediğimiz milli takım stoperini tam istikrara kavuşturduk (son 1.5 sezonda az maç kaçırdı hiç bahane etmeyin yani.) buyuk takım ortamına alıştırdık şimdi elinle fenerbahçeye bedavaya sunuyorsun. Sana kufur ettiyse veya başka birşey açıkla... Açıklamaya mecbursun sebep her neyse... Ya da cebinden 4.5m euro verirsin çunku keyfi şekilde somut bir neden belirtmeden kulubun 4.5m eurosunu 0 -sıfır- bedelle ezeli rakibe veriyorsun ve ben böyle istedim diyorsun. Kulup başkanının bile böyle bir hakkı yok.

    ŞEFFAFLIK bu değil. Video çekene kadar somut şeylerden bahseilmeliydi. Arda prim olayı gazeteci dövme olayının perde arkası da böyle iki tarafta çok konuşup hiçbir şey anlatmamıştı Serdar olayında da böyle... Bu kulup bu camianın son 20 yılı karanlık zaten aynı kafaya devam... Ne de olsa taraftar öder paraları devlet vergi almaz üstüne borcunuzu kapatır bu millet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim kimi 0 bonservisle veriyor. Dayanaksız, mantıksız haberler ve açıklamalar üzerine nedir bu yangın :) O konuda da detaylıca yazmak farz oldu. Kim kimi nereye ve nasıl bedavaya veriyor :)

      Sil
    2. Her yerde karşılıklı fesh edildi 4.5 senelik fenerbahçeyle anlaşıldı haberleri var... Kulup yine sessiz hayır geçmişimize bakınca 150 bin euro için Ribery'i kaçıranda biziz. Serdar'ın alacağını yatır 1.5 senelik daha sözleşmesi var o zaman serdar ve fener düşünsün. 4.5m bonservisi çöp edeceğine 1.6m euro alacağını yatır oyuncu düşünsün 1.5 sene boşta kalarak ne yapacağını... İlkan Karaman vs. o kadar çok saçma sapan icraatımız ihmallerimiz oldu ki taraftarın korkması normal. Terim'e rağmen... Mustafa Cengiz Allah'tan detaycı bir başkan ve memuriyet kökenli oluğu için bu ayrıntılara dikkat eden biri. Ünal Aysal Faruk Süren Mehmet Cansun olsa hiç umursamaz bunları ayrıntı der geçerlerdi. Başkanın titizliğine inanıyorum.

      Sil
    3. Nerede her yerde, kim o her yer. Ribery'i kaçıran Canaydın, bugün ile ne alakası var. Kimin alacağı var, madem alacağı var niye bugüne kadar serbest kalmamış?

      Sil
    4. Milli (!) spor kanalimiz a sporda. Alacaklari var deniyor bircok sitede yer aliyor ve kimsede yalanlamadı cikip Serdar'ın bir kurus alacağı yoktur diyemedi. Menajeri Haluk Canatan da alacagimiz var demiş.

      Ribery olayi Canaydin doneminde evet biliyorum farketmez Alp Yalmandan beri yönetimler birbirinin içinden çıkar.

      Serdar maas borcumuzdan dolayı serbest kalirsa o zaman yonetimi yatacak yeri kalmaz. Gs de bilgi kirliligi hep olur terim de ayni.

      En guzel turnosol ZAMAN. Zaman gosterecek dogrulari 31 ocak'i bekleyin.

      Sil
    5. Abi alacakları varsa serbest kalsın diyorum ben de. 1.8 milyon avro diyorlar, böyle alacağı olan saniye kalmaz kulüpte.

      Sil
  4. Basaksehir de Serdar Tasci'yi aciklamis , adamlar takir takir transfer yapiyor arkadas biz yine Fransiz kaldik. Dursun'a kiziyorduk ama en azindan Cenk Ergün vardi neyin ne oldugu belliydi, muhattap bulabiliyorduk, biri olmadigi zaman digerini yedekte bekletiyordu falan en azindan transferi bilen bir profesyoneldi su an kim ne yapiyor belli degil. Hoca ikinci kere liste verdim diyor ama ne olacagi mechul gercekten düsündürücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robinho ve Serdar Taşçı iki nokta atış. Planlamışlar, son derece de makul adımlar atıyorlar. Serdar Taşçı'nın bonservisi de yok diye biliyorum.

      Sil
    2. Benim takildigim nokta su hocam, Galatasaray belki de bu kurumsallik ve profesyonellesme konusunu ilk ortaya getiren kulüp bu ülkede ama su asamada bakinca 5 10 yillik mazisi olan Basaksehir'inden tut Anadolu takimlarinin neredeyse yarisi kadari bizden cok daha iyi planlamayla ve ucuza nokta atisi transfer yapabiliyor, bizde sürekli bir kaos hakim. Bu kücük karsilastirmalar bile ne kadar kötü yöneltildigimizi gösteriyor zira sezon basinda da konusmustuk,Kasimpasa, Bursa, Malatya gibi takimlarin yaptiklari transferleri maddiyatla aciklayamiyorsun yani Garry'den gelecek parayi bekliyoruz bahanesi de kimseyi tatmin etmiyor adamlar Diagne'yi nasil getirmis her sey ortada, bu degerli ve büyük camiaya, taraftara, sporcularimiza cok yazik oluyor gercekten.

      Sil
    3. Çok haklısın bu yorumunda. Plan yok, bu planı uygulayanlar yok ve bu durum yıllardır aynı.

      Sil
  5. serdar ali çelikler haklı. albayrak "affettik" dedi ya. sırf ona inat "ben affetmedim" demek için sildi hoca serdar'ı. bu nasıl bir ego arkadaş! gs'den büyük ego!

    zaten terim ailesine de bakarsanız gsli değil terimsporlu olduklarını görürsünüz. terim'in milli takımda olduğu dönemlerde gs ile alakalı minicik bile paylaşım yapmazlar. hatta mevcut olanları silerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de oradaydın sanırım, görüşmeye şahit olmuşsun. Bize biraz daha detay verir misin?

      Sil
    2. gs kadrosundaki herkes bedava serbest kalsa sen yine fatih terim çok doğru yaptı, en ufak hatası yok yazarsın burak. oyna devam.

      Sil
    3. Ortada ciddi bir sorun olsa yada buyuk bir ayıp profesyonellik dışı affedilmeyecek bir hata hem temizlenmek ve taraftar huzurunda tepki almamak icin aciklarlar hem de kulup başkanı ve abdürrahim albayrak affedilmesi için hocaya baskı yapmazdi. Anlasiliyor ki Terim'in yine bireysel bir neden sonucu bireysel bir karari.

      Ustelik sen kulup baskani değilsin kendi kafana göre başkandan onay almadan video cekip takimda dusunmuyorum diyemezsin sanki parasını sen oduyosun sen bu kulubun calisanisin 3m euro maas almayi biliyosun. Otur madem baskan adayı olsaydin kongrede.

      Yetkini aşarak maddi sonuclari agir olacak bir karari kulup baskani ve idarecilerin ortak kararı onayi yokken aciklayamazsin nokta. Yapacağın en mantıklı hareket mustafa cengize rest cekip ta ben ya o demek o zaman. Yine koordinasyon eksikligi ve erken aciklama var. Tipki Ndiaye gelmeden bedelsiz aldik diyip süreci baltalaman ve bizi 750bin euro zarara sokman gibi. 60 yasina geldin hala tez canli ataksin. Daha sakin ve planli olman lazim ama zor tabi mizaç boyle.

      Sil
    4. Ben hocayı haklı görüyorum, yazdım bu konuda da. Takımı maç önü ya da içinde 3. yalnız bırakışı. Hoca bir şeyler görmüş diye düşünüyorum, Serdar Aziz'in şu sıralar takıldığı hal hareketlerin ardından.

      Sil
  6. şu yönetime biri hesap sorsun. serdar'ın alacakları var diyelim peki. e sadece birkaç gün önce futbolcuların hepsinin alacaklarının ödendiği haberini kim yaptı? kim yalancı? bu konu gündeme gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacakları var mı, niye diyelim. Yönetimin hatası şu, çık açıklama yap. Bilgi kirliliği oldu, yangını başlattı bazı arkadaşlar.

      Sil
    2. Taraftar hakli takimdaki en kaliteli ve yas olarak en iyi dönemindeki adamı ciddi hicbir sebep aciklamadan siliyorsun peki yönetim birlik mi hayır bi affettik gorustuk diyor terim sildim diyor demek ki ortada ya cok buyuk bisey yok aslinda ya da terim sebebini yonetime de açıklamadı. Terim hic vakit kaybetmesin kulube baskan olsun Franz Beckenbauer gibi. Bir ara hem baskan hem hocalık yapti munihte.

      Sil
    3. Ciddi sebepler ortada bence, göndermesinde bir sorun görmüyorum.

      Sil
  7. Ben takımda kalacağını düşünüyorum açıkçası.Umarım iyi bir paraya araplara satarız ama bu konuda yönetim hiç güven vermiyor.Gitmesi beklenen ilk oyuncuydu ama 3 oyuncuyla yolları ayırmamıza rağmen Maicon hâlâ takımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacak gibi görünüyor, teklifler kesildi.

      Sil
  8. Serdar konusunda menajerinin yalan söylediğini düşünüyorum.Mustafa Cengiz ne kadar güven vermese de oyuncuların alacakları noktasında sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki zaten bununla ilgili açıklaması da var.Bu yorumu buraya yazma sebebim üstte gördüğüm yorumlar.Madem alacağı var ve bu rakam 2 milyon euro o zaman gitsinler federasyona şikayet etsinler.Ha eğer böyle bir durum yoksa (ki olduğunu düşünmüyorum) Galatasaray başkanlık makamına iftiradan dolayı Serdar'ın menajerine dava açılsın.Bu nedir ya tamam biz de yönetimin hatalarını eleştiriyoruz ama her gördüğünüze sazan gibi atlamadan bi durun olayın detayları ortaya çıksın.Bu durum zaten doğruysa ve Serdar bedelsiz giderse taraftara kalmadan liseliler zaten Mustafa Cengiz'in işini bitirir çünkü tetikte bekliyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'in de hareketleri değişti, görüyoruz ki sıfır aidiyeti varmış.

      Sil
  9. Başakşehir sozlesmesinin bitimine 6 ay kala o bonservisi alabiliyor... Biz süper ligin gol kralını 6 ya satabildik... İş bilmezlik bu... Gidecek olan oyuncunun yerine Maicon u istediği söyleniyor Abdullah Avcı'nin. bu adamı da bedavaya onlara veririz biz hatta yanında da Ozan'i hediye olarak verir bizim yönetim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara transferi kapattılar, Serdar Taşçı ile bitirdiler stoper işini.

      Sil
  10. Mariano ve Maicon brezilya ligi icin oldukca iyi be itibarlı isimler parayla satmak yerine takas sanki daha mantikli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim bakmalı o noktada. Belki talip olacağımız isimler için işe yarayabilir bu yöntem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir