24 Ocak 2019 Perşembe

Galatasaray taraftarı gösterdiği tüm tepkide sonuna kadar haklı


Forvet transferini Gomis'in varlığında dahi konuşuyorduk. Hem de en az 2 alternatif diyerek. Lig, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası derken güçlü bir rotasyon lazımdı. Sayıyı 3'de tutma nedeni Eren Derdiyok'a duyulmayan güvendi.

Biz ise Gomis'i de takımdan yolladık, son gün Cornelius / Vagner Love, hatta Seleznyov peşinde koştuk ve dönem bittiğinde Eren Derdiyok'la yola çıktık. Şampiyonlar Ligi fırsatı kaçtı, ligde 6 puan geriye düştük, gün itibariyle Eren Derdiyok'la da yolları ayırdık.

Forvet aradığımız belli bir şey. Doğru yönetilen takımlarda bu alternatifler sezon içinde belli olur ve transfer dönemi açıldığı an futbolcuyu kampa kadar bitirirsiniz. Bugün ise Galatasaray'ın kimin peşinde koştuğu bile belli değil ve görünen o ki son günlere geliyoruz. Aynı hikaye tekrarlayacak.

Daha da kötüsü var. Garry Rodrigues ve Ozan Kabak gibi büyük satışlar yaptık, elde bütçe var yani. Bedelsiz, 30 yaşını geçmiş bir isme tüm taraftarın karnı tok. Bu bütçenin de yeni sezonda sıfırlayacağını söyleyelim. Yaz aylarında transfer için yine satış yapmanız gerekiyor.

Yaz aylarında Modeste'nin peşine takıldık ve dönem bitti. Şimdi de Alan. Aralık ortasından bu yana konuşuyoruz ve an itibariyle transferi zora girdi, belki de iptal oldu. Dünyada tek forvet varmış gibi yaşadığımız transfer süreçlerinden ders almıyoruz.

Yönetemiyorsanız çekip gideceksiniz. Fatih Hoca'nın gölgesi altına saklanıyorlardı, artık o gölge de yok. Galatasaray yöneticisi bir futbolcuyu almaya gidiyorsa alacak. Eli boş dönüyorsa bunun adı rezilliktir. Kimse maliyet falan demesin.

Elinde çok net harcayabileceğin bütçe var. İki tane önemli satış yapmışsın. Ozan Kabak'ı da satarken "hocam yeni transferleri nasıl yapacaktık" demişsin. Ama senin gün itibariyle hala forvetin yok. Gomis'in varlığında dahi arayış vardı. 6 - 7 ay oldu.

İşi bilen yönetim zaten bu ihtiyacın farkında olduğundan Ocak 1'de forvetlerini getirmiş olurdu. Bunlar ise hala kimi satsak derdinde. Neyse ki Belhanda konusunda hoca oyunlarını bozdu. Fatih Hoca'nin işini nasıl kolaylaştırırız derken daha fazla nasıl zora sokarız diyorlar.

Mustafa Cengiz normal şartlarda Fatih Terim gibi bir isimle çalışmayı rüyasında dahi göremezdi. Ama geçen dönem şartlar o kadar anormaldi ki olay bu şekilde gelişti. Şu an şartlar ise o dönemden daha da anormal. Tarihin en kötü yönetim profili ile karşı karşıyayız.

Umarım bir an önce forvet transferi sonuçlanır. Son günlere kaldık, haliyle panik tuşuna basıldı. Yapacak bir şey yok, forvet almak zorundalar. Havaya gidecek her kuruşu hesabı da bu yönetime yazılır. Bu sürecin nasıl tamamlanacağını çok merak ediyorum. Galatasaray taraftarı gösterdiği tüm tepkide sonuna kadar haklı.

20 yorum:

  1. Neyse ki bu yönetim liseli değil. Yoksa Dursun Özbek gibi bunların da sonuna kadar arkasında dururdu genel kurul. Her genel kurul toplantısında sertçe eleştiri görmezlerdi. Ama benim tanıdığım Galatasaray genel kurulu bu yönetimi alaylı olduğu için çiğ çiğ yer. Mart ayındaki genel kurul çok sert geçecek. Seçim kararı çıkma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanılıyorsun para yok, FFP kısıtlamaları var. Bu aşamada dokunmazlar. istersen golcü alamasın gene biraz bağırıp "o bozdu o düzeltsin, şansı hak ediyor şampiyonlukta payı var" söylemleriyle yönetime prim tanırlar. Bu olayın bonusu da Terim'in isyan edip gitmesi veya kalıp başarısız olup yıpranması. Hoca da giderse kontrol edemedikleri güçten de kurtulurlar. Hükümetin borçları yapılandırma projesinden bir rant doğarsa o zaman liseciler dediğin atağı yapar şampiyon dahi olsa Cengiz'in yanına Abdırı ekler de kovar.

      Sil
    2. Bu kadar avantajlı göreve gelen yönetim azdır. Ancak bu kifayetsizler bütün bunlara rağmen işi batırmayı başardılar. Seçim sürecinde taraftar storeları yağmaladı, Özbek gitsin mesajı verdi. Yapacakları en küçük bir pazarlama projesi bile kabul görecekti. Öyle ortam. Onu yapmadılar. Terim bu defa öncekilerden çok farklı geldi. Çok uyumlu, çok üretken. Gary, Ozan vakaları ortada. Gençlerden rotasyonu oluşturdu, maliyeti düşürdü satışla gelir getirdi. Tek yapacakları parayı doğru yönetmek, transferi yapabilmek. Bunu dışında ne varsa Terim çözdü. Ali Dürüst'ün gölgesi çekilince Abdırın hem beceriksiz hem de kulübü menfaati için kullandığı ortaya çıktı. Bunlardan iş çıkmaz ama liseci tayfa varken erken seçim, değişim beklemiyorum. Cengiz ben bırakıyorum derse başka, Aksi durumda ya sabır dolu bir 2. devreye hazırlanalım.

      Sil
    3. Liseci tayfa şimdiye kadar yönetime çok sert davrandı. Ben bu yüzden erken seçim olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray çok dinamik bir yapıdır her an her şey değişebiliyor. O yüzden bekleyip görmek lazım.

      Sil
    4. İyi niyetliler gibi gelmiyor bana. Liseli lisesiz muhabbetine girmem bu noktada. Tek bildiğim şey gitmeleri gerektiğidir. Mali kongrede idari açıdan onay almamaları lazım.

      Sil
  2. Bu durumu nesnel olarak açıklamak çok zor hani denir ya futbol 90 dakika ama herkesin ayrı bir 90 dakikası var (futbol un bileşenleri taraftarın ayrı futbolcunun ayrı, teknik adamın ayrı, yönetimin ayrı vs..) düşünmeye çalışınca her
    aklıselim taraftar gibi forvet ihtiyaçı kesin taraftar ve teknik kadro için. bileşenin yönetimin tarafının 90 dakikası böyle demiyor O zaman akıllara koplo teorileri geliyor ister istemez "bariyer" açıklamalarını okuyunca pekisiyor da..eger yukarlardan bir yerlrrden böyle bir baskı ve senaryo varsa zaten bu dükkanı kapatalım gidelim, yok yönetimin beceriksizliği ,yeteneksizligi, is bilmezligi,ise gercek sorun o zaman da hesap sorma vakti geldi geçiyor..bu kadar uzun sürede bu iş çözülemiyor ve özellikle kilitleniyorsa bu soruları sormak
    hesaplaşmayı yapmak zorundayız..acaba gerçek nedeni hiç ögrenemeyecekmiyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli yalanlar söylendiği için hangi aşamada gerçekler bilmiyorum. Ya da gerçek oldukları herhangi bir yer var mı mesela? Ne bariyeri, neyin bariyeri ya da.

      Sil
  3. forvet alamadıkları gibi serdar gibi bir oyuncuyu ezeli rakibine bedava gönderiyor. böyle yönetim görmedim. hani fenerbahçe 2.5 milyon euro veriyordu? bu bile bir gelirdir.

    YanıtlaSil
  4. forvet transferi kampa gelcek filan böyle haberler... daha ilk yarı biter bitmez söyledim. o transferleri bitirmek bu yönetimle hayal. kampa ya da maçlara yetişmesi mümkün değil. her zamanki gibi transferin son 1-2 günü olur diyordum ve öyle de oldu. şimdi göztepe'de 3 puan kaybetsek fark 9'a çıksa, forvet gelse nolur gelmese nolur. gomis varken bile forvet gerekiyordu. o gitti. hatta iyi kötü eren'de gitti. geçen mayıs ayından bu yana 8 aydır bir santrafor alamadık. yazıklar olsum yemin ediyorum sinirden ağlayacağım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göztepe maçında puan kaybettiğin an şampiyonluk geçmiş olsun zaten.

      Sil
  5. İsmi geçen hiçbir oyuncu taraftarı tatmin etmiyor. Daha kötüsü transfer dönemi başında Serdar'i boş yere kadro dışı bıraktık. Garry ve Ozan elden gitti (para geldi yerine ama bir işe yaramiyor). Bu şartlarda zar zor ayakta duracaz şampiyonluk yarışında var olacaz diye uğraşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demba Ba dersen paran varken elbette tatmin etmez. Süreci kötü yönetiyorlar, mesele o.

      Sil
  6. Büyük bir plansızlık örneğini gösterdik. Sezonu Sinan ve Muğdat ile geçirecek gibiyiz. Bunun yanında ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyorlar. İnsan çıkar bir açıklama yapar. " Arkadaşlar geçen sene Ndiaye yi satmasak maaşları ödeyemiyorduk, aynısı yaşanmasın diye para harcamıyacağız." bunu deseler tüm ses kesilecek ve taraftar eyvallah diyecek.(Gerçi Marcao ya 4 milyon verince inandırıcı olmaz)
    Şu plansızlık ile santrafor almak resmen facia olur. Önlerine çıkan menejere para bayılırlar. Yapacaklarsa şu saatten sonra Ömer Şişmanoğlu nu kiralamak bile acele yapılmış transferden iyidir.

    YanıtlaSil
  7. Bu arada sitenin sağ tarafında yazdığın tweetlerin gözükmesi çok iyi olmuş. Engellendiğim için okumak istediğimde gizli pencereden açmam gerekiyordu. Senin site her geçen gün ileri gidiyor Galatasaray ise sabit durmayı bırak geri gidiyor.
    Hakikaten güzel dokunuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye engelledim hatırlamıyorum :( kullanıcı adını paylasirsan hemen kaldiririm engeli.

      Sil
    2. Biraz aşırıya kaçmıştım. Fatih Terim eleştirisinin dozajını aşmıştım. Yani ben olsam bende engellerdim.
      Devre arası mesajlarını okumak güzel oluyor. Kullanıcı adım emirclio

      Sil
  8. İş sordu daha da zorlaştı.Bu saatten sonra menajerlerin önereceği oyuncuları almak zorunda kalacaklar.Transferden çok soğudum açıkçası transfer yapılması artık umrumda değil.Gram hevesim kalmadı zaten.Yine de bi şekilde transfer yaparlar sanırım yani o kadar da düşünebiliyor olmaları gerekir.Hoş bu saatten sonra kimi getirirsen getir Göztepe maçında forvetsiz çıkacağız ve o maçtaki en ufak puan kaybı bile şampiyonluk şansını bu şartlarda mucizelere bırakır.Yazıklar olsun böyle insanlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajerin önerdiği isimler de x2 fiyat olacak, gerçekten de işimiz çok zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir